Πώς να φτάσετε από τη Μαδρίτη στο Cuenca και τι να κάνετε εκεί

Το Cuenca είναι μια ιδανική στάση στο δρόμο από τη Μαδρίτη προς τη Βαλένθια

Το Cuenca, στην περιοχή Castilla-La Mancha, βρίσκεται στη γραμμή τρένων υψηλής ταχύτητας AVE από τη Μαδρίτη στη Βαλένθια , γεγονός που την καθιστά ιδανική στάση από την πρωτεύουσα της Ισπανίας στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της, περνώντας την ημέρα στο Cuenca και ολοκληρώνοντας με paella στην πόλη όπου εφευρέθηκε.

Είναι επίσης ένα βολικό ημερήσιο ταξίδι από τη Μαδρίτη .

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα δρομολόγια της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης και της Βαλένθια και τον καλύτερο τρόπο για να συμπεριλάβετε το Cuenca σε ένα τέτοιο ταξίδι.

Μια σημείωση για τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Cuenca

Το Cuenca διαθέτει δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς - το τρένο για τα τρένα υψηλής ταχύτητας (που ονομάζεται Estación de Cuenca-Fernando Zóbel) και το σταθμό για τα βραδύτερα τρένα (απλά ονομάζεται Estación de Cuenca).

Δυστυχώς, ο σταθμός Fernando Zóbel απέχει 6χλμ. Έξω από το κέντρο της πόλης. Για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης θα πρέπει να βρείτε το λεωφορείο ή να πάρετε ταξί.

Παρά την ταλαιπωρία, το τρένο υψηλής ταχύτητας είναι πολύ πιο γρήγορο από το αργό τρένο, γι 'αυτό αξίζει να το πάρετε αυτό αν μπορείτε.

Πώς να φτάσετε από Μαδρίτη στο Cuenca με τρένο και λεωφορείο

Οι χρόνοι ταξιδιού στο τρένο υψηλής ταχύτητας είναι κάτω από μία ώρα, με αναχωρήσεις καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας και προς τις δύο κατευθύνσεις. Τα εισιτήρια μπορούν να φτάσουν τα 16 ευρώ, αλλά συνήθως είναι τουλάχιστον διπλάσια. Εισιτήρια Συναυλιών σε Ισπανία. Το τρένο υψηλής ταχύτητας φθάνει στο σταθμό εκτός πόλης (βλέπε παραπάνω) στο Cuenca και αναχωρεί από το σιδηροδρομικό σταθμό Atocha στη Μαδρίτη.

Υπάρχει επίσης το αργό τρένο από τη Μαδρίτη στο Cuenca που διαρκεί περίπου τρεις ώρες.

Αυτό αναχωρεί από το σταθμό Chamartin. Διαβάστε περισσότερα για τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων της Μαδρίτης .

Η επιχείρηση λεωφορείων της Avanza πραγματοποιεί συχνά δρομολόγια λεωφορείων προς το Cuenca από το σταθμό λεωφορείων Mendez Alvaro. Το ταξίδι διαρκεί δύο με δυόμισι ώρες.

Υπάρχουν επίσης λεωφορεία από το Τολέδο στο Κουένκα, αλλά μόνο όταν το πανεπιστήμιο τρέχει.

Ελέγξτε στον τοπικό σταθμό λεωφορείων.

Πώς να φτάσετε από τη Βαλένθια ή το Αλικάντε στην Cuenca

Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε από τη Βαλένθια ή το Αλικάντε στην Cuenca είναι από το τρένο AVE. Οι τιμές ποικίλλουν σημαντικά. Το ταξίδι θα πρέπει να διαρκέσει περίπου μία ώρα, ενώ το αργό τρένο διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες!

Τι να κάνετε στην Κουένκα