Το αεροπλάνο της Μαδρίτης-Βαρκελώνης της Iberia εναντίον του τρένου AVE

Οι μετακινήσεις μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων της Ισπανίας δεν ήταν ποτέ πιο γρήγορες ή πιο αποτελεσματικές

Η διαδρομή από τη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη ήταν η πιο πολυσύχναστη πτήση στην Ευρώπη εδώ και αρκετά χρόνια. Η Ισπανία είναι μοναδική στην Ευρώπη γιατί διαθέτει δύο πόλεις με τόσο μεγάλη διαίρεση στους τουρίστες και τους επαγγελματίες ταξιδιώτες, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μεταξύ των δύο πόλεων περισσότερο από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης.

Όταν δρομολογήθηκε το τρένο AVE , αναμενόταν ότι λιγότεροι άνθρωποι θα πετούν μεταξύ των δύο πόλεων, χάρη στις κεντρικές θέσεις των σιδηροδρομικών σταθμών και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να κάνετε check in στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Και ενώ αυτό είναι αλήθεια, το AVE έτρωγε σε αεροπορικά ταξίδια μεταξύ αυτών των δύο πόλεων, που πετούν από τη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη εξακολουθεί να είναι η πιο πολυσύχναστη διαδρομή στην Ευρώπη.

Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Air Shuttle της Iberia.

Πώς λειτουργεί το Air Shuttle της Iberia;

Η Iberia έχει εξορθολογίσει τους χρόνους check-in και επιβίβασης στη γραμμή Μαδρίτης-Αεροδρομίου με την υπηρεσία μεταφοράς τους. Η υπηρεσία λειτουργεί ως εξής:

  1. Κλείστε την υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο online. Πρέπει να κάνετε κλικ στο 'Aereo Puente' ή στο 'Air Shuttle', όχι στη βασική μηχανή κράτησης. Δεν υπάρχει λόγος να είστε συγκεκριμένοι όταν θέλετε να ταξιδέψετε.
  2. Φτάστε στο τερματικό σταθμό T4 του αεροδρομίου Barajas της Μαδρίτης ή στο T1 στο αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης και πηγαίνετε κατευθείαν στην Puente Aereo, την αφιερωμένη περιοχή Μαδρίτης-Βαρκελώνης.
  3. Ελέγξτε την ώρα αναχώρησης του επόμενου αεροπλάνου. Μια οθόνη δείχνει πόσες θέσεις έχουν απομείνει στο επόμενο τρένο. Στο χρόνο αιχμής υπάρχουν πτήσεις κάθε 20 λεπτά.
  4. Καταχωρήστε τη θέση σας στο μηχάνημα. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν μέσω του αποκλειστικού τερματικού check-in Μαδρίτης-Βαρκελώνης και να επιβιβαστείτε μέσα σε 15 λεπτά.

Είναι το τρένο ή το αεροπλάνο πιο γρήγορο;

Προφανώς, από την άποψη του χρόνου ταξιδιού μόνο, το αεροπλάνο είναι δύο φορές πιο γρήγορα από το τρένο. Αλλά αυτό δεν λαμβάνει υπόψη τη μετάβαση στο αεροδρόμιο ή το σιδηροδρομικό σταθμό και άλλους παράγοντες. Ο συνολικός χρόνος που χρειάζεται για να φτάσετε από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη είναι στην πραγματικότητα αρκετά κοντά, αλλά το αεροπλάνο το παίρνει ακριβώς.

Αναχώρηση: Μαδρίτη με Βαρκελώνη με τρένο και αεροπλάνο: Ποια είναι η γρηγορότερη;

Πλεονεκτήματα του τρένου υψηλής ταχύτητας AVE από τη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη

Τώρα δείτε τα λιγότερο γνωστά πλεονεκτήματα της λήψης ενός αεροπλάνου.

Πλεονεκτήματα της πτήσης από τη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη

Σημειώστε ότι πολλά από τα παρακάτω πλεονεκτήματα ισχύουν μόνο για το Iberia Air Shuttle, το οποίο κοστίζει αρκετά περισσότερο από τις κανονικές πτήσεις από τη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη.

Ποιος πρέπει να πάρει το τρένο AVE μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης;

Οι ταξιδιώτες με αυστηρότερο προϋπολογισμό. Άτομα που είναι ευτυχείς να πάρουν το μετρό προς το σταθμό. Έχουν σταθερή ώρα αναχώρησης και είναι βέβαιοι ότι δεν θα το χάσουν. Ή ίσως θέλουν την άνεση να είναι σε θέση να τεντώσουν τα πόδια τους και να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο και τον υπολογιστή τους καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Οι ταξιδιώτες που διαμένουν στους ακόλουθους τομείς: Εάν μένετε κοντά στην Atocha, το Sol, το μουσείο Prado, το Lavapies ή το La Latin θα βρείτε την Atocha πιο κοντά από το αεροδρόμιο.

Ποιος πρέπει να πετάξει μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης;

Οι ταξιδιώτες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον για καλύτερη εξυπηρέτηση. Οι άνθρωποι που δεν ξέρουν πότε ακριβώς θα μπορούν να φτάσουν στο αεροδρόμιο. Οι ταξιδιώτες είναι σε επαγγελματικό ταξίδι, ίσως πάνε σε μια συναυλία και θέλουν να αποχωρήσουν αμέσως μετά την παράσταση. Οι άνθρωποι που διαμένουν στο βόρειο τμήμα της Μαδρίτης και θέλουν να οδηγήσουν (ή να πάρετε ταξί στο αεροδρόμιο.

Οι ταξιδιώτες που διαμένουν στους ακόλουθους τομείς: Εάν μένετε βόρεια του Santiago Bernabeu, στην επιχειρηματική περιοχή ή σε άλλους βόρειους προορισμούς. Το τρένο από αυτές τις περιοχές κατευθείαν στο σιδηροδρομικό σταθμό παίρνει περίπου την ίδια ώρα με το τρένο προς το αεροδρόμιο, αλλά με ταξί είναι συχνά ταχύτερη για να φτάσετε στο αεροδρόμιο.

Υπάρχει παρόμοια υπηρεσία μεταφοράς προς τη Βαλένθια ή τη Σεβίλλη;

Δυστυχώς δεν. Για ταξίδια σε αυτές τις πόλεις, το AVE είναι πολύ καλύτερη υπηρεσία από το αεροπλάνο.