Μέσα στη Σαρδηνία - Αρχαίοι Πύργοι Πέτρου: Οι Νουράχι

Μέρος 2: Οι αρχαίοι "κοίλοι σωροί" που ονομάζονται Nuraghi είναι μοναδικά στη Σαρδηνία

Nuraghi Γρήγορα Στοιχεία:

Το Nuraghi στη Σαρδηνία

Ένα nuraghe (πληθυντικός: Nuraghi) είναι ένας μνημειώδης πύργος από τεράστιες πέτρες χονδρικά κατεργασμένες. Ένα nuraghe μπορεί να σταθεί ως ένας και μοναδικός πύργος όπως ο παραπάνω, ή αρκετά nuraghi μπορεί να ενωθούν μαζί ως ένα σύνολο πολλών πύργων με συνδετικές δομές και τοίχους.

Κάθε μορφή μπορεί να δείχνει απομεινάρια ενός χωριού σε άμεση γειτνίαση.

Το όνομα "nuraghe" προέρχεται από τη λέξη "nur" που σημαίνει "κοίλο σωρό". Η νωρίτερη μορφή των νουράγκι ήταν διάδρομος νουράχ, και από έξω έμοιαζε με ένα σωρό βράχου, αλλά τα εσωτερικά είχαν αφαιρεθεί για να κάνουν μια περιοχή κατοίκησης.

Πολλοί πύργοι nuraghi έχουν διάφορους ορόφους. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει συνήθως μια σκάλα που τρέχει γύρω από το εσωτερικό, και κάθε όροφος ολοκληρώνεται με έναν θολωτό θόλο (έναν στρογγυλεμένο θόλο που γίνεται με στοίβαγμα πετρωμάτων σε κυκλικές διαδρομές, κάθε πορεία γίνεται όλο και μικρότερη όσο οι ίντσες προς τα μέσα, Για μια φωτογραφία ενός Nuragic corbelled θόλο που λαμβάνεται από κάτω, κάντε κλικ εδώ.)

Ένα nuraghe μπορεί να έχει πολλές κόγχες στους τοίχους του και υπάρχουν μυστικές αίθουσες σε μερικούς, συνήθως κοντά στην είσοδο, που δημιουργούν την ιδέα ότι χρησιμοποιούνται για παθητική άμυνα. Αλλά δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα γραπτό για να μας ενημερώσετε για το τι ακριβώς χρησιμοποιήθηκαν ακριβώς, εκτός από μια μόνο παράγραφο από τους Ρωμαίους σχετικά με το πόσο δύσκολο ήταν να κερδίσετε μια μάχη με ανθρώπους που κατάφεραν να μπουν μέσα σε ένα nuraghe και ήταν έτοιμοι να την υπερασπιστούν .

Πώς μπορείτε να επισκεφθείτε ένα Nuraghe

Το Nuraghi επισημαίνει το τοπίο της Σαρδηνίας. Μπορείτε συχνά να βγείτε από ένα αυτοκίνητο και να επισκεφτείτε ένα. Όμως, το Nuraghe που δεν έχει εξερευνηθεί είναι συχνά ψημένο αρκετά βαθιά, ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά εμφανίζονται (δείτε τις εικόνες παρακάτω), και ίσως να μην θέλετε να σέρνετε και να δείτε τα εσωτερικά. Ένα καλύτερο στοίχημα είναι να πάτε σε ένα από τα ανασκαφικά παραδείγματα όπου θα μπορείτε να δείτε σύνθετα πύργοι με χωριά.

Ένα καλό παράδειγμα ενός από αυτά βρίσκεται στο Su Nuraxi di Barumini, του οποίου ο κεντρικός πύργος κατασκευάστηκε περίπου 3500 χρόνια πριν.

Το Su Nuraxi di Barumini είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο, 60χλμ. Βόρεια της νότιας πόλης της Σαρδηνίας Κάλιαρι . Στο νησί έχουν βρεθεί νουραϊκά, πενκιώτικα και ρωμαϊκά αντικείμενα.

Το Santu Antine , λίγο έξω από την πόλη Torrialba στην επαρχία Sassari κοντά στο δρόμο προς το σιδηροδρομικό σταθμό, είναι ένα συγκρότημα που σχηματίζεται γύρω από έναν κεντρικό πύργο που περιβάλλεται από άλλους τρεις μικρότερους πύργους.

Sardinian Nuraghi Pictures

Επισκεφθείτε το γκαλερί μας Nuraghe Pictures.

Επόμενη σελίδα > Πώς να επισκεφθείτε τα καλύτερα χωριά του Νουράγκι> Σελίδα 1, 2, 3