Τρόφιμα και κρασιά της περιοχής Piemonte της Ιταλίας

Τα θαύματα της Piemonte Cuisine

Εάν βρίσκεστε στη Βόρεια Αμερική και δεν ταξιδεύετε συχνά στην Ευρώπη, είναι πιθανό ότι δεν έχετε επισκεφθεί το Piemonte ή το Piedmont. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ δεν καταγράφουν καν τα γραφήματα των επισκεπτών του Piemonte, το 40% των οποίων προέρχεται από τη γειτονική Ελβετία και το 30% από τη Γερμανία.

Αλλά οι λάτρεις των τροφίμων και του κρασιού θα ήταν αμέλεια για να περάσουν από το Piemonte από τον κατάλογό τους "για επίσκεψη". Το σπίτι σε 45 διαφορετικά κρασιά DOC, το Piemonte είναι ο παράδεισος του εραστή που παράγει Barolo, Barbaresco, Barbara και Dolcetto, καθώς και το αγαπημένο του Asti Spumanti.

Το κρασί είναι τόσο σημαντικό στο Piemonte, στη μικρή πόλη Barbaresco, μπορείτε να πάτε στην εκκλησία για να αγοράσετε το κρασί σας. Ναι, το κρασί παίρνει ένα είδος πνευματικής λάμψης στο Piemonte.

Τα σταφύλια και τα βότανα του Piemonte

Η λοφώδης περιοχή που συνορεύει με τη Γαλλία και την Ελβετία (δείτε έναν χάρτη των ιταλικών περιοχών ) είναι ιδανική για ξηρά καλλιέργεια στα περισσότερα σταφύλια, τα οποία είναι βαθιά ριζωμένα ώστε να αντέχουν σε περιόδους ξηρού καιρού. Αυτή η προσοχή στο περιβάλλον και τα φυσικά παραγόμενα προϊόντα επεκτείνεται και στα τρόφιμα. Ο Piemonte είπε "όχι" στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Ωστόσο, οι λιχουδιές που λένε «ναι» στο Piemontese είναι ακόμη πιο σημαντικές: η άσπρη τρούφα της Alba, μια τεράστια ποικιλία παραδοσιακών τυριών και ωριμασμένα κρέατα καθώς και μια τεράστια ποικιλία από προϊόντα βοτάνων είναι όλα μέρος του πίνακα Piemonte.

"Το Piemonte είναι η κορυφαία στον κόσμο για τα βότανα", σύμφωνα με τη μαρίνα Μαρίνα Ραμάσο, η οποία τα χρησιμοποιεί απαρατήρητα στην παραδοσιακή κουζίνα της στο Osteria del Paluch, κοντά στον ναό Superga με θέα το Τορίνο (Via Superga 44 στο Baddissero Torinese Tel.

011 / 940.87.50) Η κουζίνα της είναι ανοιχτή σε θέα στο αίθριο και τον κήπο και περιλαμβάνει μια ξύλινη σόμπα και φούρνο εκτός από τη σύγχρονη κουζίνα φυσικού αερίου. Αυτή η σχέση με το παρελθόν δεν είναι μόνο για επίδειξη - κυρία. Ο Ramasso συλλέγει βιβλία μαγειρικής και ημερολόγια από το 1800 και τους επιτρέπει να καθοδηγούν την παραδοσιακή κουζίνα του.

Piemonte - Η κουζίνα του δεν έχει κολλήσει σε παραδοσιακή λειτουργία

Αλλά το φαγητό του Piemonte δεν είναι μόνο για να κρατάτε κοντά στην παράδοση. Ο Davide Scabin στο Combal.Zero θεωρείται σχεδιαστής τροφίμων, αναστρέφει την παραδοσιακή τροφή για να εκπλήξει τις αισθήσεις και να δημιουργήσει μια ασυνήθιστη ατμόσφαιρα διασκέδασης σε ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin. Υγρή πίτσα με μπύρα; Cybereggs; Μια σαφής πλαστική τσάντα που ονομάζεται Χάρι Πότερ, που περιέχει τέσσερις τοπικές σπεσιαλιτέ, συσκευασμένες σαν έντονα τυλιγμένες καραμέλες. επιλέγετε κατά χρώμα τη σειρά κατανάλωσης; Ναι, ήταν όλα μέρος του Creative Menu 16 μαθήματα της Sabin όταν επισκεφθήκαμε. Αφήστε τις προκαταλήψεις σας για το καλό φαγητό και τα υπέροχα εστιατόρια στην πόρτα-- Το Combal.Zero είναι για να διασκεδάσετε και να σκέφτεστε διαφορετικά για το τι κολλάτε στο στόμα σας - και πώς. (Combal.Zero (αναθεώρηση), Piazza Fafalda di Savoia - Rivoli Τηλ. 001.95.65.222, κλειστή Δευτέρα και Τρίτη)

Για τους παραδοσιακούς, φυσικά, καλό φαγητό αφθονεί στο Piemonte. υπάρχει η περίφημη λευκή τρούφα της Alba, που θεωρείται η καλύτερη στον κόσμο. Θα τα βρείτε διαθέσιμα από τον Σεπτέμβριο-Ιανουάριο. Άλλες εποχές παράγουν το Winter Black Truffle και το Summer Black Truffle, το χειμώνα είναι το πιο γευστικό.

Και μια ταπεινή εικόνα της παραδοσιακής κουζίνας Piemonte είναι αυτά τα μολύβια-λεπτό breadsticks που ονομάζεται grissini.

Ξέρατε ότι μπορείτε να κυνηγήσετε τον εαυτό σας τρούφες; Ξεκινήστε την εκδήλωση "La Casa del Trifulau" στο μικρό Costigliole d'Asti και θα σας εξηγήσουν το κυνήγι τρούφας σε σας, θα σας εξυπηρετήσουν ένα "merenda" (ένα μεσημεριανό γεύμα και δείπνο) που αποτελείται από τυρί ψιλοκομμένο στο ελαιόλαδο και ντους με τρούφα της τρούφας της σεζόν, καθώς και μερικά λουκάνικα σε φέτες και ψωμί - τότε θα βγείτε με τα σκυλιά Diana και Berta για να κυνηγήσετε το δικό σας. (La Casa del Trifulau στο Frazione Burio 1 στο Costigliole d'Asti, Τηλ. 347 2991832)

Εάν το κυνήγι τρούφας δεν σας απευθύνει έκκληση, αλλά το φαγητό τους, τότε πάρτε τον εαυτό σας μια κράτηση στο Tra Arte & Querce όπου μπορείτε να έχετε αυτό που ονομάζω πρωινό πρωταθλητών με τρούφες φρεσκοκομμένα.

Πότε να επισκεφθείτε το Piemonte

Η υψηλή περίοδος στο Piemonte είναι Οκτώβριος - Δεκέμβριος.

Οι τρούφες και η συγκομιδή του κρασιού είναι οι λόγοι. Πόσο μεγαλύτερη είναι η πτώση από άλλες εποχές; Το ποσοστό των εστιατορίων που είναι γεμάτες κατά την πτώση είναι μεταξύ 25 και 30 τοις εκατό, σε σύγκριση με λιγότερο από πέντε τοις εκατό για το καλοκαίρι. Η πόλη του Barolo είναι όμορφη το φθινόπωρο.

Μάιος είναι επίσης μια καλή στιγμή για να πάει, ειδικά αν σας αρέσει το φαγητό σας σερβίρεται με τα φρέσκα λουλούδια και τα βότανα που το Piemonte είναι διάσημη.

Μάιος είναι μια υπέροχη στιγμή για τα αγριολούλουδα, ντους άνοιξη, και την εκκόλαψη των φρέσκων βοτάνων Piemonte. Αλλά και πάλι, σχεδόν κάθε στιγμή είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε το Piemonte.

Συνιστώμενες θέσεις για διαμονή

Απολαύσαμε τη διαμονή σας στο Torre Barolo, το οποίο προσφέρει φανταστική θέα στην πόλη του Barolo από την ταράτσα του τελευταίου ορόφου. Πολλές σκάλες για να ανεβαίνουν όμως, γι 'αυτό πάρτε αυτό υπόψη? Είναι ένας ανακαινισμένος πύργος του 17ου αιώνα μετά από όλα!

Για καλό φαγητό σε όλη τη χώρα (και φανταστικό πρωινό από τη Marla, σεφ-ζαχαροπλαστικής) σε μια πελώρια κοιλάδα στο Piemonte, δοκιμάστε το Bella Baita Bed and Breakfast. Η Marla και η Fabrizio συνεργάζονται με όλους τους τοπικούς παραγωγούς για να σας φέρουν τα καλύτερα τοπικά και παραδοσιακά τρόφιμα. Θα σας διδάξουν ακόμη και πώς να το μαγειρέψετε!

Δεδομένου ότι όλα αυτά τα υπέροχα φαγητά και κρασί είναι διάσπαρτα πάνω από το συναρπαστικό τοπίο κρασιού, προτείνουμε ενοικίαση ενοικίασης διακοπών κοντά στην Asti. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα στο HomeAway, δείτε την Asti Vacation Rentals (κράτηση απευθείας).

Χάρτης Piemonte

Για μια επισκόπηση του Piemonte, ανατρέξτε στον χάρτη Piemonte του Travel Italia.