Καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε το Boracay

Εποχές και κλίμα για το Μπορακάκι στις Φιλιππίνες

Η απόφαση του καλύτερου χρόνου για να επισκεφθείτε το Boracay στις Φιλιππίνες είναι λίγο δύσκολο. Θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ του κινδύνου βροχής κατά τους βρεγμένους μήνες ή να αντιμετωπίσετε τα αυξανόμενα πλήθη που έρχονται για να απολαύσουν τον ήλιο.

Boracay μπορεί να απολαύσει σχεδόν κάθε εποχή του χρόνου, αλλά μην εκπλαγείτε από λιγότερο από τον ιδανικό καιρό ή τις μεγάλες διακοπές που προκαλούν την άνοδο των τιμών δωματίων!

Κατανόηση του κλίματος για το νησί Μπορακάι

Το Boracay επηρεάζεται από δύο πρωταρχικές καιρικές συνθήκες: το Amihan και το Habagat.

Η εποχή του Amihan (που αρχίζει μερικές φορές τον Οκτώβριο) φέρνει έναν δροσερό, βορειοανατολικό άνεμο που φυσάει σε όλο το νησί. συνήθως υπάρχουν λιγότερες βροχοπτώσεις. Η εποχή του Habagat (που αρχίζει κάποτε τον Ιούνιο) φέρνει τον άνεμο από τα νοτιοδυτικά και συχνά άφθονο βροχή καθώς εισέρχεται η περιοχή του νοτιοδυτικού μουσούρου.

Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε το Boracay είναι ιδανικά μεταξύ των ξηρών και υγρών εποχών , κατά τη διάρκεια των μεταβατικών μηνών. Με λίγη τύχη, θα απολαύσετε ακόμα ωραίο καιρό, καθώς θα νικήσετε τα πλήθη και τις αυξήσεις των επιτοκίων. Ο Νοέμβριος είναι συχνά ένας πολύ καλός χρόνος για να επισκεφθείτε το Boracay.

Η ξηρή περίοδος στο Μπορακάι

Προφανώς, οι πιο ξηροί μήνες στο Boracay είναι επίσης οι πιο πολυσύχναστοι, καθώς τα πλήθη έρχονται για να επωφεληθούν από τον ειδυλλιακό καιρό. Αν Boracay παίρνει πολύ απασχολημένος, θα μπορούσατε πάντα να ξεφύγετε σε μια άλλη εναλλακτική λύση νησί στις Φιλιππίνες.

Η Μητέρα Φύση δεν ακολουθεί πάντοτε ένα καθορισμένο μοτίβο, αλλά το νησί του Boracay παρουσιάζει το ελάχιστο βροχόπτωσης μεταξύ των μηνών Νοεμβρίου και Απριλίου.

Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι συχνά οι πιο ξηροί μήνες. Το νησί εξακολουθεί να δέχεται περιοδική βροχή κατά τη διάρκεια των «ξηρών» μηνών, και οι τυφώνοι στην περιοχή μπορούν ασφαλώς να παράγουν αρκετές μέρες με διαρκή βροχή.

Η βροχερή περίοδος στο Μπορακάι

Οι υγροί μήνες στο Boracay είναι συνήθως μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου. Το ταξίδι κατά τη διάρκεια της χαμηλής / βροχερής περιόδου έχει κάποια πλεονεκτήματα.

Μαζί με λιγότερα πλήθη στις παραλίες, θα βρείτε συχνά πολύ καλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία και οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να διαπραγματευτούν τις τιμές μαζί σας. Υπάρχουν ακόμα πολλές ηλιόλουστες μέρες για να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της βροχερής περιόδου - όλα είναι απλά ένα θέμα τύχης!

Οι υγροί μήνες στο Boracay είναι συνήθως από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.

Θερμοκρασίες για το νησί Μπορακάι

Πιθανότατα δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για το γεγονός ότι είστε ψυχρός στο Boracay, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που θα επιλέξετε να επισκεφθείτε! Τα μέσα ύψη για το έτος είναι περίπου 85 βαθμούς Κελσίου (29,4 βαθμούς Κελσίου) και τα χαμηλά επίπεδα κατά μέσο όρο περίπου 75 βαθμούς Φαρενάιτ (24,3 βαθμούς Κελσίου).

Οι πιο καυτές μήνες στο Boracay συμπίπτουν συνήθως με την υγρή εποχή, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει μεγάλη υγρασία αν περιπλανηθείτε πολύ μακριά από τις ακτές. Οι θερμοκρασίες αρχίζουν να αυξάνονται τον Μάιο και παραμένουν ζεστές μέχρι τον Οκτώβριο.

Τίγρεις και τροπικές καταιγίδες στις Φιλιππίνες

Αν και οι περισσότερες τροπικές καταιγίδες και τυφώνες χτύπησαν την περιοχή κατά την περίοδο Habagat (Ιούλιος-Σεπτέμβριος), μπορούν να επηρεάσουν το Boracay ανά πάσα στιγμή του χρόνου. Στην πραγματικότητα, ο Typhoon Haiyan, γνωστός τοπικά ως Typhoon Yolanda, ήταν ο πιο θανατηφόρος στην ιστορία και χτύπησε τις Φιλιππίνες στις αρχές Νοεμβρίου.

Σχεδιασμός γύρω από τις διακοπές

Μαζί με τον καιρό, οι μεγάλες διακοπές θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν αποφασίζετε για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Boracay.

Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε το νησί κατά τη διάρκεια πολυάσχολων περιόδων, αλλά θα πρέπει να μοιραστείτε! Μαζί με τις πολυάσχες παραλίες και τους μπουφέδες, οι τιμές για τα ξενοδοχεία αναμφίβολα θα ανεβούν.

Ορισμένες αργίες που προκαλούν πλήγματα περιλαμβάνουν τα Χριστούγεννα, το Νέο Έτος, το Κινεζικό Νέο Έτος και την Μεγάλη Εβδομάδα (την εβδομάδα που προηγείται του Πάσχα). Ακόμη και αν ορισμένες διακοπές δεν δίνουν μεγάλη φαντασία σε τοπικό επίπεδο, πολλοί τουρίστες που απολαμβάνουν ελεύθερο χρόνο στην πατρίδα τους θα κατευθυνθούν προς το νησί