Πώς να φάτε Balut στις Φιλιππίνες

Το έντεκα ημερών παλιό έμβρυο πάπιας είναι μια Φιλιππίνων λεπτότητα

Οι επισκέπτες για πρώτη φορά στις Φιλιππίνες θα πρέπει να περιμένουν μια καλή φύση από τις τοπικές επαφές τους, που έρχονται σε μια μαγειρική τόλμη. Κανένα ταξίδι στις Φιλιππίνες δεν θα ήταν πλήρες (θα λένε) χωρίς να τρώει μπαλάντα !

Τι είναι το balut ; Τι το καθιστά τόσο ξεχωριστό; Και γιατί είναι αυτό το φαγητό Φιλιππίνων συνεχώς ωθείται στα πρόσωπα των ξένων επισκεπτών από καλά νοούμενους Φιλιππίνους ντόπιους;

Το βάλτος είναι πολύ απλό: είναι ένα γονιμοποιημένο αυγό πάπιας , το έμβρυο επιτρέπεται να αναπτύσσεται στο κέλυφος από 16 έως 25 ημέρες, στη συνέχεια βράζεται στο κέλυφος.

(Για την αναφορά σας, τα αυγά πάπιας συνήθως εκκολάπτονται σε 27 έως 30 ημέρες.) Ξεφλουδίστε ένα κέλυφος αλάτι ανοιχτό και θα βρείτε ένα μερικώς σχηματισμένο έμβρυο πάπιας εμποτισμένο σε μια τσέπη ζωμού κοτόπουλου-σούπα και περιστοιχισμένο από το συνηθισμένο συστατικά ενός σκληρού βρασμένου αυγού.

Balut sa Puti

Η παρουσία του εμβρύου ορίζει το παχύρρευστο (ένα βρασμένο αυγό πάπιας χωρίς έμβρυο είναι penoy , ένα διαφορετικό πράγμα εντελώς). Για το λεπτότερο, το πιο φιλικό προς τον τουρισμό μπαλάντο , ζητήστε το balut sa puti (το " balut in white"), το οποίο ονομάζεται έτσι επειδή το μπαλτάκι καλύπτεται σε μια θήκη από eggwhite.

«Όταν φτάσει σε 16 ημέρες και περισσότερο, ονομάζεται balut sa puti », εξήγησε ο καλλιεργητής χόρτου Chris Tan, καθώς πετούσαμε τα 15ωρα φαγητά του δρόμου των Φιλιππίνων . "Κάτω από 16 ημέρες, είναι μόνο penoy , που δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί σε έμβρυο".

Ένας άλλος ενθουσιώδης μπαλάντα, ο ειδικός του περιοδικού Manila Chinatown, Ivan Man Dy, προτιμά την ηλικία των 18 ημερών - " το έμβρυο είναι τόσο μαλακό και χνουδωτό σε 18 ημέρες και όταν το πιπιλίζεις, έχει φύγει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο!" Αναφωνεί ο Ιβάν.

"Και δεν έρχεται σε μας με τα μάτια!"

Γεύσεις καλύτερες από ό, τι φαίνεται

Βάλτος πωλείται στο δρόμο με το roving mambabalut (πωλητές μπαλάντας ). Το υλικό διανέμεται από καλυμμένα με ύφασμα καλάθια που κρατούν τα αυγά των μπαλτών ζεστά. θα σας δοθεί ροκ αλάτι για να πασπαλίζετε πάνω στο αυγό μόλις το ραγίσει.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να ζητήσετε ένα νεώτερο, λιγότερο αναπτυγμένο balut , αλλά ρεαλιστικά, μπορείτε να πάρετε μόνο ό, τι έχει να προσφέρει ο mambabalut ...

και αυτό είναι χτύπημα ή χάσετε!

Όσο μεγαλύτερος είναι ο μπαλτάς , τόσο πληρέστερη είναι η ανάπτυξη του εμβρύου, σε βάρος της όρεξης του πρώτου χρόνου. Πέρα από τις ηλικίες 22 ημερών, το μπαλτούρο αποκαλύπτει ένα μερικώς σχηματισμένο έμβρυο που φαίνεται ζοφερά και λυπηρό, μια θλιβερή απομίμηση σχεδόν χωρίς φτερά από ένα παπάκι κολλημένο πάνω σε κρόκο. Τρώτε το και αναμένετε να συναντήσετε εμβρυϊκά έντερα, χόνδρο, ίσως το περίεργο φτερό καθώς μασάτε. Θα πρέπει να τρώτε πρώτα το παπαγάλος, μετά το υπόλοιπο αυγό.

"Μου αρέσει το πακέτο να είναι 22 ημέρες, αυτό είναι το καλύτερο", εξήγησε ο Chris Tan. "Οι πραγματικοί τρώγοντες μπαλτού θέλουν 20 ημέρες, 21 ημέρες, 22 ημέρες."

Τέλειο αγώνα μπύρας

Το Balut είναι πιο δημοφιλές σε μερικά τετράγωνα από άλλα. "Φιλιππινέζοι άντρες σκέφτονται ότι το μπαλού είναι ένα αφροδισιακό", εξηγεί ο Chris Tan. "Δεν είμαι σίγουρος αν είναι αλήθεια - μπορεί να είναι μια περίπτωση μυαλού πάνω από την ύλη!" Συχνά, το φαγητό τρώγεται πίνοντας μπύρα με φίλους. (Διαβάστε τον οδηγό μας για να πιείτε στις Φιλιππίνες.)

Άλλοι Φιλιππινέζοι μάλλον θα έπαιρναν απλώς το κέλυφος χωρίς εμβρύου, το οποίο είναι μερικές φορές επικαλυμμένο με πορτοκαλόχρωμη ζύμη και τηγανητό για να κάνει την αρτηρία-φραγμό του δρόμου που ονομάζεται tokneneng .

Πρέπει λοιπόν να τρώτε φαγητό ; Δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος να μην είναι - δεν είναι γνωστό ότι προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και δεν αναμένετε να το φάτε σε μεγάλες ποσότητες.

Για τους σκοπούς της τουριστικής καταστροφής, η κατανάλωση ενός θα κάνει. Εάν δεν σας αρέσει, ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον έχετε κάποιες διασκεδαστικές φωτογραφίες από την εμπειρία για να μοιραστείτε το Facebook. Αν σας αρέσει ... καλά, έχετε όσους θέλετε, είστε τελικά στις Φιλιππίνες.

Συμβουλές για τη διατροφή του Balut

Το φαγητό του μπαλτά δεν είναι τίποτα σαν να τρώει ένα αυγό σκληρό, αλλά η διαδικασία είναι απατηλά εύκολο να τραβηχτεί.

Ψάξτε για το σωστό ωάριο. Θέλετε ένα αυγό με ένα παχύ κέλυφος και δεν υπάρχουν ορατές ρωγμές. Μόλις βρείτε το σωστό ωάριο, σπάστε μια μικρή τρύπα στο πιο παχύρρευστο άκρο του αυγού.

Μην τρώτε αμέσως. θα θελήσετε να πασπαλίζετε αλάτι στην τρύπα και να πιείτε τη μικρή μπουκιά του ζωμού αυγού που επιπλέει στην κορυφή του αυγού σας. Υπάρχει λιγότερο από μια γυάλινη βολή, και καταναλώνεται όπως εσείς θα κάνατε μια βόλτα.

Ξεφλουδίστε το υπόλοιπο κέλυφος. τρώνε τον κρόκο και το ασπράδι αυγού καθώς πηγαίνετε μαζί.

Εάν έχετε ένα μπολ ξύδι βολικό, πάρτε λίγο κομμάτια από τα βρώσιμα μέρη και βυθίστε το στο ξύδι πριν καταναλώσετε.

Φάτε το έμβρυο τελευταίο. Εάν έχετε μια όρεξη για το καθόλου.