Αυτά τα έντομα των δολοφόνων είναι πολύ πιο κοντά στο σπίτι από ό, τι νομίζετε

Εάν δεν φοβάσαι τις μέλισσες τώρα, θα είσαι μετά να το διαβάσεις αυτό

Είμαι ένας δια βίου πάσχοντος από απειροφοβία και σταθερός πιστός ότι η Ασία είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ταξιδέψει, οπότε όταν έμαθα την ύπαρξη του ασιατικού Giant Hornet και ότι κατοικεί μερικά από τα αγαπημένα μου μέρη στην Ασία, ήμουν απογοητευμένος. Και αυτό ήταν απλά αφού κοιτάξαμε τα θηρία!

Περαιτέρω διερεύνηση της φύσης αυτών των ασιατικών μέλισσων δολοφόνων, για να μην αναφέρω τη συμπεριφορά τους και τις πιθανώς θανατηφόρες ικανότητες, με έκανε να απολιθώσει θετικά.

Εάν δεν φοβάσαι σήμερα τις μέλισσες, νομίζω ότι αυτό πιθανότατα θα αλλάξει μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου.

Ποιο είναι το ασιατικό γίγαντα Hornet;

Παρόλο που οι άνθρωποι είναι άτυχοι για να ζήσουν εκεί που κατοικούν, έχουν φοβηθεί για καιρό, ο Ασιάτης Giant Hornet έκανε διεθνή πρωτοσέλιδα το 2013, όταν ένα σμήνος από αυτούς σκότωσε 42 ανθρώπους στην αγροτική νοτιοδυτική Κίνα. Εκείνοι που ήταν αρκετά τυχεροί για να επιβιώσουν τα τσιμπήματα έμειναν όχι μόνο με τραύματα που μοιάζουν με τρύπες με σφαίρες, αλλά με νεφρική βλάβη, η οποία σε μερικές περιπτώσεις θα διαρκέσει μια ζωή.

Μέρος του λόγου γιατί οι ασιατικοί γίγαντες Hornets είναι τόσο θανατηφόροι, ακόμα κι αν δεν συναντήσετε ένα σμήνος από αυτούς, είναι ότι δεν πεθαίνουν όταν σας τσίμπημα. Στην πραγματικότητα, δεν χάνουν ακόμη και τα δάχτυλά τους, είναι οι περισσότερες άλλες μέλισσες και σφήκες είδη κάνουν, έτσι μπορούν να σας τσίμπημα πολλές φορές αν είναι ιδιαίτερα ταραγμένη. Και είναι συνήθως!

Πού ζει ο ασιατικός γίγαντας Hornet;

Γνωστός επιστημονικά ως Vespa mandarina (που ακούγεται υπέροχα, δεν είναι;), ο Ασιατικός Giant Hornet μπορεί να βρεθεί σε όλη την Ασία, από την Ταϊβάν, στην ηπειρωτική Κίνα, στη Νοτιοανατολική Ασία και δυτικά στην Ινδία, το Νεπάλ και τη Σρι Λάνκα.

Είναι πιο συνηθισμένο, ωστόσο, στα βουνά της Ιαπωνίας, κάτι που είναι πολύ προσωπικό για μένα.

Πεζοπούν το ιστορικό μονοπάτι Nakasendo της χώρας, βλέπετε, και σήμερα είχα πολλές στενές κλήσεις με τους σκοινί. Ευτυχώς, δεν με έπληξαν (αν και, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, πιθανότατα θα έπρεπε), πιθανότατα χάρη στον γρήγορο ρυθμό που περπατούσα ούτως ή άλλως, δεδομένης της απειλής να συναντήσω σε αυτά τα δάση.

(Σημείωση: Για μια τέτοια φουτουριστική, κατοικημένη χώρα, η Ιαπωνία σίγουρα έχει τρομακτική φύση!)

Τα κακά νέα είναι ότι στο μέλλον, μάλλον δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψετε στην Ασία για να συναντήσετε τον ασιατικό γίγαντα. όλοι οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η εξάπλωση του ασιατικού Giant Hornets με την πάροδο των χρόνων οφείλεται στην αλλαγή του κλίματος, από τις περιφερειακές ξηρασίες μέχρι τις αυξανόμενες θερμοκρασίες σε όλη την έκταση. Οι χειρότεροι χειμώνες καταλήγουν σε λιγότερα από τα πλάσματα που πεθαίνουν κάθε χρόνο και η έλλειψη νερού και άλλων πόρων τους καθιστά ακόμη πιο εχθρικούς απ 'ό, τι συνήθως.

Πώς μπορούν οι ταξιδιώτες να προστατευθούν από τον ασιατικό γίγαντα Hornet;

Βεβαίως, παρόλο που τα περισσότερα πλάσματα της άγριας φύσης τρέχουν (ή πετούν, όπως ήταν) με το φόβο όταν ακούσουν το χτύπημα ενός ανθρώπου ή ενός παρόμοιου μεγάλου θηλαστικού, οι ασιατικοί Giant Hornets ακούν τα βήματά μας ως κλήση σε όπλα, τον ιδρώτα μας, τις γλυκές ουσίες που καταναλώνουμε και ακόμη και μερικά από τα χρώματα που φοράμε.

Τα καλά νέα είναι ότι οι αρχές σε ορισμένες χώρες προσπαθούν να καταστρέψουν φωλιές ασιατικών γιγάντων Hornet, οι οποίες μοιάζουν με μεγάλες μπασκέτες που κρέμονται από δέντρα, από γκρεμούς και από άλλα ψηλά σημεία. Τα κακά νέα είναι ότι το να γίνει αυτό είναι επικίνδυνο και, μέχρι στιγμής, ελάχιστα αποτελεσματικό, ιδίως λόγω της προαναφερθείσας εξάπλωσης του είδους λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Εάν ταξιδεύετε στην Ασία και βλέπετε ένα από τα δύο από αυτά τα πλάσματα, παραμείνετε ήρεμοι και μην πανικοβληθείτε. Εάν ακούσετε δυνατά βόμβες και παρατηρήσετε ένα σμήνος, ωστόσο, θα πρέπει πραγματικά να τρέξετε για κάλυψη όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ανεξάρτητα από το ποια ενέργεια παίρνετε ή τι μοίρα σας προκαλεί, μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα!