Η ενοικίαση ενός Προσωπικού Τουριστικού Οδηγού σε έναν Προϋπολογισμό

Εξοικονομήστε χρόνο και μεγιστοποιήστε τις επενδύσεις σας

Στον κόσμο των ταξιδιών του προϋπολογισμού, η πρόσληψη ενός προσωπικού ξεναγού μοιάζει πιθανώς σαν το πρώτο πράγμα που πρέπει να χτυπήσει από τον κατάλογο σχεδιασμού.

Σίγουρα, αυτή είναι η πολυτέλεια που προορίζεται για τους πλούσιους, οι οποίοι ξαπλώνουν σε ένα συγκεκριμένο τοπικό περιβάλλον και βρίσκουν κάποιον που να απαντά σε κάθε ερώτησή τους και να παρακολουθεί κάθε λεπτομέρεια της επίσκεψης.

Εάν αυτή είναι η άποψή σας για την πρόσληψη ενός προσωπικού ξεναγού, ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε το ζήτημα.

Αυτός δεν είναι ένας οδηγός για την δαπάνη χιλιάδων δολαρίων για έναν προσωπικό βοηθό.

Αυτές οι προσλήψεις μπορούν να διαρκέσουν μόλις μία ώρα ή δύο και μπορεί να έρθουν σε λιγότερο από ό, τι θα πληρώσατε για ένα μεσογειακό γεύμα εστιατορίου.

Σκεφτείτε να επενδύσετε αυτό το μικρό χρηματικό ποσό για να ενισχύσετε τα αξιοθέατα και τους ήχους που έχετε ξοδέψει χιλιάδες δολάρια για επίσκεψη.

Ποιοι είναι οι Προσωπικοί Ξεναγοί;

Πώς μπορεί να είναι προσιτή; Σκεφτείτε το εξής: υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο όπου οι σπουδαστές ή οι συνταξιούχοι κατοίκοι που διαμένουν για όλη τη ζωή κάνουν μέτρια εισοδήματα που δείχνουν στους ανθρώπους τις πόλεις και τα χωριά τους. Είναι κάτι που κάνουν για την ευχαρίστηση, καθώς και το εισόδημα. Οι πελάτες τους συνήθως δεν είναι πλούσιοι. Στην πραγματικότητα, πολλοί απλώς προσπαθούν να δουν και να καταλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον προορισμό. Πρόκειται για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό σε αναζήτηση αξίας και μια αυθεντική, αξέχαστη εμπειρία.

Πολλοί από τους οδηγούς θα οδηγήσουν πεζοπορίες με μικρές ομάδες. Είναι απίθανο να ακολουθήσουν ένα σενάριο. Αυτοί είναι γηγενείς γιοι και κόρες της περιοχής. Σε πολλές περιπτώσεις μεγάλωσαν στο μέρος που επισκέπτεστε.

Θα έχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες και συστάσεις εμπιστευτικές για να απολαύσετε.

Μην σκεφτείτε περιηγήσεις από την άποψη των 40 ατόμων που επιβιβάζονται σε λεωφορείο για την ημέρα. Ο τύπος του οδηγού που θέλετε να νοικιάσετε θα καλύψει τις μικρές ομάδες και θα οργανώσει τη μεταφορά μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Σε μια δεδομένη ημέρα, ίσως έχετε τον οδηγό αυτό στον εαυτό σας.

Πεζοπορία: Εξετάστε τη Νέα Υόρκη ως παράδειγμα

Σε πολλές πόλεις πληρώνει για να επικοινωνήσει με το τοπικό γραφείο τουριστικής ανάπτυξης. Συχνά έχουν καταλόγους ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να λειτουργήσουν ως οδηγοί. Κάποια δουλειά για φαγητό και μόνο, ενώ άλλοι θα χρεώνουν είτε μια ωριαία αμοιβή ή ένα κατ 'αποκοπή ποσό για την περιοδεία. Πολλές από αυτές τις εμπειρίες θα είναι περιηγήσεις με τα πόδια.

Το επόμενο βήμα είναι να αναζητήσετε τον προορισμό σας και τη φράση "περιηγήσεις με τα πόδια". Σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη , θα βρείτε διάφορες επιλογές περιπάτων (δωρεάν και πληρωμένες) που θα επικεντρωθούν σε μια συγκεκριμένη γειτονιά, ομάδα ανθρώπων ή κοινωνικό ζήτημα.

Για παράδειγμα, το Free Tours by Foot προσφέρει περιηγήσεις με τα πόδια, περιηγήσεις με ποδήλατο, περιηγήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, εκδρομές στα ισπανικά και όλες χωρίς τιμοκατάλογο. Πληρώνετε απλά ό, τι μπορείτε. Αναμφισβήτητα, κάποιοι άνθρωποι επωφελούνται από τους οδηγούς παραλείποντας να συμβουλεύσουν. Αλλά οι περισσότεροι ταξιδιώτες με προϋπολογισμό θα αποζημιώσουν έναν εμπειρογνώμονα για μια καλή δουλειά.

Οι περισσότερες Μεγάλες Περιπατητικές Περιηγήσεις Κρεμμύδι κοστίζουν $ 25 USD και γενικά διαρκούν περίπου δύο ώρες. Σκεφτείτε το ωριαίο κόστος και η τιμή γίνεται μια συμφωνία. Το Big Onion προσφέρει ιστορικές εκδρομές που βελτιώνουν σημαντικά την κατανόηση του προορισμού σας. Λίγα δείγματα τίτλων: "Immigrant New York", "Historic Harlem" και "Upper East Side, Clash of Titans".

Αυτά είναι δύο δεκάδες επιλογές στη Νέα Υόρκη. Ο προορισμός σας μπορεί να μην έχει αρκετή ποικιλία, αλλά είναι πιθανό να βρείτε κάποιον που είναι διατεθειμένος να σας δώσει πληροφορίες για την πατρίδα ή τη γειτονιά του.

Πέρα από την εκπαιδευτική ευκαιρία, υπάρχουν πρακτικά πλεονεκτήματα. Ένας πολύ καλός οδηγός που θα σας οδηγήσει μέσα από την άγνωστη και περιπετειώδη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε μια πόλη. Ο χρόνος αποθηκεύεται, επειδή δεν χάνεστε.

Βρείτε έναν καλό οδηγό

Σε αντίθεση με τη Νέα Υόρκη, δεν θα έχει κάθε προορισμός ένας μακρύς κατάλογος ταξιδιωτικών εταιρειών. Σε μικρότερα χωριά, θα χρειαστείτε εμπιστευτικές πληροφορίες για να βρείτε τα άτομα ή το πρόσωπο που κάνει τις καλύτερες περιηγήσεις. Ευτυχώς, υπάρχουν μέρη στον ιστό, όπου μπορείτε να λάβετε συστάσεις σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το Private-Guides.com είναι ένα καλά οργανωμένο site που προσφέρει τόσο "εκδρομές" (μεγαλύτερες ομάδες με λεωφορεία) όσο και "οδηγούς" που θα σας οδηγήσουν στις τοποθεσίες μιας πόλης.

Οι τιμές ποικίλλουν, αλλά έχετε την ευκαιρία να ψωνίσετε για κάτι που ανταποκρίνεται στις ατομικές σας ανάγκες. Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι προσφέρει περισσότερες από 2.200 περιηγήσεις σε 115 χώρες.

Το TripAdvisor.com παρέχει μια μηχανή αναζήτησης με τη μακρά βάση δεδομένων της. Απλά πληκτρολογήστε τον προορισμό και τον προσωπικό τουριστικό οδηγό στο "τι ψάχνετε;" χώρος. Θα βρείτε προτάσεις ταξιδιωτών για τους καλύτερους προσωπικούς ξεναγούς. Να βλέπετε πάντα αυτά με μια υγιή δόση σκεπτικισμού. Δεν είναι όλα δίκαιες ή νόμιμες συμμετοχές.

Το Fodors.com προσφέρει μια ενότητα φόρουμ που περιλαμβάνει πολύ συγκεκριμένες συστάσεις, με ονόματα οδηγών και ακόμη και πληροφορίες επικοινωνίας που συμπεριλαμβάνονται μερικές φορές. Θα συναντήσετε πολλούς πολύ έμπειρους ταξιδιώτες εδώ, αλλά δεν είναι όλοι τους με σφιχτό προϋπολογισμό. Βρήκα εδώ πληροφορίες επικοινωνίας που οδήγησαν σε μια εξαιρετική περιοδεία στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας.

Πέρα από τις έρευνες στο διαδίκτυο, αυτό είναι το είδος της τοπικής γνώσης που ένας καλός ταξιδιωτικός πράκτορας θα έχει έτοιμο. Φροντίστε να ζητήσετε έναν προσωπικό οδηγό ή περιήγηση σε βόλτες σε αντίθεση με μια ομαδική περιοδεία.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μια προσωπική περιήγηση ή περιήγηση με τα πόδια στη διαδρομή σας. Αν συνδεθείτε με τον σωστό οδηγό, τα χρήματα που ξοδεύετε θα είναι μια εξοικονόμηση επενδύσεων και θα ενισχύσουν τα λεπτά και ώρες της επίσκεψής σας.