Συμβουλευτική πολιτική για τους ταξιδιώτες

Η σωστή ανατροπή μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο, αμηχανία και ιδιαίτερα χρήματα. Πάρτε λοιπόν μια συμβουλή και εξοικειωθείτε με αυτόν τον οδηγό πριν φύγετε από το σπίτι: Θα σας συμβουλεύσει πόσο μπορείτε να περάσετε σε οποιαδήποτε κατάσταση.

"Εδώ έρχεται η ομάδα εξόρυξης", ο σύζυγός μου αστείο κάθε φορά που τραβάμε μέχρι ένα θέρετρο και ο σταθμός στάθμευσης, ο θυρωρός και ο καμπαναριό κατεβαίνουν πάνω μας.

Στα ταξίδια σας μπορεί να φανεί ότι ο καθένας έχει το χέρι του έξω σε κάποια στιγμή - αλλά αυτό δεν σας υποχρεώνει υποχρεωτικά να καθοδηγήσετε μια απαλλαγή σε αυτό.

Μια συμβουλή είναι για την παροχή υπηρεσιών. Μια μεγάλη συμβουλή είναι για τις υπηρεσίες που εκτελούνται είτε εξαιρετικά καλά είτε πάνω και πέρα ​​από την κλήση του καθήκοντος. Και χωρίς καθόλου αποτυχία στέλνετε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν είστε ικανοποιημένοι από την υπηρεσία.

Ας υποθέσουμε ότι όλοι κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Σε αυτή την περίπτωση, εδώ είναι μερικές κατευθυντήριες οδηγίες:

Ταξιτζής

Μια άκρη 15 τοις εκατό θεωρείται πρότυπο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη Νέα Υόρκη , αυτό μπορεί να σας κερδίσει μια βρώμικη εμφάνιση. (Δοκιμάστε 20 τοις εκατό ή το ένα τέταρτο στο δολάριο.) Οι μηχανές πιστωτικών καρτών στο θάλαμο θα κάνουν τα μαθηματικά για εσάς, αν και οι προτάσεις σας είναι υπερβολικά γενναιόδωρες. Στο Λονδίνο , όπου οι οδηγοί καμπίνας μελετούν εδώ και χρόνια για να μάθουν την πόλη τους, η απόκλιση κατά 10 τοις εκατό θεωρείται γενναιόδωρη. Πηγαίνετε σχήμα.

Uber Driver

Δεν είστε υποχρεωμένοι να συμβουλεύεστε οδηγό Uber, Lyft, Gett ή Via, αλλά είναι καλό να δώσετε $ 1-2
σε μια μικρή κίνηση.

Λιμενεργάτης

Συμβουλή $ 2-5 δολάρια ανά τσάντα. Θέλετε τις αποσκευές σας να φτάσουν και να αποπλεύσουν το πλοίο, έτσι δεν είναι;

Οδηγός λιμουζίνας

Το ανώτατο όριο 15-20% είναι στάνταρ, εκτός εάν περιλαμβάνεται χρέωση υπηρεσιών. Θα πρέπει να πληρώσετε για τυχόν διόδια, αλλά δεν χρειάζεται να υπολογίσετε το κόστος τους στη συνολική τιμή.

Ξεναγός

Καθώς αποχωρείτε από την περιοδεία, ανταμείψτε έναν καλό ξεναγό ξεπερνώντας το 10-20% του κόστους ενός εισιτηρίου ή της επιχορήγησης της ημέρας.

Εάν είχατε έναν οδηγό μαζί σας στην περιοδεία, παίρνει $ 1-5 στο τέλος της ημέρας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Ή ΔΙΑΜΟΝΗ

Πάρκινγκ Valet

Συμβουλή $ 1-5 δολάρια (σε μια ολισθαίνουσα κλίμακα Kia-BMW) όταν αφήνετε το αυτοκίνητό σας και πάλι όταν την παραλάβετε.

Θυρωρός

Συμβουλέψτε $ 1 εάν χαιρετάει ένα ταξί για εσάς.

Bellman

Εδώ είναι ο βασικός μου κανόνας: Συμβουλή $ 5 ανά τσάντα σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων και $ 1-2 δολάρια ανά τσάντα παντού.

Καμαριέρα

Συμβουλή $ 2-10 ανά ημέρα, ανάλογα με το είδος του ξενοδοχείου.

Υπηρεσία δωματίου

Τα περισσότερα ξενοδοχεία χρεώνονται με χρέωση υπηρεσιών για υπηρεσία δωματίου. Εάν ο λογαριασμός σας δεν περιλαμβάνει ένα, συμβουλή 15 τοις εκατό.

Θυρωρός

Είναι δουλειά του θυρωρού για να βοηθήσει τους επισκέπτες, οπότε δεν είναι απαραίτητο να συμβουλεύουμε αυτό το άτομο. Ωστόσο, αν η υπηρεσία ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη, η απόθεση $ 5-20 είναι λογική.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Καπετάνιος

Συμβουλή 5 τοις εκατό βασίζεται στο συνολικό ποσό προ φόρων. Ωστόσο, εάν περιμένετε σύμφωνα με μια κράτηση σε ένα μοντέρνο, πολυπληθές εστιατόριο, ένας διακριτικά διπλωμένος λογαριασμός $ 20 που τοποθετείται στην παλάμη του καπετάνιου είναι πιθανό να σας κάνει να καθίσετε νωρίτερα.

Σερβιτόρος

Συμβουλή 15-20 τοις εκατό με βάση το σύνολο των προ φόρων, περισσότερο εάν η υπηρεσία ήταν καλή σε ένα εστιατόριο σε χαμηλές τιμές. Συμβουλή 20-25 τοις εκατό σε ένα ωραίο εστιατόριο. Εάν περιλαμβάνεται ήδη χρέωση υπηρεσιών, δεν απαιτείται συμβουλή.

Sommelier

Συμβουλή περίπου 10 τοις εκατό με βάση το συνολικό λογαριασμό του κρασιού, λιγότερο εάν είναι ένα ακριβό vintage.

Μικρή αρκούδα

Συμβουλή $ 1 ανά ποτό.

Έλεγχος παλτών

Συμβουλή $ 1 ανά στοιχείο.

Τουαλέτα

Συμβουλή 50 ¢ - $ 1 ανά επίσκεψη.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όλοι είδαμε τα σημάδια αυτά που λένε ότι "Το tipping δεν είναι πόλη στην Κίνα". Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φοβηθούμε να ανατρέψουμε κάποιον για τη λήψη της παραγγελίας σας για φραπούτζινο, να βάλουμε ένα ντόνατ σε μια τσάντα ή ακόμα και να χτυπήσουμε ένα ταμείο; Φυσικά και όχι. Αλλά αν είναι μια εγκατάσταση που συχνάζουν, δεν μπορεί να βλάψει να αφήσει κάποια αλλαγή στο βάζο μια φορά σε μια στιγμή - ειδικά γύρω από τις διακοπές. Σε ένα σπα του ξενοδοχείου, ο μασέρ ή ο μασέρ θα περιμένουν μια άκρη 20 τοις εκατό. Και θυμηθείτε, αυτή ή αυτή έχει τη δύναμη να σπάσει τα οστά ....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Τι θα συμβεί αν επισκεφθείτε ένα ξενοδοχείο, ένα θέρετρο ή ένα κρουαζιερόπλοιο που έχει πολιτική χωρίς άκρες;

Εναπόκειται σε σας να τηρείτε. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως, είναι το σπάνιο μέλος του προσωπικού που αρνείται μια συμβουλή. Αρκετά ειπώθηκαν.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΦ

Ο συγγραφέας γκολφ Brent Kelley προσφέρει αυτές τις οδηγίες:

Κάρτα αυτοκινήτου

Συμβουλέψτε το ίδιο όπως θα κάνατε σε ένα εστιατόριο που έχει πάρκινγκ με καπετάνιο ... $ 2 θα ήταν ένα καλό ποσό.

Αχθοφόρος

Το ισοδύναμο μιας καμπάνιας στο ξενοδοχείο, ένα αγόρι τσαντών παίρνει τα κλουβιά γκολφ σας και τα τοποθετεί σε ένα καλάθι γκολφ για σας όταν φτάσετε. Στη συνέχεια, αφαιρεί τα κλουβιά σας, τα σκουπίζει και τα επιστρέφει στο αυτοκίνητό σας όταν τελειώσει ο γύρος. Συμβουλή ένα ζευγάρι δολάρια κατά την άφιξη? ποντάρετε $ 5 μετά τον γύρο, αν τα κλουβιά / παπούτσια σας καθαριστούν ή $ 2 - $ 3 αν όχι.

Μίζα

Οι περισσότεροι μπροστά σας απλά σας ελέγχουν στο πρώτο μπλουζάκι, ίσως ανακοινώστε ότι είναι η σειρά σας να παίξετε. Υπό κανονικές συνθήκες, δεν είναι συνηθισμένο να ανατρέπετε το μίζα. Αλλά αν εμφανιστείς χωρίς να έχεις χρόνο και ο εκκινητής σου ταιριάζει, περάσου με λίγα δολάρια. Αν μένετε σε ένα θέρετρο για αρκετές ημέρες και ο μίζας θέτει εκτός από τις προτιμώμενες ώρες της ομάδας σας για τις ημέρες που θέλετε να παίξετε, η ομάδα σας μπορεί να αναφέρει συνολικά $ 50- $ 100.

Κουτί

Συμβουλέψτε το caddy σας 50 τοις εκατό της αμοιβής caddy (προσαρμοσμένο προς τα πάνω ή προς τα κάτω για την ποιότητα της υπηρεσίας). Εάν υπάρχει ένας κύριος caddy - ο άνθρωπος που αναθέτει caddies σε παίκτες του γκολφ - εξασφαλίζει την καλή σας από ανατροπής του πλοιάρχου caddy 20 τοις εκατό της αμοιβής caddy.

Forecaddie

Ένα ενιαίο forecaddie λειτουργεί για μια ομάδα γκολφ. Δεν φέρει τσάντες, αλλά παρακολουθεί τις φωτογραφίες του καθενός και γενικά βοηθάει στη διατήρηση του γύρου. Ένα forecaddie πρέπει να πάρει μία άκρη από την ομάδα, από $ 50 - $ 100.