Προγραμματισμένα Τεχνικά Έργα Σαββατοκύριακου

Τακτική συντήρηση στο υπόγειο του Λονδίνου

Κανένας δεν σας λέει όταν επισκέπτεστε το Λονδίνο, ή συχνά ως Λονδρέζος, ότι κάθε Σάββατο και Κυριακή υπάρχουν εργασίες μηχανικής για το Σαββατοκύριακο στο υπόγειο του Λονδίνου και σε πολλές γραμμές τρένων κύριας γραμμής. Θα υπάρξουν χρόνοι που δύσκολα θα παρατηρήσετε ότι συμβαίνουν και άλλοι όταν το απλό ταξίδι μισής ώρας σας μετατρέπεται σε ένα 2ωρο μαραθώνιο των λεωφορείων αντικατάστασης και εναλλακτικών διαδρομών.

Υποψιάζουμε ότι το πρόγραμμα για τα μηχανήματα κατασκευής Σαββατοκύριακου προγραμματίζεται να προχωρήσει περισσότερο από ό, τι μπορούμε να το δούμε, αλλά τι μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγξετε την ιστοσελίδα του Transport for London στο: tfl.gov.uk/check και επίσης να εγγραφείτε για ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φτάνουν κατά τη διάρκεια την εβδομάδα, συνήθως την Πέμπτη, για το Σαββατοκύριακο λίγες μέρες μακριά.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παραθέτει τα μηχανικά έργα με τη γραμμή σωλήνων έτσι ελέγξτε αν η γραμμή που μένετε επάνω θα επηρεαστεί. Αλλά, προφανώς, και ειδικά τα Σαββατοκύριακα, είναι πολύ πιθανό να θέλετε να ταξιδέψετε γύρω από το Λονδίνο, οπότε πρέπει να ξέρετε για το Journey Planner .

Αυτό είναι ένα μέρος του ιστότοπου TfL που σας βοηθά να σχεδιάσετε ένα ταξίδι σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα και επειδή ξέρει πότε θέλετε να ταξιδέψετε παράγοντες σε κάθε προγραμματισμένο κλείσιμο όταν προσφέρετε διαδρομές.

Υπάρχουν επίσης εφαρμογές smartphone που μπορούν να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε ταξίδια, αλλά δεν έχω βρει ακόμη ένα που να μου προσφέρει ένα μείγμα του υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου, λεωφορεία, πεζοπορία, υπεράνω τρένα και ακόμη ποταμόπλοια, με τον τρόπο που μπορεί να σχεδιάσει ο Journey Planner.

Στην αρχή, αναφέραμε τρένα τρένων. Αυτά είναι τρένα που ταξιδεύουν από το Λονδίνο σε άλλους προορισμούς γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως στην Οξφόρδη , το Μπέρμιγχαμ ή ακόμα και τη Σκωτία. Αυτά τα τρένα δεν εκτελούνται από την Transport for London. Αντίθετα, κάθε γραμμή διαχειρίζεται και λειτουργεί από μια ιδιωτική εταιρεία.

Ευτυχώς μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για όλα τα τρένα της εταιρείας σε κάθε κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό ή online εκ των προτέρων. (Βλ. Εθνικές Έρευνες Σιδηροδρόμων ).

Καθώς αυτά τα τρένα καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις και ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες εναλλακτικές διαδρομές τρένων, οι εταιρείες τρένων παρέχουν λεωφορεία αντικατάστασης σιδηροτροχιάς για να συνδέσουν τους σταθμούς κατά μήκος των γραμμών που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για αυτά τα λεωφορεία, αλλά θα κάνει το ταξίδι σας μεγαλύτερο.

Στο Λονδίνο, όταν μια γραμμή σωλήνων δεν λειτουργεί στο κεντρικό Λονδίνο για προγραμματισμένες μηχανικές εργασίες, δεν θα υπάρχει υπηρεσία αντικατάστασης λεωφορείων, καθώς υπάρχουν τόσοι πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για να ολοκληρώσετε το ταξίδι σας. Εάν δεν βρίσκεστε στο κεντρικό Λονδίνο και δεν υπάρχει καμία προφανής εναλλακτική λύση, δηλαδή όχι δύο γραμμές από τον ίδιο σταθμό και μία που ακόμα λειτουργεί, τότε θα διατίθεται ένα λεωφορείο αντικατάστασης σιδηροτροχιάς.

Το καλύτερο πράγμα είναι να μην ανησυχείτε αν το ταξίδι σας επηρεάζεται, αλλά αν είναι ένα ταξίδι στο αεροδρόμιο ή κάπου σημαντικό τότε ελέγξτε πρώτα και αφήστε επιπλέον χρόνο.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το London Underground είναι το αρχαιότερο υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο στον κόσμο, οπότε χρειάζεται συντήρηση και αυτό γενικά πρέπει να γίνει τα Σαββατοκύριακα. Ναι, μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά να το χρησιμοποιήσετε ως ευκαιρία για να δοκιμάσετε λεωφορεία τα οποία συχνά μπορούν να είναι πιο άμεσα ή να απολαύσετε το περπάτημα που είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσετε να προσανατολιστείτε στο Λονδίνο, καθώς ο χάρτης σωλήνων είναι περισσότερο από ένα διάγραμμα από γεωγραφικά ακριβή .

Χρησιμοποιήστε μια Α-Ω ή τους χάρτες στο smartphone σας (μπορεί να χρειαστείτε Pocket Wifi Rental ) και επίσης μην φοβάστε να ρωτήσετε έναν τοπικό για οδηγίες. Οι Λονδρέζοι μπορούν να προσεγγίσουν πολύ και οι περισσότεροι θα κάνουν ό, τι μπορούσαν για να βοηθήσουν αν μπορούν.