Οι Υπόγειες Γραμμές του Λονδίνου: Τι πρέπει να ξέρετε

Βγείτε στο Grips With London Tube Network

Το Underground του Λονδίνου διαθέτει 11 γραμμές με χρωματική κωδικοποίηση. Μπορεί να φαίνεται συγκεχυμένη όταν προσπαθείτε πρώτα να βρείτε το δρόμο σας γύρω από την πόλη στο σωλήνα αλλά με πρακτική, μπορεί να είναι αρκετά απλή. Πάρτε έναν δωρεάν χάρτη σωλήνα σε οποιοδήποτε σταθμό ή γραφείο πληροφοριών επισκεπτών.

Ο σωλήνας λειτουργεί από τις 5 π.μ. έως τις 12:30 π.μ. στις περισσότερες γραμμές (7:30 π.μ. έως 10:30 μ.μ. τις Κυριακές). Οι υπηρεσίες είναι συχνές, ειδικά στο κεντρικό Λονδίνο.

Τα περισσότερα σημαντικά αξιοθέατα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από σταθμό μετρό. Τα τρένα μπορούν να είναι πολυάσχολοι κατά τις ώρες αιχμής και οι επισκέπτες βρίσκουν ευκολότερο και φθηνότερο το ταξίδι μετά τις 9:30 π.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Το δίκτυο χωρίζεται σε εννέα ζώνες με τη ζώνη 1 να είναι η κεντρική περιοχή.

Να γνωρίζετε ότι καθώς το σύστημα μεταφοράς είναι παλιό, χρειάζεται συντήρηση και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συναντήσετε συχνές Τεχνικές Μηχανικών για το Σαββατοκύριακο .

Αγορά εισιτηρίων

Επενδύστε σε μια κάρτα Oyster Visitor Visitor εάν σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε διαδρομές μέσω σωλήνα, λεωφορείου, τραμ, DLR, Λονδίνο Overground, TFL Rail ή River Bus. Οι ναύλοι είναι φθηνότεροι από την αγορά εισιτηρίων χαρτιού και περιορίζονται σε ημερήσια βάση, ώστε να μπορείτε να ταξιδεύετε όσες φορές θέλετε σε μια μέρα για μέγιστη χρέωση £ 6,60 (σε σύγκριση με ένα χαρτί Travelcard αξίας £ 12,30). Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις και τις ειδικές προσφορές σε όλη την πόλη. Οι κάρτες μπορούν να αγοραστούν και να παραδοθούν στο σπίτι σας πριν από ένα ταξίδι στο Λονδίνο.

Ακολουθεί μια λίστα των γραμμών σωλήνων του Λονδίνου με έναν εύχρηστο οδηγό για τις βασικές στάσεις σε κάθε διαδρομή: