Εθιμοτυπία τζαμιού για τους επισκέπτες της Νοτιοανατολικής Ασίας

Τι να κάνετε και να μην κάνετε όταν επισκέπτεστε τζαμιά

Συχνά τα πιο γραφικά και όμορφα κτίρια σε μια πόλη, σίγουρα θα δείτε τζαμιά κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας στη Νοτιοανατολική Ασία . Η Ινδονησία, η Μαλαισία και το Μπρουνέι έχουν στίγματα με τους ψηλούς μιναρέδες και τους καμπυλωτούς θόλους των τζαμιών. η μαγευτική χαρά της κλήσης προς την προσευχή ακούγεται σε όλες τις πόλεις πέντε φορές την ημέρα.

Μην εκφοβίζεστε - τα επίσκεψη σε τζαμιά είναι μια εμπειρία εκμάθησης και μπορεί να γίνει το επίκεντρο του ταξιδιού σας.

Οι οπαδοί του Ισλάμ καλωσορίζουν τους τουρίστες και το ευρύ κοινό μέσα και θα απαντήσουν με χαρά στις ερωτήσεις σας. Παρόμοια με την επίσκεψη βουδιστικών ναών στη Νοτιοανατολική Ασία, η εθιμοτυπία του τζαμιού είναι ως επί το πλείστον απλή κοινή λογική.

Ακολουθήστε αυτούς τους απλούς κανόνες εθιμοτυπίας όταν επισκέπτεστε τζαμιά για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλείτε αδίκημα.

Επισκεφθείτε ένα τζαμί

Ρούχα για την επίσκεψη σε ένα τζαμί

Ίσως ο πιο σημαντικός κανόνας της εθιμοτυπίας που συχνά αγνοείται από τους τουρίστες, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αναμένεται να ντυθούν κατάλληλα πριν επισκεφθούν ένα τζαμί. Μικρή φόρεμα είναι ο κανόνας του αντίχειρα? τα shirts που διαφημίζουν τις ροκ μπάντες, τα μηνύματα ή τα φωτεινά χρώματα πρέπει να αποφεύγονται. Μεγαλύτερα τζαμιά στις τουριστικές περιοχές θα δανείσουν κατάλληλη ενδυμασία για να καλύψουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας.

Γυναίκες: Οι γυναίκες θα πρέπει να καλύπτουν όλο το δέρμα. Απαιτούνται φούστες ή παντελόνι με μήκος αστραγάλου. Τα μανίκια πρέπει να φτάνουν σε κάθε καρπό και τα μαλλιά να καλύπτονται από μια μαντίλα. Παντελόνια ή φούστες που είναι πολύ αποκαλυπτικές, προσκολλημένες ή σφιχτές δεν πρέπει να φορεθούν.

Άνδρες: Οι άνδρες πρέπει να φορούν μακριά παντελόνια και απλά πουκάμισα χωρίς μηνύματα ή συνθήματα όταν επισκέπτονται τζαμιά. Τα κοντομάνικα πουκάμισα είναι αποδεκτά εφόσον τα μανίκια δεν είναι μικρότερα από το μέσο όρο. Σε περίπτωση αμφιβολίας, φοράτε μακριά μανίκια.

Είσοδος σε ένα τζαμί

Μερικές φορές οι άνδρες και οι γυναίκες χρησιμοποιούν ξεχωριστές εισόδους για να μπουν σε ένα τζαμί - ψάξτε για σημάδια. Ο τυπικός χαιρετισμός στα αραβικά για όσους μπαίνουν σε τζαμιά είναι το "Assalam Allaikum" που σημαίνει "η ειρήνη είναι επάνω σε σας". Η σωστή επιστροφή είναι "Wa alaikum-as-salam" που σημαίνει "ειρήνη να είναι και εσένα". Οι τουρίστες προφανώς δεν αναμένεται να επιστρέψουν το χαιρετισμό, αλλά το κάνει αυτό δείχνει μεγάλο σεβασμό.

Είναι ένα μουσουλμανικό έθιμο να εισάγετε ένα τζαμί με το δεξί πόδι πρώτα και στη συνέχεια να βγείτε πρώτα με το αριστερό πόδι. Τα μέλη του αντίθετου φύλου δεν πρέπει ποτέ να προσφέρουν να τα χτυπήσουν στο χαιρετισμό.

Η επίσκεψη σε ένα τζαμί είναι δωρεάν, ωστόσο, οι δωρεές γίνονται δεκτές.

Χρόνοι Προσευχής

Οι οπαδοί του Ισλάμ αναμένεται να προσεύχονται πέντε φορές κάθε μέρα, η θέση του ήλιου καθορίζει τις εποχές. οι χρόνοι προσευχής διαφέρουν μεταξύ περιφερειών και εποχών.

Σε γενικές γραμμές, οι τουρίστες πρέπει να αποφεύγουν να επισκέπτονται ένα τζαμί κατά τη διάρκεια της προσευχής. Αν υπάρχει κατά τη διάρκεια των προσευχών, οι επισκέπτες πρέπει να κάθονται ήσυχα στον πίσω τοίχο χωρίς να τραβήξουν φωτογραφίες.

Φωτογραφία στο εσωτερικό των τζαμιών

Η φωτογραφία επιτρέπεται μέσα στα τζαμιά, ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να τραβήξετε φωτογραφίες κατά τις περιόδους προσευχής ή από τους λάτρεις που κάνουν λάμψεις πριν από την προσευχή.

Επισκεφτείτε ένα τζαμί κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Τα τζαμιά - τα οποία είναι γνωστά στους οπαδούς του Ισλάμ ως μαστιχτάν - είναι γενικά ακόμη ανοιχτά στο κοινό κατά τον ισλαμικό ιερό μήνα του Ραμαζανιού. Οι επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σχετικά με το κάπνισμα, το φαγητό ή το ποτό στην γειτνίαση με τζαμιά κατά τη διάρκεια του μήνα νηστείας.

Είναι καλύτερο να επισκεφθείτε τζαμιά πριν από την κατάψυξη κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, για να αποτρέψετε τους ενοχλητικούς ντόπιους που απολαμβάνουν το μεσημεριανό τους δείπνο, μερικές φορές φιλοξενείται στο τζαμί.