Τι παίρνετε με τη Συμφωνία Νέα Αξίας των Αεροπορικών Αεροπορικών Εταιρειών της Ασίας

Η νέα συμμαχία αεροπορικών εταιρειών καλύπτει το ένα τρίτο του κόσμου

Ο εναέριος χώρος πάνω από την Ασία είναι πρακτικά χοντρός με τις αεροπορικές εταιρείες με χαμηλές χρεώσεις, οπότε δεν υπήρξε καμιά προσπάθεια για την πρώτη συμμαχία αερομεταφορέων χαμηλού κόστους παγκοσμίως να προχωρήσουν σε αυτήν την πλευρά του Ειρηνικού.

Συνολικά, ένας συνδυασμένος στόλος 176 αεροσκαφών που καλύπτουν 160 προορισμούς σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, τη Βόρεια Ασία, την Αυστραλία, την Ινδία και τη Μέση Ανατολή, η νεοσύστατη Value Alliance συγκεντρώνει το Cebu Pacific της Φιλιππίνες, το Jeju Air της Κορέας, το Nok Air της Ταϊλάνδης, NokScoot (Σιγκαπούρη και Ταϊλάνδη), TigerAir (Σιγκαπούρη και Αυστραλία) και Vanilla Air της Ιαπωνίας σε μια συνεργασία που υπόσχεται να απλοποιήσει την ασιατική πτήση για ταξιδιώτες.

"Στο πλαίσιο της Value Alliance, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση διαδρομών πολλαπλών προορισμών σε μια σειρά πτήσεων που προσφέρονται από οποιονδήποτε από τους εταίρους της συμμαχίας", εξηγεί η Hazel Gonzales, υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας για το Cebu Pacific. "Ταυτόχρονα, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν από το πλήρες φάσμα επιλογών υπηρεσιών για την κράτησή τους."

Οφέλη για τους ταξιδιώτες της Alliance Value

Η συμμαχία είναι η πρώτη τέτοια συνεργασία μεταξύ αερομεταφορέων χαμηλού κόστους. Πριν από την Value Alliance, οι συμφωνίες μεταξύ δύο αεροπορικών εταιρειών προϋπολογισμού ήταν το καλύτερο που θα μπορούσατε να ελπίζετε, όπως η υφιστάμενη εταιρική σχέση μεταξύ Cebu Pacific και TigerAir και η κοινοπραξία μεταξύ Scoot και NokAir που δημιούργησε το NokScoot.

Επιτρέποντας οκτώ αεροπορικές εταιρείες να μοιράζονται εναλλάξιμες κρατήσεις και βοηθητικές υπηρεσίες, το Value Alliance χτυπά όλες τις προηγούμενες συνεργασίες από το νερό. Όταν ο ιστότοπος της Value Alliance ξεκινά τις υπηρεσίες κρατήσεων, οι ταξιδιώτες θα απολαμβάνουν τα ακόλουθα οφέλη από τις συμμετέχουσες αεροπορικές εταιρείες:

Μια κράτηση, μια ευρύτερη διαδρομή . Κάντε κράτηση σε ένα δρομολόγιο στον ιστότοπο Cebu Pacific και θα καλύψετε μόνο τους προορισμούς που έχουν επιτευχθεί από το συνδυασμένο δίκτυο της Cebu Pacific και του TigerAir. Κάντε κράτηση με το Jeju Air και είστε μόνοι σας έξω από το δίκτυο που βασίζεται κυρίως στην Κορέα.

Με το Value Alliance, έχετε πολλά να συνεργαστείτε: οι ταξιδιώτες μπορούν να πραγματοποιήσουν απρόσκοπτα δρομολόγια μέσω συνδυασμένων 160 προορισμών των μελών της συμμαχίας μέσω μιας υπηρεσίας one-stop-shop .

"Οι επισκέπτες θα μπορούν να προβάλλουν, να επιλέγουν και να κάνουν online κράτηση για τις καλύτερες διαθέσιμες αεροπορικές πτήσεις στις πτήσεις οποιασδήποτε από τις αεροπορικές εταιρείες Value Alliance σε μία μόνο συναλλαγή", μας λέει η Hazel Gonzales του Cebu Pacific. "Αυτό παρέχει στους πελάτες κάθε αεροπορικής εταιρείας περισσότερους προορισμούς, περισσότερες επιλογές δρομολόγησης και περισσότερη ευκολία."

Πλήρεις επιλογές υπηρεσιών σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες. Οι υπάρχουσες εταιρικές σχέσεις, όπως αυτές μεταξύ του Cebu Pacific και του TigerAir, επέτρεψαν την κράτηση πτήσεων μεταξύ δικτύων, αλλά δεν επιτρέπονται πρόσθετα κρατήσεων όπως γεύματα ή κρατημένες θέσεις.

Όλα αυτά έχουν αλλάξει τώρα. Η διασύνδεση κράτησης αξίας της Alliance επιτρέπει στους ταξιδιώτες να αγοράζουν πρόσθετα πτήσεων από όλους τους εταίρους: μπορείτε να επιλέξετε θέσεις, να παραγγείλετε τα γεύματα και να αγοράσετε αποζημιώσεις αποσκευών σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες συνεργατών κατά την κατασκευή του δρομολογίου σας.

Ελεύθερη επανεγγραφή σε περίπτωση καθυστέρησης. Όταν μια καθυστέρηση εμφανίζεται σε ένα σκέλος της διαδρομής της Value Alliance, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πρόσθετες δαπάνες με την επαναλειτουργία των επόμενων ποδιών. "Σε περίπτωση κακής σύνδεσης που προκαλείται από διακοπή ή καθυστέρηση που προκαλείται από την πτήση της πρώτης αεροπορικής εταιρείας, η δεύτερη αεροπορική εταιρεία θα μεταφέρει έναν επιβάτη στη δική του διαθέσιμη πτήση χωρίς χρέωση», εξηγεί ο Gonzales.

Τι δεν θα καλύψει

Είναι ακόμα στις πρώτες της μέρες, οπότε η πλήρης παραγωγική ικανότητα του Value Alliance παραμένει στις εργασίες.

Ακόμη και όταν είναι πλήρως συνδεδεμένο με το διαδίκτυο, η συμμαχία δεν θα προσφέρει οφέλη από άλλες, πιο εδραιωμένες συμμαχίες αεροπορικών εταιρειών, όπως τα κοινά σαλόνια και τα μεταφερόμενα μίλια αεροπορικών εταιρειών: ακριβά πλεονεκτήματα που δεν έχουν θέση σε μια συμμαχία αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.

"Το κλειδί είναι να εκπαιδεύσουμε τους πελάτες ότι αυτό δεν είναι σαν την παραδοσιακή συμμαχία όπως η Star Alliance , πρόκειται για πωλήσεις και διανομή", λέει ο CEO της Scoot Campbell Wilson. Έτσι, κάθε αεροπορική εταιρεία συνεργατών της Value Alliance λειτουργεί ανεξάρτητα και θα διατηρήσει τη δική της ξεχωριστή επιχειρησιακή κουλτούρα, στυλ εξυπηρέτησης και οφέλη, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος πιστότητας, "εξηγεί ο Gonzales της Cebu Pacific.

Αυτό σημαίνει ότι τα σημεία Cebu Pacific GetGo και TigerAir Stripes δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άλλες αεροπορικές εταιρείες της Alliance. Η άνοδος είναι αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν θα βλέπουμε το τέλος των ειδικών εκπτώσεων κάθε αεροπορικής εταιρείας οποιαδήποτε στιγμή σύντομα!

Η Συμμαχία αποκλείει επίσης μερικές μεγάλες περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες, όπως το Jetstar της Αυστραλίας, το IndiGo της Ινδίας και την AirAsia της Μαλαισίας. Το τελευταίο, ειδικότερα, έχει ισοδύναμο μέγεθος και φτάνει στο συνδυασμένο δίκτυο και τον στόλο της Value Alliance και έτσι δεν είναι πιθανό να συνδεθεί σύντομα. Η πόρτα είναι ανοιχτή στους μελλοντικούς εταίρους: "Δεν πρόκειται για μια κλειστή συμμαχία", εξηγεί ο Wilson. "Είμαστε ανοιχτοί σε νέα μέλη που ενώνουν τη συμμαχία. Ποιος και πού προφανώς δεν μπορούμε να πούμε ακόμα".

Τα καρύδια και τα μπουλόνια της Alliance Value

Κανένα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς το Air Black Box (ABB), ο κατασκευαστής του Air Connection Engine (ACE) που επιτρέπει στους εταίρους της Value Alliance να συνεργαστούν σε ένα συνδυασμένο δίκτυο διαδρομών που ενσωματώνει ολόκληρο το απόθεμά τους.

Η βασική καινοτομία του συστήματος, εξηγεί ο συνιδρυτής της ABB, Timothy O'Neil Dunne, είναι η δυνατότητα «να παρέχει μια υπηρεσία διανομής ώστε να μην χρειάζεται να αλλάξει η αεροπορική εταιρεία PSS [σύστημα εξυπηρέτησης επιβατών], δηλαδή δεν υπάρχει αλλαγή κόστους υποδομής αεροπορικές εταιρείες]. "

"Η τεχνολογία μας επιτρέπει να έχουμε διασυνδέσεις με άλλες αεροπορικές εταιρείες της Value Alliance, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούν διαφορετικά PSS, για να δώσουμε λύση στο ταξιδιωτικό ερώτημα ενός επισκέπτη - ακόμη και στις διαδρομές, η Vanilla Air δεν μπορεί να εξυπηρετήσει από μόνος του τη σύνδεση της Ιαπωνίας με την υπόλοιπη Ασία, "Παρατηρεί ο πρόεδρος της Vanilla Air Katsuya Goto.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εταιρική σχέση και την τεχνολογία της (και τελικά να δημιουργήσετε μια δική σας δουλειά), επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Value Alliance. Δεν υπάρχουν λειτουργίες κράτησης για τώρα, αλλά αυτό θα αλλάξει πολύ, πολύ σύντομα.