Πετάξτε τον Κόσμο στις Αεροπορικές Εταιρίες Star Alliance-Members

Προσγειώνονται σε 191 χώρες σε 1.300 αεροδρόμια

Η Star Alliance, που ιδρύθηκε το 1997, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική συμμαχία παγκοσμίως με 28 εταιρείες που εξυπηρετούν περισσότερα από 1.000 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο σε 191 χώρες. Οι αεροπορικές εταιρείες των κρατών μελών περιλαμβάνουν τόσο διεθνείς όσο και περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες Μπορείτε να πάρετε σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο για τις αεροπορικές εταιρείες στο Star Alliance.

Αυτοί οι επιβάτες είναι επίσης σε θέση να εγγραφούν για ένα πρόγραμμα δύο επιπέδων ανταμοιβής - Star Alliance Silver and Gold - το οποίο προσφέρει στα μέλη κίνητρα όπως δωρεάν αναβάθμιση και πρόσβαση προτεραιότητας επιβίβασης, εφόσον πληρούν τις απαιτήσεις των μεμονωμένων αεροπορικών εταιρειών για τα δικά τους προγράμματα συχνών πτήσεων.

Αεροπορικές εταιρείες στο Star Alliance

Οι αεροπορικές εταιρείες των κρατών μελών περιλαμβάνουν την Adria Airways, την Aegean Airlines, την Air Canada, την Air China, την Air India, την Air New Zealand, την ANA, την Asiana Airlines, την Αυστρία, την Avianca, Οι αεροπορικές εταιρείες, η Lufthansa, οι σκανδιναβικές αεροπορικές εταιρείες, οι εταιρείες Shenzhen Airlines, η Singapore Airlines, η South African Airways, η SWISS, η Tam Airlines, η TAP Portugal, η THAI, η Turkish Airlines και η United Airlines.

Ιστορία και Ανάπτυξη της Αστικής Συμμαχίας

Το Star Alliance ξεκίνησε στις 14 Μαΐου 1997, όταν μια ομάδα πέντε αεροπορικών εταιρειών - η United, η Lufthansa, η Air Canada, η Scandinavian Airlines και η Thai Airways - έφτασαν μαζί για να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα που ενοποίησε τα πάντα από τις πτήσεις προς τα αεροδρόμια μέχρι την έκδοση εισιτηρίων και check- σε. Έκτοτε, αναπτύσσεται για να περιλαμβάνει συνολικά 28 αεροπορικές εταιρείες.

Αρχικά, η πενταμελής συμμαχία λειτουργούσε κάτω από το λογότυπο των πέντε αστέρων και το σύνθημα "Το δίκτυο αερογραμμών για τη γη", αλλά επικαιροποίησε αυτό το πρωτότυπο μήνυμα στην τρέχουσα επανάληψή του, "Ο δρόμος που συνδέει τη γη", και κράτησε το λογότυπο σε όλο το ιστορία.

Ακόμα, ο τελικός στόχος της Star Alliance ήταν πάντοτε να "μεταφέρει επιβάτες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γης" και μέχρι στιγμής το κατάφερε, συνδέοντας τα μέλη της με 1.300 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο στο 98% των χωρών του κόσμου.

Παρόλο που η Star Alliance διατηρούσε τη συμμετοχή της σε περισσότερες από 30 εταιρείες, οι συγχωνεύσεις και η κατάρρευση της εταιρείας μείωσαν αυτόν τον αριθμό στην τρέχουσα αξία της 28. Ωστόσο, η παγκόσμια αγορά αεροπορικών εταιρειών σταθεροποιήθηκε τα τελευταία χρόνια και η συμμετοχή της Star Alliance φαίνεται να εξισορροπείται.

Οφέλη των μελών

Οι επιβάτες των πτήσεων της Star Alliance μπορούν να απολαύσουν δύο πλεονεκτήματα (Silver και Gold) με τα πλεονεκτήματα συμμετοχής, με βάση την κατάσταση κάθε πελάτη σε προγράμματα συχνών πτήσεων των μελών των αεροπορικών εταιρειών . Αυτά τα επίπεδα πριμοδότησης προσφέρουν μια ποικιλία από προνόμια που συνήθως γίνονται σεβαστά σε όλο τον κόσμο - με λίγες εξαιρέσεις.

Τα μέλη της Star Alliance Silver πρέπει να φτάσουν στο υψηλό επίπεδο του προγράμματος τακτικών επιβατών μιας αεροπορικής εταιρείας, αλλά από τη στιγμή που ανταμείβονται με λίστα προτεραιότητας κράτησης και ταχύτερη εξυπηρέτηση στις λίστες stand-by των αεροδρομίων. Οι μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες στο Star Alliance μπορούν επίσης να προσφέρουν check-in προτεραιότητας και δωρεάν χειρισμό αποσκευών καθώς και προτιμώμενα καθίσματα και προτεραιότητα επιβίβασης.

Τα πιστά μέλη που επιτυγχάνουν την κατάσταση του Star Alliance Gold μπορούν να περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη μεταχείριση όταν ταξιδεύουν με μεταφορείς μελών. Οι αεροπορικές εταιρίες που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα επιβραβεύσεων πριμοδότησης προσφέρουν όλα τα ίδια οφέλη με την κατάσταση του Silver, εκτός από την παροχή πρόσβασης στους πελάτες σε αποκλειστικά σαλόνια Star Alliance Gold. Επιπλέον, τα μέλη του Gold είναι μερικές φορές εγγυημένα σημεία σε πλήρως κρατημένες πτήσεις, προσφέρονται ειδικά καθίσματα σε αεροσκάφη μέλη ή ακόμη και αναβαθμισμένα χωρίς χρέωση.