Αεροπορικά εισιτήρια - Qatar Airways

Η Qatar Airways ιδρύθηκε το 1993, αλλά δεν ξεκίνησε πτήσεις μέχρι το 1994. Η αεροπορική εταιρία χτύπησε τον Akbar Al Baker να είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου το 1997. Πιστεύεται ότι η Qatar Airways μετατρέπεται σε αεροπορική εταιρεία πέντε αστέρων και σημαντική δύναμη στην εμπορική αεροπορία.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2011, ο χάρτης δρομολογίων της Qatar Airways έφθασε σε ορόσημο 100 προορισμών στον παγκόσμιο χάρτη διαδρομών. Από τότε, ονομάστηκε Αερογραμμή της Χρονιάς το 2011 2012 και το 2015.

Τον Οκτώβριο του 2011, η αεροπορική εταιρία πήρε την παράδοση των 100 αεροσκαφών της και ένα μήνα αργότερα στο Dubai Air Show, έδωσε σταθερές παραγγελίες και επιλογές σε 90 αεροσκάφη, όπως 80 Airbus A320neos, οκτώ αεριωθούμενα αεροσκάφη A380 και δύο φορτηγά Boeing 777.

Στο Αεροδρόμιο του Ντουμπάι το 2013, το Κατάρ διέταξε περισσότερα από 60 νέα αεροσκάφη - ένα μείγμα φορτηγών Boeing 777X και Airbus A330. Και ένα χρόνο αργότερα στο Farnborough Air Show, έδωσε εντολή για 100 αεροσκάφη Boeing 777X, παραγγέλλοντας πάνω από 330 αεροσκάφη αξίας 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια, η Qatar Airways έδωσε εντολή για 10 επιχειρήσεις 777-8X και τέσσερις επιχειρήσεις 777 Freighters στο Παρίσι Air Show του 2015, αξίας 4,8 δισ. Δολαρίων. Προσχώρησε στη συμμαχία Oneworld τον Οκτώβριο του 2013.

Η Qatar Airways κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα κορυφαία 10 βραβεία Skytrax 2016 World Airline και κέρδισε επίσης την καλύτερη επιχειρηματική κλάση παγκοσμίως, το καλύτερο σεμινάριο Business Class και το καλύτερο προσωπικό αεροπορικών εταιρειών στη Μέση Ανατολή.

Και το 2017, θεωρήθηκε ως η κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Skytrax , κερδίζοντας το βραβείο από το Emirates με βάση το Ντουμπάι. Η αεροπορική εταιρεία κέρδισε επίσης τις κατηγορίες για την καλύτερη επιχειρηματική κατηγορία παγκοσμίως, το καλύτερο σαλόνι πρώτης κατηγορίας παγκοσμίως και την καλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Μέση Ανατολή.

ΑΡΧΗΓΕΙΟ:
Η έδρα και το κέντρο της Qatar Airways βρίσκονται στη Ντόχα του Κατάρ.

Οι πτήσεις διεξάγονται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad της Ντόχα, το οποίο άνοιξε το 2014. Δύο χρόνια μετά το άνοιγμα, το αεροδρόμιο κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο αεροδρόμιο στη Μέση Ανατολή για δεύτερη συνεχή χρονιά στα αεροναυτικά βραβεία Skytrax World 2016. Είναι επίσης το πρώτο αεροδρόμιο της Μέσης Ανατολής για να εισέλθει στα Top 10 αεροδρόμια της παγκόσμιας κατάταξης αεροδρομίου Skytrax.

ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ:
www.qatarairways.com

ΣΤΟΛΟΣ:
Qatar Airways Στόλου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ:

Η αεροπορική εταιρεία πετά σε περισσότερους από 150 προορισμούς, καλύπτοντας την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Νότια Ασία, την Ασία Ειρηνικού, τη Βόρεια Αμερική και τη Νότια Αμερική από τον κόμβο του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ντόχα. Το 2010 άρχισε να κατασκευάζει το παγκόσμιο δίκτυο σε 10 νέους προορισμούς, όπως: Μπανγκαλόρ, Τόκιο, Άγκυρα, Κοπεγχάγη, Βαρκελώνη, Σάο Πάολο, Μπουένος Άιρες, Πουκέτ, Ανόι και Νίκαια.

Το 2011, η αεροπορική εταιρεία ένα άλλο ιστορικό έτος για την Qatar Airways είδε την έναρξη των πτήσεων σε 15 προορισμούς, εστιάζοντας στην επέκταση στην Ευρώπη. Το επόμενο έτος προστέθηκαν πτήσεις προς το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), την Τυφλίδα (Γεωργία), το Ζάγκρεμπ (Κροατία), το Περθ (Αυστραλία), το Κιγκάλι (Ρουάντα), το Κιλιμάντζαρο (Τανζανία), το Γιανγκάρ, Ιράκ), Μαπούτο (Μοζαμβίκη), Βελιγράδι (Σερβία) και Βαρσοβία (Πολωνία).

Το 2013, η Qatar Airways πρόσθεσε πτήσεις προς το Gassim (Σαουδική Αραβία). Najaf (Ιράκ); Πνομ Πεν (Καμπότζη); Σικάγο; Salalah (Ομάν), Chengdu (Κίνα), Βασιρά (Ιράκ), Σουλαμιμανία (Ιράκ), Clark International (Φιλιππίνες), Ta'if (Σαουδική Αραβία), Αντίς Αμπέμπα (Αιθιοπία) και Hangzhou (Κίνα).

Ένα χρόνο αργότερα, το Κατάρ ξεκίνησε πτήσεις προς το Sharjah και το Dubai World Central στα ΗΑΕ, Φιλαδέλφεια, Εδιμβούργο (Σκωτία), Κωνσταντινούπολη Sabiha Gokcen Airport (Τουρκία), Λάρνακα (Κύπρος), Al Hofuf (Σαουδική Αραβία), Μαϊάμι, Ντάλλας / Φορτ Γουόρθ , Τζιμπουτί (Τζιμπουτί) και Ασμάρα (Ερυθραία) στην Αφρική. Το 2015, πτήσεις προς Άμστερνταμ, Ζανζιβάρη (Τανζανία), Ναγκπούρ (Ινδία) και Ντέρμπαν (Νότια Αφρική). Το 2016, η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε δρομολόγια προς το Λος Άντζελες, το Ras Al Khaimah (ΗΑΕ), το Σίδνεϊ, τη Βοστώνη, το Μπέρμιγχαμ (Ηνωμένο Βασίλειο), την Αδελαΐδα (Αυστραλία), το Ερεβάν (Αρμενία) και την Ατλάντα.

ΧΑΡΤΕΣ SEAT:
Χάρτες καθισμάτων για Qatar AIrways

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ:
US: 1 (877) 777-2827
Ντόχα: (974) 455-6114

ΣΥΧΝΗ ΠΤΗΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ:
Το Privilege Club είναι το πρόγραμμα συχνών δρομολογίων της Qatar Airways. Είναι μέρος της Συμμαχίας Oneworld.

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ:
Η Qatar Airways δεν είχε θανατηφόρα συντριβή στα 10+ έτη πτήσης της.

AIRLINE NEWS:
Δελτία Τύπου
Ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

Η Qatar Airways προσφέρει στους ταξιδιώτες πρόσβαση στις υπηρεσίες Al Maha Services, μια εξατομικευμένη υπηρεσία συναντήσεων και χαιρετισμού για όσους φτάνουν, αναχωρούν ή μεταφέρουν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Hamad. Οι οδηγοί χειρίζονται τις διατυπώσεις του ταξιδιού και δίνουν στους επιβάτες πρόσβαση σε αποκλειστικά σαλόνια, τα οποία έχουν αφιερωμένες εγκαταστάσεις εκκαθάρισης μετανάστευσης. Οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες σε όλους τους πελάτες.

ΔΩΡΕΑΝ ξενάγηση της Ντόχα: Οι τουριστικές αρχές της Qatar Airways και του Κατάρ προσφέρουν στους επισκέπτες μια δωρεάν περιήγηση στη Ντόχα.

Δεν γνωρίζετε πολλά για το Κατάρ; Ο δικτυακός τόπος για την Qatar Airways έχει μια σύντομη περιγραφή της ιστορίας της χώρας και κάποιες χρήσιμες συνδέσεις.

Το Airport Hotel βρίσκεται στο διεθνές αεροδρόμιο Hamad. Άλλα ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο περιλαμβάνουν: