Οι 2017 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, σύμφωνα με το Skytrax

Η Qatar Airways με έδρα τη Ντόχα έχει οριστεί ως η κορυφαία αεροπορική εταιρεία στον κόσμο το 2017 από τα Skytrax World Airline Awards. Ο αερομεταφορέας έλαβε το βραβείο από την Emirates, τον νικητή το 2016. Οι φετινοί νικητές καθορίστηκαν μέσω έρευνας επιβατών.

Οι 10 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου του 2017

  1. ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ καταρ
  2. Singapore Airlines
  3. ANA Όλες οι Nippon Airways
  4. Emirates
  5. Cathay Pacific
  6. EVA Air
  7. Lufthansa
  8. Etihad Airways
  9. Hainan Airlines
  10. Garuda Indonesia

Νέα στη λίστα το 2017 είναι οι Hainan και Garuda, οι οποίοι εκτόπισαν τις Turkish Airlines και Qantas. Με το φετινό βραβείο, η Qatar Airways έχει κερδίσει για τέταρτη φορά το βραβείο καλύτερης αεροπορικής εταιρείας, προσφέρθηκε να προσφέρει την εξυπηρέτηση πέντε αστέρων σε 140 πόλεις της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Ασίας, της Βόρειας Αμερικής και της Νότιας Αμερικής. Η αεροπορική εταιρεία κέρδισε επίσης τις κατηγορίες για την καλύτερη επιχειρηματική κατηγορία παγκοσμίως, το καλύτερο σαλόνι πρώτης κατηγορίας παγκοσμίως και την καλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Μέση Ανατολή.

Ονομάστηκε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα αεροσκαφών παγκοσμίως, ο δεύτερος αερομεταφορέας Singapore Airlines αναφέρθηκε για την πτήση ενός από τους νεότερους στόλους αεροσκαφών στον κόσμο, προσφέροντας υψηλά πρότυπα φροντίδας και εξυπηρέτησης. Κέρδισε επίσης την καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ασία, την καλύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά και την Best Catering Onboard Catering.

Τρίτος στον κατάλογο, η ANA της Ιαπωνίας λειτουργεί σε 72 διεθνείς γραμμές και 115 εσωτερικές διαδρομές και είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας του Boeing 787.

Επίσης, κέρδισε τις καλύτερες υπηρεσίες αεροδρομίου παγκοσμίως και την καλύτερη υπηρεσία προσωπικού αεροπορικών εταιρειών στην Ασία.

Ενώ το Εμιράτα με έδρα το Ντουμπάι έπεσε στο νούμερο τέσσερα το 2017, κέρδισε την Καλύτερη Παγκόσμια Διασκέδαση Αεροπορικής Πλοκής και τις καλύτερες πρώτης κατηγορίας Comfort Comfort. Και ο αριθμός πέντε, Cathay Pacific, κέρδισε το κορυφαίο βραβείο το 2014 και κέρδισε τέσσερις φορές.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν εργαστεί για να επιταχύνουν το παιχνίδι τους όσον αφορά την εξυπηρέτηση κερδοφόρων πρώτης κατηγορίας πελατών και αυτό αντανακλάται από τους νικητές του φετινού βραβείου Best Class First Class. Η πρώτη ήταν η Etihad Airways με έδρα το Αμπού Ντάμπι, ακολουθούμενη από τις εταιρείες Emirates, Lufthansa, Air France και Singapore Airlines. Για την οικονομική θέση, οι κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες ήταν η Ταϊλάνδη Airways, η Qatar Airways, η Asiana Garuda της Ινδονησίας και η Singapore Airlines.

Κάτω από την κατηγορία χαμηλού κόστους, οι ψηφοφόροι επέλεξαν την AirAsia για ένατη συνεχή χρονιά, ακολουθούμενη από τις εταιρείες Norwegian Air, JetBlue, EasyJet, Virgin America, Jetstar, AirAsia X, Azul, Southwest Airlines και Indigo.

Η AirAsia κέρδισε επίσης τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στην Ασία, ενώ η Νορβηγία κέρδισε την καλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη και την καλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.

Η Skytrax πρόσφερε βραβεία στην πιο βελτιωμένη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως, με βάση τη βελτίωση της ποιότητας του μεταφορέα, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής στο πλαίσιο της παγκόσμιας βελτίωσης της βαθμολογίας και των επιδόσεων σε πολλές από τις κατηγορίες των βραβείων κατά το παρελθόν έτος. Οι κορυφαίες πέντε το 2017 ήταν οι εταιρείες Saudi Arabian Airlines, Iberia, Hainan Airlines, Ryanair και Ethiopian Airlines.

Άλλοι αξιοσημείωτοι νικητές

Τα παγκόσμια αεροπορικά εισιτήρια ξεκίνησαν το 1999, όταν η Skytrax ξεκίνησε την πρώτη έρευνα ικανοποίησης πελατών. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους, επεξεργάστηκε 2,2 εκατομμύρια καταχωρίσεις παγκοσμίως. Η Skytrax τονίζει ότι τα Παγκόσμια Βραβεία Αεροπορικών Εταιρειών γίνονται ανεξάρτητα, χωρίς εξωτερική χορηγία ή εξωτερική επιρροή στις επιλογές. Κάθε αεροπορική εταιρεία επιτρέπεται να διοριστεί, η οποία επιτρέπει στους ταξιδιώτες να επιλέξουν τους νικητές.

Τα φετινά βραβεία βασίστηκαν σε 19,87 εκατομμύρια επιλέξιμες συμμετοχές έρευνας από 105 εθνικότητες που ελήφθησαν μεταξύ Αυγούστου 2016 και Μαΐου 2017. Καλύφθηκαν πάνω από 325 αεροπορικές εταιρείες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την πλήρη λίστα των νικητών.