Αεροπορικά εισιτήρια - TAM Airlines

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το Σάο Πάολο, που εδρεύει στη Βραζιλία, ιδρύθηκε το 1976, αφού η κυβέρνηση δημιούργησε πέντε περιφερειακούς αερομεταφορείς για να καλύψει πέντε περιοχές της χώρας. Καλύπτει τμήματα της περιοχής της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Δύσης της Βραζιλίας, η οποία περιελάμβανε το Σάο Πάολο, που πετούσε Turboprops με έδρα 19 θέσεων Embraer Bandeirante. Μετά από αρκετές αλλαγές ονόματος και συγχωνεύσεις και εξαγορές, διέταξε ένα στόλο από 45 αεροσκάφη στενού και μεγάλου μήκους από την Airbus , που του επέτρεψαν να ξεκινήσει την πρώτη πτήση προς τη Βόρεια Αμερική, το Σάο Πάολο στο Μαϊάμι και την πρώτη πτήση στην Ευρώπη, το Σάο Πάολο Παρίσι Charles de Gaulle.

Προσχώρησε στο Star Alliance τον Μάιο του 2010.

Τον Ιανουάριο του 2011, η TAM υπέγραψε συμφωνία για τη συγχώνευση με το LAN Airlines με έδρα τη Χιλή, το Σαντιάγκο. Τον Αύγουστο του 2012, άλλαξε από το Star Alliance σε Oneworld . Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, οι δύο αερομεταφορείς αναπροσαρμόστηκαν ως ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών LATAM, με έδρα το Σαντιάγκο, με μια ενοποιημένη έγχρωμη έκδοση που θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2018. Διαθέτει στόλο 320 αεροσκαφών σε 133 προορισμούς σε 23 χώρες. Οι κόμβοι του βρίσκονται στο Σαντιάγο της Χιλής, στη Λίμα, στο Σάο Πάολο (GRU) και στην Μπογκοτά.

Τον Δεκέμβριο του 2014, το συμβούλιο των συγχωνευομένων αερομεταφορέων παρουσίασε ένα στρατηγικό σχέδιο που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την αεροπορική εταιρεία να αναπτυχθεί μέχρι το 2018. Περιλάμβανε σχέδια για την προσθήκη υπηρεσιών σε τέσσερις έως έξι νέους περιφερειακούς προορισμούς κάθε χρόνο. Έχει υπαινιχθεί ότι η τοποθέτηση μιας σειράς αεροσκαφών με 18 σταθερές και 12 επιλογές για να τροφοδοτήσει αυτή την ανάπτυξη, αλλά τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί. Ο αερομεταφορέας επενδύει 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο στόλο του μέχρι το 2018, με παραγγελίες για περισσότερα από 50 νέα αεροσκάφη, όπως το Airbus A350 και το Boeing 787.

Δικτυακός τόπος

Θέση Χαρτών

Στόλος

Τηλέφωνο: (866) 435 9526

Πρόγραμμα συχνών δρομολογητών / Global Alliance: LATAM Pass / Oneworld

Ατυχήματα και συμβάντα: Στις 15 Σεπτεμβρίου 2001, πτήση 9755 Fokker 100 που εκτελούσε πτήση από το Ρεσίφε προς το Σάο Πάολο-Κονγκόχας μέσω του Campinas-Viracopos, μετά από ανεξέλεγκτη βλάβη του κινητήρα κατά τη διαδρομή προς το Campinas είχε τρία παράθυρα καμπίνας θρυμματισμένα με θραύσματα του κινητήρα και πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο Belo Horizonte-Confins.

Ένας επιβάτης απορροφήθηκε εν μέρει και κρατήθηκε από άλλο επιβάτη μέχρις ότου το αεροσκάφος προσγειώθηκε. Ο επιβάτης δεν επιβίωσε.

Στις 17 Ιουλίου 2007, η πτήση 3054 της Airbus A320 που εκτελούσε την πτήση 3054 από το Πόρτο Αλέγκρε προς το Σάο Πάολο-Κονγκόχας υπερέβη τον διάδρομο κατά την προσγείωση στο Congonhas, διέσχισε μεγάλη οδό και έπληξε την αποθήκη TAM Express. Όλοι οι 186 επιβάτες και πλήρωμα χάθηκαν, όπως και 13 άτομα στο έδαφος.

Αεροπορικά Νέα: Νέα της LATAM

Ενδιαφέρουσα πηγή: Η νέα εικόνα LATAM ξεκίνησε σε 13 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, μαζί με την κυκλοφορία της ολοκληρωμένης ιστοσελίδας της, στις 5 Μαΐου 2016. Οι τρεις πρώτες πτήσεις που χρησιμοποιούν αεροσκάφη με το νέο σήμα LATAM ήταν το Sao Paulo / Guarulhos-Santiago. Σαντιάγκο-Λίμα; και το Σάο Πάολο / Γκουαραλός-Μπραζίλια, και τα τρία ζεύγη πόλεων αποτελούν σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου των συγχωνευμένων αερομεταφορέων. Ξεκίνησε επίσης την πώληση εισιτηρίων για τη νέα διαδρομή São Paulo / Guarulhos-Johannesburg της Νότιας Αφρικής.