Κρατήστε τα τιμολόγια σας ασφαλή ενώ βρίσκεστε στο δρόμο

Συμβουλές πρόληψης κλοπής για οδοιπόρους

Καθώς ετοιμαστείτε για το επόμενο οδικό ταξίδι σας, πάρτε μερικά λεπτά για να δείτε τις συμβουλές μας για την ασφαλή φύλαξη του εαυτού σας, του αυτοκινήτου σας και των τιμαλφών σας.

Συμβουλές ασφάλειας οδικής διαδρομής

Κλείστε το αυτοκίνητό σας

Αυτό πρέπει να είναι μια αυτόματη διαδικασία: Βγείτε από το αυτοκίνητό σας, ελέγξτε ότι έχετε τα κλειδιά σας, κλειδώστε τις πόρτες. Οι άνθρωποι όχι μόνο παραμελούν να κλειδώνουν τα αυτοκίνητά τους, αλλά αφήνουν τα κλειδιά τους στην ανάφλεξη σε καθημερινή βάση, με προβλέψιμα αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τους κλέφτες από το κλοπή του αυτοκινήτου σας και των τιμαλφών σας είναι να κλειδώνετε τις πόρτες κάθε φορά που βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας, ακόμα και αν σκοπεύετε να επιστρέψετε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Park Smart

Πιθανότατα δεν θα περπατούσατε κάτω από ένα σκοτεινό δρομάκι από μόνος σας, γιατί γιατί θα θέλατε να σταθμεύσετε σε μια σκοτεινή, έρημη περιοχή; Πάρκο κάτω από ένα φως και να επιλέξετε ένα χώρο όπου οι άλλοι άνθρωποι μπορούν να δουν το αυτοκίνητό σας. Οι κλέφτες δεν τους αρέσουν οι άνθρωποι να παρακολουθούν κάθε κίνηση τους. Κάνετε το καλύτερό σας για να βεβαιωθείτε ότι οι ενέργειές τους θα παρατηρηθούν.

Κρατήστε τα τιμολόγια και τους φορτιστές εκτός εμφάνισης

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τα τιμαλφή σας ασφαλή είναι να τα αφήσετε στο σπίτι. Φυσικά, πιθανότατα θα θέλατε τη φωτογραφική σας μηχανή και το κινητό σας μαζί σας στις διακοπές σας, οπότε θα χρειαστεί να λάβετε μέτρα για να τα προστατεύσετε καθημερινά . Εάν πρέπει να αφήσετε πολύτιμα αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας, κρατήστε τα έξω από την όραση, είτε στο ντουλαπάκι του ντουλαπιού είτε (στις περισσότερες περιοχές) στον κορμό. Αυτό ισχύει για φορτιστές, καλώδια ρεύματος, συσκευές τοποθέτησης και άλλα εξαρτήματα. Ένας κλέφτης που βλέπει τον φορτιστή κινητού τηλεφώνου σας θα υποθέσει ότι το τηλέφωνο είναι επίσης στο όχημά σας.

Οι κλέφτες μπορούν να σας παρακολουθήσουν καθώς εισέρχεστε ή βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.

Αν έχετε τιμαλφή στο χώρο των επιβατών του αυτοκινήτου σας, ένας κλέφτης θα μπορούσε να σας δει να τα μεταφέρετε στον κορμό σας και να ενεργήσετε αναλόγως. Κλέφτες είναι επίσης γνωστό ότι ακολουθούν έναν πελάτη από ένα κατάστημα σε ένα αυτοκίνητο, προκειμένου να αρπάξει πρόσφατα αγόρασε αντικείμενα. Μείνετε σε εγρήγορση καθώς περπατάτε και κλειδώνετε τις πόρτες του αυτοκινήτου μόλις μπείτε στο όχημά σας.

Σε περιοχές που είναι γνωστές για κλοπές και κλοπές, τοποθετήστε το πορτοφόλι σας και άλλα τιμαλφή στο κλειδωμένο κορμό σας πριν ξεκινήσετε την οδήγηση. Βάλτε τα μετρητά, τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα σε ζώνη χρήματος ή θήκη διαβατηρίου και το φοράτε σωστά. Ποτέ μην αφήνετε χρήματα ή έγγραφα ταξιδιού στο πορτοφόλι ή στο πορτοφόλι σας όταν ταξιδεύετε.

Καθαρίστε το παρμπρίζ σας

Εάν η μονάδα GPS σας τοποθετεί πάνω στο παρμπρίζ σας με μια συσκευή βεντούζας, πιθανώς θα δείτε μια ελαφρά κυκλική σήμανση στο εσωτερικό του παρμπρίζ όταν βγάλετε το GPS σας. Εάν μπορείτε να το δείτε, μπορεί και ο κλέφτης και αυτός ο κλέφτης να υποθέσει ότι η μονάδα GPS σας είναι αποθηκευμένη μέσα στο αυτοκίνητό σας. Φέρτε μερικά μαντηλάκια καθαρισμού παραθύρων ή αγοράστε ένα μπουκάλι καθαριστικό ψεκασμού και χαρτοπετσέτες. Χρησιμοποιήστε τα καθημερινά. Εναλλακτικά, σκεφτείτε να τοποθετήσετε τη μονάδα GPS σας σε άλλο τμήμα του αυτοκινήτου σας.

Μεταφέρετε τιμολόγια σε περιοχές υψηλού κλοπής

Ο κορμός του αυτοκινήτου σας δεν είναι πάντα ένας ασφαλής χώρος για να αποθηκεύσετε τα τιμαλφή σας. Πραγματοποιήστε κάποια έρευνα σχετικά με αυτό το θέμα πριν ταξιδέψετε, ώστε να μην βρείτε έναν κενό κορμό στη χειρότερη δυνατή στιγμή. Εάν δεν μπορείτε να αφήσετε τα τιμαλφή στον κορμό σας, σχεδιάστε να τα μεταφέρετε μαζί σας καθώς εξερευνούμε.

Κοινές απάτες και κλοπές

Ακόμα και οι κλέφτες είναι προβλέψιμοι. Η γνώση σχετικά με τις τυπικές τακτικές κλοπής και περιφρόνησης μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων και να μάθετε τι να κάνετε εάν δείτε μια απάτη που ξετυλίγεται.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο γνωστές απάτες κλοπής.

Flat Scam Scam

Σε αυτήν την απάτη, οι κλέφτες τοποθετούν γυαλί ή αιχμηρά αντικείμενα σε μια διασταύρωση, μετά σας ακολουθούν καθώς το ελαστικό σας πέφτει επίπεδο και αφήνετε το δρόμο. Ένας scammer προσφέρει να βοηθήσει, ενώ το άλλο αφαιρεί τα πολύτιμα αντικείμενα από τον κορμό σας ή το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας.

Σε μια άλλη εκδοχή, οι κλέφτες προσποιούνται ότι έχουν ένα ελαστικό. Καθώς προσπαθείτε να τους βοηθήσετε, ένας συνεργός κατευθύνεται στο όχημά σας για να κλέψει τιμαλφή, μετρητά και πιστωτικές κάρτες.

Σταδιακή απάτη ατυχήματος

Η απάτη σταδιακής ατυχημάτων λειτουργεί σαν την απάτη απλών ελαστικών. Κλέφτες χτύπησε το αυτοκίνητό σου με το δικό τους ή βέλη μπροστά σου με ένα σκούτερ, ισχυριζόμενος ότι τους χτυπήσεις. Στην προκύπτουσα σύγχυση, ένας κλέφτης τυλίγει το αυτοκίνητό σας.

Βοήθεια / Οδηγίες Απάτη

Αυτό το παιχνίδι περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο κλέφτες. Κάποιος σας ρωτάει για οδηγίες ή βοήθεια, συχνά με ένα δυσκίνητο χάρτη ως στήριγμα.

Ενώ προσπαθείτε να δώσετε συμβουλές, ο συνεργός του κλέφτη αρπάζει αντικείμενα από το αυτοκίνητό σας, παίρνει την τσέπη σας ή και τα δύο.

Απάτες στο σταθμό βενζίνης

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλειδώσει το αυτοκίνητό σας στα βενζινάδικα. Ενώ αντλείτε το φυσικό αέριο σας ή πληρώνετε για την αγορά σας, ένας κλέφτης μπορεί να ανοίξει την πόρτα των επιβατών σας και να περάσει από τα υπάρχοντά σας, αφαιρώντας μετρητά, τιμαλφή, πιστωτικές κάρτες και ταξιδιωτικά έγγραφα. Αν κάνετε το λάθος να αφήσετε τα κλειδιά σας στο αυτοκίνητό σας, ο κλέφτης μπορεί να πάρει και το όχημα. Συμβουλή: Πάρτε τις ίδιες προφυλάξεις στο σπίτι. Οι κλοπές των βενζινάδικων είναι κοινές σε όλες σχεδόν τις χώρες.

Smash και αρπάξτε

Παρόλο που δεν είναι αληθινή απάτη, σε πολλές χώρες χρησιμοποιείται η προσέγγιση "σμίξιμο". Πεζοί ή αναβάτες σκούτερ περιβάλλουν το αυτοκίνητό σας, καθιστώντας δύσκολη την οδήγηση. Ξαφνικά, ένας κλέφτης διαρρηγνύει ένα παράθυρο αυτοκινήτου και αρχίζει να αρπάζει πορτοφόλια, κάμερες και άλλα αντικείμενα.

Αυτό το σενάριο προϋποθέτει ότι κλειδώνετε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας όταν οδηγείτε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι καλλιτέχνες απλά ανοίγουν τις πόρτες του αυτοκινήτου σε μια διασταύρωση και βοηθούν τον εαυτό τους. Για να μην συμβεί αυτό, κλειδώστε τις πόρτες σας όποτε φτάσετε στο αυτοκίνητό σας και κρατήστε τα τιμαλφή σας στον κορμό ή στο κλειστό ντουλαπάκι.

Η κατώτατη γραμμή

Εάν λάβετε βασικές προφυλάξεις ασφαλείας για τη διαδρομή και διατηρήσετε κλειδωμένες τις πόρτες του αυτοκινήτου σας, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να πέσετε θύμα μικροαστικών εγκληματιών που αναζητούν μια εύκολη ευκαιρία. Οι κλέφτες στοχεύουν στα θύματά τους και συνήθως αποφεύγουν να κλέβουν από ανθρώπους που είναι έτοιμοι και αυτοπεποίθηση.