Πετώντας πάνω στο 787 Dreamliner της Norwegian Air

Τι είναι η Norwegian Air;

Ένας από τους νεώτερους και πιο σύγχρονους στόλους της Ευρώπης, ο Νορβηγός άρχισε να προσφέρει υπερατλαντικές πτήσεις το 2013 και έφερε γρήγορα ένα εντυπωσιακό αριθμό βραβείων, μεταξύ των οποίων ο «Καλύτερος Ευρωπαίος Μεταφορέας Χαμηλού Κόστος» από το Skytrax και ο "Καλύτερος Μεταφορέας Χαμηλού Κόστος".

Έχοντας ως επίκεντρο την προσιτότητα του αεροπορικού ταξιδιού, αυτός ο φθηνός μεταφορέας προσφέρει ποσοστά στην Ευρώπη από ό, τι φθηνότερα από τις πτήσεις ακτοπλοΐας προς ακτοπλοϊκές πτήσεις από μεταφορείς παλαιού τύπου.

Και δεν είναι επειδή είναι racking σε χρήματα από τα τμήματα υψηλού κόστους. Η Norwegian Air έχει μόνο δύο κατηγορίες: Premium και Economy. Δεν προσφέρονται τμήματα Business Class ή First Class.

Επί του παρόντος, η αεροπορική εταιρεία πετά σε περισσότερους από 150 προορισμούς στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ταϊλάνδη, την Καραϊβική και τις ΗΠΑ και συνεχίζει να επεκτείνει τις διαδρομές της. Εκτός από τις πολλαπλές ηπειρωτικές πύλες των Ηνωμένων Πολιτειών, η αεροπορική εταιρεία πετάει επίσης στο Πουέρτο Ρίκο και στις Παρθένους Νήσους των ΗΠΑ.

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι φτηνότεροι διηπειρωτικοί ναύλοι της Νορβηγίας ταξιδεύουν προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τις σκανδιναβικές πόλεις, όπως το Όσλο, την Κοπεγχάγη και τη Στοκχόλμη.

Ιστοσελίδα της Norwegian Air
Αριθμός κρατήσεων των ΗΠΑ: 1-800-357-4159

Νορβηγικός εξοπλισμός αεροσκαφών:

Στις διεθνείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, η αεροπορική εταιρεία χρησιμοποιεί σύγχρονα, αποδοτικά καύσιμα Boeing 787 Dreamliners που είναι κατασκευασμένα με κινητήρες Rolls-Royce. Αυτά τα χαριτωμένα πουλιά με κόκκινα άκρα φτάνουν εύκολα σε υψόμετρο 40.000 ποδιών και ταχύτητες πάνω από 500 μίλια την ώρα.

Και μπορείτε να εκπλαγείτε από το πόσο ήσυχοι είναι. Οι μηχανές και ο σχεδιασμός των αεροσκαφών επιτρέπουν σημαντικά μειωμένα επίπεδα θορύβου στην καμπίνα. Αυτά τα έξυπνα αεροπλάνα είναι επίσης εξοπλισμένα με τεχνολογία που μετριάζει τις αναταράξεις και τις δονήσεις.

Μια άλλη διαφορά για τους πρώτους ταξιδιώτες μπορεί να παρατηρήσει πόσο μεγαλύτερα είναι τα παράθυρα παρά σε παλαιότερα αεροπλάνα.

Αντί για παλιομοδίτικες αποχρώσεις, υπάρχει ένας επιλογέας κάτω από κάθε παράθυρο για να ρυθμίσετε πόσο φως αφήνεται μέσα. Τα μπάνια είναι επίσης "ευαίσθητα στο φως". αν ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας για να χρησιμοποιήσετε ένα, ο κορμός φωτίζεται με ένα μαλακό πορφυρό φως αντί για ένα λαμπρό λευκό.

Κατηγορία Norwegian Air Premium:

Υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να ενοχλούνται όταν ο επιβάτης που βρίσκεται μπροστά σας αποφασίσει να ξαπλώνει αν πετάξει την κατηγορία Premium της Νορβηγίας. Με ένα βήμα καθισμάτων 46 ιντσών, η νορβηγική μπορεί να υπερηφανεύεται ότι παρέχει έως και οκτώ εκατοστά περισσότερο από άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Τα premium δερμάτινα καθίσματα δεν είναι επίπεδη. Έλεγχοι σε έναν βραχίονα λειτουργούν με κλίση και τη θέση του ενσωματωμένου στηρίγματος ποδιών. απεικονίστε μια καρέκλα με κουρέματα ευρείας πλάτης που έχει κλίση πίσω. Με πλάτος καθίσματος 19 ίντσες, είναι στην πραγματικότητα αρκετά άνετο και με την παρεχόμενη κουβέρτα και τα ακουστικά, που ευνοούν τον ύπνο.

Οι Premium πελάτες επιτρέπεται δύο κομμάτια αποσκευών. Οι κάτοικοι για τη μεταφορά είναι τεράστιοι. Ωστόσο, εάν η τσάντα σας ζυγίζει περισσότερο από 10 κιλά (περίπου 22 λίβρες), μπορεί να χρειαστεί να το αποθηκεύσετε με τις αποσκευές.

Αυτό που είναι επίσης ξεχωριστό για το Premium της Νορβηγίας είναι ότι προσφέρει προνόμια που συνήθως προορίζονται για ταξιδιώτες Business και First Class, όπως ασφάλεια Fast Track και δωρεάν πρόσβαση στο σαλόνι σε ορισμένα αεροδρόμια.

Νορβηγικά Σαλόνια Αέρα:

Στο JFK, οι Premium επιβάτες έχουν πρόσβαση στο σαλόνι KAL (Korean Airlines) στο Terminal 1, από όπου αναχωρούν οι νορβηγικές πτήσεις. Είναι ένας επαρκής χώρος για να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο, hop στο δωρεάν wi-fi και μπάτσο ένα ποτό. Οι επιλογές φαγητού (μίνι σάντουιτς από ένα δίσκο που δεν έχει συμπληρωθεί ποτέ) και αποξηραμένα αρτοσκευάσματα είναι απίθανο να εντυπωσιάσουν.

Στο Όσλο, το σαλόνι βρίσκεται στον δεύτερο όροφο πάνω από τη διεθνή περιοχή αναχωρήσεων. Όπως και το σαλόνι KAL, μοιράζονται οι επιβάτες από διάφορες άλλες αεροπορικές εταιρείες. Ωστόσο, είναι ένα πιο ευγενικό χώρο και συστοιχίες ένα γευστικό γεύμα σε μπουφέ και σνακ.

Εστιατόριο στο Norwegian Air:

Οι υπάλληλοι πτήσης κυκλοφορούν στην προ-αναχώρηση κατηγορίας Premium, προσφέροντας νερό και χυμούς. Δύο υπηρεσίες γεύματος παρέχονται αργότερα κατά τη διάρκεια μιας διηπειρωτικής πτήσης.

Τα μεμονωμένα γεύματα παραδίδονται σε ένα μακρύ χαρτοκιβώτιο τύπου πικνίκ που εισάγει έναν Νορβηγό ήρωα στο εξώφυλλο. Το εικονικό μας πανηλίκιο ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο / ηθοποιός Sonja Henie.

Το γεύμα μας με γεύμα τριών πιάτων ήταν ζεστό, νόστιμο και καλά προετοιμασμένο, με επιλογή φιλέτου βοδινού ή σολομού. Ζεστά ρολά προσφέρονται από ένα καλάθι. Πριν από την προσγείωση, το μικρότερο δεύτερο γεύμα περιελάμβανε γιαούρτι και bagel.

Νορβηγική κλάση οικονομικής αεροπορίας:

Ας το παραδεχτούμε: Δεν είναι διασκεδαστικό να πετάξετε οικονομική θέση σε οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία. Τα καθίσματα της Νορβηγίας μετρούν το πλάτος του τέντωμα μόλις 17,2 ίντσες με εννέα καθίσματα ανά σειρά, σε διαμόρφωση 3-3-3. Ακόμη και οι νεόνυμφοι μπορεί να μην θέλουν να είναι τόσο κοντά σε μια πτήση πολλών ωρών.

Εάν δεν φέρετε το δικό σας γεύμα στο σκάφος ή κανονίσετε για ένα ωραίο και νόστιμο μενού (πρέπει να παραγγείλετε online 72 ώρες πριν την αναχώρηση), οι επιβάτες της οικονομίας μπορούν ακόμα να προμηθευτούν σνακ και ποτά στο κάθισμά τους παραγγέλλοντας από την οθόνη αφής πιστωτική κάρτα. Τα σετ κεφαλών και οι κουβέρτες μπορούν επίσης να παραγγελθούν με τέτοιο τρόπο έναντι αμοιβής.

Πριν από την πτήση, οι ταξιδιώτες που έχουν ήδη αγοράσει ένα εισιτήριο LowFare ή Flex μπορούν να αναβαθμίσουν σε ένα εισιτήριο Premium εφόσον το επιτρέπει ο χώρος.

Νορβηγική Air Entertainment:

Στο Premium, οι επιβάτες έχουν μια pop-up οθόνη κρυμμένη στο υποβραχιόνιο. Στην Οικονομία, η οθόνη είναι ενσωματωμένη στο πίσω κάθισμα.

Επιλέξτε από ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, μουσική, παραγγελία σνακ μπαρ, προγραμματισμό για παιδιά, έναν τρισδιάστατο χάρτη που παρακολουθεί την πτήση, αγορές χωρίς χρέωση, παιχνίδια και πληροφορίες σχετικά με την αεροπορική εταιρεία. Κάθε κάθισμα διαθέτει επίσης θύρα USB και πρίζα ευρωπαϊκού τύπου.

Νορβηγικά αεροπορικά μειονεκτήματα:

Σημείωση: Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε check in στον ιστότοπο 72 ώρες πριν για να καταχωρίσετε τον αριθμό του διαβατηρίου σας. Ωστόσο, δεν θα λάβετε υπενθύμιση για να το κάνετε αυτό. Ή κάρτα επιβίβασης.

Βρήκαμε τη διαδικασία του check-in να προκαλεί σύγχυση, καθώς δεν μπορέσαμε να εκτυπώσουμε κάρτες επιβίβασης από την ιστοσελίδα πριν από την πτήση. Στο JFK, πήραμε σε μια μικρή γραμμή και μας δόθηκε το Premium πέρασμα στο σημείο αυτό.

Αποδεικνύεται ότι τα περισσότερα άλλα αεροδρόμια τιμούν τον κώδικα QR στην εφαρμογή Norwegian Travel Assistant για iPhone ή Android, αντί για ένα εισιτήριο χαρτιού. Μόλις το εγκαταστήσετε, ο μοναδικός κωδικός QR που εμφανίζει για την πτήση σας είναι το ισοδύναμο μιας κάρτας επιβίβασης.

Στο Μπέργκεν, όπου αναχωρήσαμε από το δρόμο προς το Όσλο, συναντήσαμε μια τράπεζα υπολογιστών. Πληκτρολογώντας τον αριθμό επιβεβαίωσης και το επώνυμό μας και επιτρέποντας στο μηχάνημα να σαρώσει το διαβατήριό μας, λάβαμε περάσματα για τις δύο πτήσεις μας στο σπίτι.

Κατώτατη γραμμή: Για αεροδρόμια που δεν δέχονται κάρτες επιβίβασης smartphone, οι Νορβηγοί πρέπει να επιτρέπουν στους επιβάτες να εκτυπώνουν τα δικά τους δελτία μπροστά.

Μερικά κουβεντούλα επίσης:

Συμβουλές εσωτερικών:

Εάν οι ημέρες ταξιδιού σας είναι ευέλικτες, χρησιμοποιήστε το ημερολόγιο χαμηλού κόστους.

Αν πετάτε στο Όσλο , δεν υπάρχει πιο γρήγορος ή πιο άμεσος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης παρά από το τρένο υψηλής ταχύτητας του αεροδρομίου Flytoget.

Μόλις καθαρίσετε το Τελωνείο, στρίψτε δεξιά και συνεχίστε να περπατάτε μέχρι να δείτε μια ομάδα πορτοκαλί περίπτερο Flytoget. Ένας βοηθός μπορεί να σας βοηθήσει να αγοράσετε ένα εισιτήριο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα. Υπάρχει επίσης ένα βοηθητικό περίπτερο πιο μέσα. Στην πραγματικότητα, κάθε βήμα του δρόμου, υπάρχουν καλά προσδιορισμένο προσωπικό για να σας καθοδηγήσει στο τρένο, το οποίο φτάνει σε μικρή διαδρομή προς τα κάτω.

Η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά για να φτάσετε στο Όσλο S (γνωστός και ως κεντρικός σταθμός του Όσλο). Δεδομένου ότι υπάρχει δωρεάν wi-fi στο σκάφος και πρίζες από κάθε κάθισμα, αυτό το ταξίδι θα αισθανθεί ακόμα πιο γρήγορα από αυτό.

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν πτήσεις με σκοπό την αναθεώρηση αυτών των υπηρεσιών.