Το Boleto Turistico: Cusco Τουριστικό εισιτήριο

Το Cusco είναι μια ιστορική πόλη των Περουβιανών Άνδεων. Ήταν αρχικά η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας Inca . Σήμερα, πολλοί τουρίστες επισκέπτονται για να δουν τα ερείπια και τους ναούς του παλιού πολιτισμού. Ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε στο Κούσκο είναι να κάνετε μια σύντομη απευθείας πτήση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Jorge Chavez στη Λίμα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Velasco Astete στο Κούσκο.

Μόλις φτάσετε στην Κούσκο, θα ήταν καλό να αγοράσετε το Boleto Turístico del Cusco (το Cusco Tourist Ticket).

Πρόκειται για ένα δελτίο αμοιβής που επιτρέπει στον κάτοχο να έχει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα αρχαιολογικών χώρων στο Κούσκο και την Ιερή Κοιλάδα, καθώς και πέντε μουσεία στο Κούσκο . Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες και εμπειρίες περιλαμβάνουν τον καθεδρικό ναό του Cusco, το Μουσείο Θρησκευτικής Τέχνης, τα ερείπια του Pisac και ένα χορό των Άνδεων και ζωντανή μουσική.

Boleto Turístico Τιμές και Διάρκεια

Το πλήρες Boleto Turístico παραμένει σε ισχύ για 10 ημέρες. Θα κοστίσει περίπου 46 δολάρια για τους ενήλικες, αν και οι διεθνείς φοιτητές είναι επιλέξιμοι για το προεξοφλητικό επιτόκιο των 25 δολαρίων, εφόσον έχουν έγκυρη φοιτητική κάρτα.

Εάν δεν θέλετε να δείτε όλα τα αξιοθέατα - ή δεν έχετε το χρόνο - ένα μερικό εισιτήριο ( boleto parcial ) μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή. Τα αξιοθέατα που καλύπτονται από το πλήρες Boleto Turístico χωρίζονται σε τρία κυκλώματα. Τα εισιτήρια για το Κύκλο 1 ισχύουν για μία ημέρα. Τα εισιτήρια για τα κυκλώματα 2 και 3 ισχύουν για δύο ημέρες. Ένα μερικό εισιτήριο κοστίζει περίπου 25 δολάρια για ενήλικες.

Λάβετε υπόψη ότι τα αξιοθέατα δεν πωλούν ατομικά εισιτήρια εισόδου, οπότε θα πρέπει να πληρώσετε για ένα τουριστικό δελτίο - ακόμη και αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε ένα μουσείο ή έναν ιστότοπο.

Αξιοθέατα στο Boleto Turístico και τα μερικά εισιτήρια

Το πλήρες Boleto Turístico καλύπτει όλα τα αξιοθέατα ενώ μερικά εισιτήρια καλύπτουν ένα από τα τρία κυκλώματα.

Το κύκλωμα 1 περιλαμβάνει Saqsaywaman, Qenqo, Pukapukara και Tambomachay. Το Circuit 2 επιτρέπει την είσοδο στο Museo de Arte Popular, το Museo de Sitio del Qoricancha, το Museo Historico Regional, το Museo de Arte Contemporaneo, το Monumento a Pachacuteq (Άγαλμα Pachacuteq), το Centro Qosqo de Arte Nativo και λαογραφικό χορό), Pikillacta και Tipon. Το κύκλωμα 3 έχει τοποθεσίες όπως το Pisac, Ollantaytambo, Chinchero και Moray.

Το Boleto Turístico δεν περιλαμβάνει τα εξής: Machu Picchu, το θρησκευτικό κύκλωμα (ναοί), τα αλατωρυχεία, το Προκολομβιανό Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Inka, το χώρο της Qoricancha και το μουσείο Casa Concha. Οι μεταφορές και οι οδηγοί δεν περιλαμβάνονται επίσης στο πλήρες Boleto Turístico ή σε εισιτήρια κυκλώματος.

Πού να αγοράσετε το Boleto Turístico σας

Το Boleto Turístico del Cusco διανέμεται από την Επιτροπή Ελέγχου του Πολιτισμού (COSITUC) Intelligos Turistico Culturales Cusco. Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας από το γραφείο COSITUC και τον τόπο τουριστικής πληροφόρησης στο Avenida El Sol 103, καθώς και από τα τουριστικά γραφεία ή τα εξουσιοδοτημένα ταξιδιωτικά γραφεία. Το Boleto Turístico είναι επίσης διαθέσιμο σε μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους μέσα και γύρω από το Cusco. Δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός εισιτηρίων, οπότε μην ανησυχείτε για την αγορά τουριστικού περάσματος εκ των προτέρων.

Δεν πρέπει να έχετε πρόβλημα να αγοράσετε ένα στο κέντρο επισκεπτών όταν φτάσετε ή στο ίδιο το αξιοθέατο.