Ταξιδιωτική Έμπνευση: Μια επίσκεψη στην Κούσκο

Ταξιδιωτικό πρακτορείο Περού Για λιγότερες μετοχές γιατί η Cusco είναι απαραίτητη

Το ταξίδι στη Νότια Αμερική αυξάνεται φέτος - ειδικά στο Περού. Και είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί. Υπάρχει μια τόσο ποικιλία από αξιοθέατα για ταξιδιώτες. Πεζοπορία στο μονοπάτι της Ίνκας, ψώνια χειροτεχνίας, πολιτιστική εμβάπτιση - είναι όλα εκεί. Ο Manuel Vigo, υπεύθυνος μάρκετινγκ στο Peru For Less και η ομάδα ταξιδιωτικών συμβούλων του για το ταξίδι στο Περού, έχουν δημιουργήσει ένα ιδανικό ταξίδι σε έναν από τους αγαπημένους του Περού προορισμούς - το Cusco.

"Το Peru For Less είναι ένα μπουτίκ ταξιδιωτικό πρακτορείο με έδρα το Περού που ενσωματώνεται στις ΗΠΑ", δήλωσε ο Vigo. "Η ομάδα ταξιδιωτικών εμπειρογνωμόνων μας συνεργάζεται με κάθε πελάτη για να βεβαιωθείτε ότι απολαμβάνουν ένα άνετο ταξίδι με μεγάλη αξία. Οι εξειδικευμένες περιπέτειές μας προσφέρουν πελάτες σε διάφορα τοπία του Περού, από την πλούσια βιοποικιλότητα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου μέχρι το παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικό κόσμημα Machu Picchu και άλλους πλούσιους θησαυρούς των Άνδεων.

Γιατί το Cusco; Το Vigo υπογραμμίζει τα πολλά στρώματα του προορισμού.

"Η γοητεία του Cusco και των πολυάριθμων εκθεμάτων της πόλης σίγουρα δικαιολογούν κάτι παραπάνω από μια νύχτα στο δρόμο προς το Machu Picchu", λέει. "Υπάρχουν ιστορικά στρώματα για να εξερευνήσετε σε όλη την πόλη. Ενώ βρίσκεστε στο Κούσκο, θα περιπλανηθείτε στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια που αγκάλιασαν τα παλιά αποικιακά κτίρια και στους πετρόχτιστους αρχαίους τοίχους που είχαν συναρμολογηθεί από τα χέρια των λιθοβολιστών Inca "

Ο Vigo λέει ότι η ζωή στο Cusco βρίσκεται γύρω από την πολυσύχναστη πλατεία Plaza de Armas που συνορεύει με τον καθεδρικό ναό Cusco, εστιατόρια που φαγητό τοπικά φαγητά και καφετέριες.

Ανάμεσα σε πολλά σπουδαία πράγματα για την πόλη, πολλά από τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε, όπως το Qoricancha (ο ναός Sun) και το φρούριο Sacsayhuaman Inca, βρίσκονται σε μικρή απόσταση με τα πόδια ή σε μικρή απόσταση με ταξί από το ξενοδοχείο σας.

Παρακάτω είναι το Περού για λιγότερα δείγματα πέντε ημερών δρομολόγιο που θα σας επιτρέψει να γνωρίσετε την καλύτερη Cusco έχει να προσφέρει καθώς κάνετε το δρόμο σας προς Machu Picchu.

Ιδανικό δρομολόγιο: Cusco

"Δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό. Το Cusco είναι ο αγαπημένος μας προορισμός στο Περού. Μιλήστε με οποιονδήποτε ταξιδιώτη που ήταν στο Cusco και πιθανότατα να ακούσετε κάτι τέτοιο: «Μου άρεσε πολύ το Cusco. Δεν μπορώ να περιμένω να επιστρέψω ", λέει ο Vigo.

Λοιπόν, ποια είναι η όλη φασαρία; Από τους εντυπωσιακούς ναούς Inca και τους περίτεχνους αποικιακούς καθεδρικούς ναούς σε ζεστά καφέ, πολυτελή ξενοδοχεία, ζωντανή σκηνή μπαρ και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια σε όλο το Περού, το Cusco έχει τα πάντα που η καρδιά του ταξιδιώτη θα μπορούσε να επιθυμεί.

Ημέρα 1: Επικύρωση & Εξερεύνηση

Μιλήστε με την Ανύψωση

Είστε αναμφίβολα ανήσυχοι για να αρχίσετε να εξερευνείτε την πόλη, αλλά το υψόμετρο 1150μ. Του Cusco θα σας υπενθυμίσει γρήγορα ότι θα περιορίσετε μια φιλόδοξη διαδρομή. Το πρώτο σας πρωινό στην πόλη είναι μια σπουδαία στιγμή για να βγάλετε ένα μπαλκόνι σε ένα καφέ με θέα την Plaza de Armas ή την Plaza Regocijo, να καθίσετε με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι και να απολαύσετε μερικούς από τους καλύτερους ανθρώπους που βλέπουν στις Άνδεις.

Πόλη και ερείπια του Κούσκο

Μετά το γεύμα, χτυπήστε τα κύρια αξιοθέατα. Ξεκινήστε στον καθεδρικό ναό Cusco στην πλατεία Plaza de Armas και στη συνέχεια περπατήστε κάτω από στενά δρομάκια που βρίσκονται από το Incas στο ναό Qorikancha. Τελειώστε τη μέρα σας με μια επίσκεψη στο Sacsayhuaman με τους μνημειώδεις πέτρινους τοίχους του. Είναι πολύ για να συμπιέσετε σε ένα απόγευμα, αλλά η κράτηση μιας περιήγησης θα σας εξοικονομήσει χρόνο και ένας καλός οδηγός θα σας γεμίσει την ιστορία και τους θρύλους του Cusco από την προοπτική της περιοχής.

Δειπνήστε όπως Incan Royalty

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη περουβιανά φαγητά, τα εστιατόρια στο Cusco παρέχουν μια εύκολη εισαγωγή. Για κλασικά περουβιανά πιάτα, δοκιμάστε το Pachapapa ή τη Nuna Raymi. Για γκουρμέ και φαγητό, κατευθυνθείτε στο Chicha από τον Gaston Acurio, τον Marcelo Batata ή το Limo (για το ceviche). Για κριτικές από τους άλλους ταξιδιώτες, ελέγξτε τα εστιατόρια της Cusco στο TripAdvisor.

Ημέρα 2: Μουσεία & Αγορές

Αν ταξιδεύετε για τον πολιτισμό, πιθανότατα θα συμφωνήσετε ότι το Κούσκο είναι μια χώρα των θαυμάτων. Εξερευνήστε την πόλη με τα πόδια και θα βρείτε μουσεία που χωρούν σε οποιαδήποτε πτυχή του κόσμου των Άνδεων: τέχνη, αρχαιολογία, φυτά, σοκολάτα, αστρονομία και πολλά άλλα.

Πρέπει να δείτε Μουσεία

Με τόσα πολλά σπουδαία μουσεία, το μόνο πρόβλημα είναι να επιλέξετε ποιο θα επισκεφθείτε. Ακολουθούν μερικές προτάσεις:

Κατά τη διάρκεια της ημέρας:

● Μουσείο Machu Picchu (Casa Concha), Calle Santa Catalina 320 - ένα εξαιρετικό προοίμιο στα ερείπια

● Μουσείο Προκολομβιανής Τέχνης (MAP), Plaza de las Nazarenas 231 - το υποκατάστημα Cusco του Μουσείου Larco στη Λίμα

● Κέντρο Παραδοσιακών Κλωστοϋφαντουργικών Προϊόντων *, Av. El Sol 603 - όμορφη επίδειξη κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων με είδη προς πώληση

● ChocoMuseo, Calle Garcilaso 210, 2ος όροφος - μάθετε για την περουβιανή σοκολάτα και στη συνέχεια φτιάξτε τη δική σας

● Το παλάτι του Αρχιεπισκόπου *, Calle Hatunrumiyoc - χτισμένο στη θέση ενός ανακτόρου Inca, το σπίτι είναι θησαυρός της αποικιακής τέχνης και της αρχιτεκτονικής

● Monumento Pachacuteq, Ovalo del Pachacutec - στο δρόμο προς / από το αεροδρόμιο, θα περάσετε αυτόν τον πύργο 20 μέτρων γεμάτο από χάλκινο γλυπτό του μεγάλου βασιλιά Pachacutec Inca. Είναι στην πραγματικότητα ένα μουσείο και μπορείτε να ανεβείτε στην κορυφή για εξαιρετική θέα στο Κούσκο.

Μετά από το σκοτάδι:

● Planetarium Cusco - ένα οικογενειακό πλανητάριο και πολιτιστικό κέντρο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη όπου μπορείτε να μάθετε για την αστρολογία Inca. Κάντε κράτηση μέσω της ιστοσελίδας τους http://www.planetariumcusco.com/index.php?lang=el

● Museo del Pisco, Calle Santa Catalina 398 - είναι στην πραγματικότητα ένα μπαρ, όχι μουσείο. Αλλά αν δεν είστε αρχάριοι στα θαύματα του pisco, αυτό είναι το μέρος για να μάθετε. Σημειώστε ότι το μπαρ φιλοξενεί ζωντανή μουσική salsa κάποια βράδια. Πηγαίνετε νωρίς αν προτιμάτε μια πιο ήσυχη σκηνή.

Αγορές

Όχι όλος ο πολιτισμός στην Cusco περιορίζεται σε μουσεία. Σχεδιάστε να επισκεφθείτε μια τοπική αγορά για να δείτε τις ζωντανές παραδόσεις στη δράση. Και σημειώστε κάποια στοιχεία από τη λίστα αγορών αναμνηστικών ενώ βρίσκεστε σε αυτό.

Αγορά San Pedro - Το Mercado San Pedro είναι η μεγαλύτερη παραδοσιακή αγορά στο ιστορικό κέντρο. Πηγαίνετε να δείτε τοπικά φρούτα και λαχανικά, βότανα, λουλούδια, ξηρά είδη, αναμνηστικά, ένα τμήμα κρεοπωλείο, και αν είστε περίεργοι για την τοπική φαγητό, κατευθυνθείτε προς τους πάγκους στην πλάτη.

Αγορά San Blas - Μια κλιμακωτή έκδοση του Mercado San Pedro, αλλά αξίζει ακόμα την επίσκεψη αν βρίσκεστε στη γειτονιά. Ένα δημοφιλές χορτοφαγικό εστιατόριο που μπαίνει σε μια γωνία σερβίρει ένα μενού για μεσημεριανό γεύμα σε μια πιστή πελατεία.

Centro Artesanal Cusco - Σε μια ελαφρώς διαφορετική κατηγορία από αυτά που προαναφέρθηκαν, αυτή η τεράστια εσωτερική αγορά είναι συσκευασμένη από το δάπεδο μέχρι την οροφή με είδη τεχνών, μπιχλιμπίδια, ποτίστρες, υφάσματα και καπέλα αλπακά μαλλιού που ονομάζονται chullos . Περιπλανηθείτε στους πάγκους για να δείτε μια σωστή επισκόπηση του τι είναι διαθέσιμο και μια γκάμα τιμών των τιμών. Λάβετε υπόψη ότι οι πωλητές είναι πιο πιθανό να μειώσουν τις τιμές εάν αγοράσετε περισσότερα από ένα στοιχεία.

Ημέρα 3: Αποδράστε από την πόλη

Με μερικές ημέρες σε υψόμετρο πίσω από σας, μπορείτε τώρα να αναλάβετε πιο έντονη δραστηριότητα. Κάντε κράτηση για ορεινή ποδηλασία ή περιήγηση με άλογο για να εξερευνήσετε την ύπαιθρο γύρω από το Chinchero (30 λεπτά από το Cusco). Αυτός είναι ένας ενεργός τρόπος να βλέπετε ιστοσελίδες όπως οι κυκλικές βεράντες του Moray και τις αλατούλες Maras.

Οι επισκέπτες που αναζητούν αδρεναλίνη στην Ιερή Κοιλάδα έχουν επίσης επιλογές για επένδυση με φερμουάρ, ορειβασία, και rafting στο λευκό νερό. Αλλά αν προτιμάτε να πάτε εύκολα, μπορείτε πάντα να κάνετε κράτηση με αυτοκίνητο.

Στο τέλος της ημέρας, μπορείτε να επιστρέψετε στο Κούσκο ή να μείνετε νύχτα στην Ιερή Κοιλάδα.

Ημέρα 4: Ιερή Κοιλάδα των Ινκών

Η Ιερή Κοιλάδα είναι γεμάτη από συναρπαστικές αρχαιολογικές τοποθεσίες, που μαζί παρέχουν μια ματιά στο μοναδικό μεγαλείο της αυτοκρατορίας Inca. Μια τυπική περιήγηση περιλαμβάνει στάσεις σε:

Ερείπια Pisac : αυτά τα ερείπια λόφου εκτείνεται σε μια κορυφογραμμή βουνών με θέα το χωριό Pisac και τις γύρω κοιλάδες κάτω. Η στρατηγική τοποθέτηση και τα μικτά οικιστικά και τελετουργικά κτίρια υποδεικνύουν ότι η περιοχή εξυπηρετούσε πολλαπλές λειτουργίες.

Φρούριο Ollantaytambo : τα κυριότερα σημεία είναι οι ωραίες βεράντες και ο κύριος ναός, από τεράστιες γυαλισμένες πέτρες, σε συνδυασμό με εντυπωσιακή ακρίβεια. Κάτω από τα ερείπια, η ακμάζουσα πόλη του Ollantaytambo είναι ένα άθικτο παράδειγμα αστικού σχεδιασμού Inca και ένα εξαιρετικό μέρος για να περάσετε τη νύχτα.

Urubamba : Κεντρικός κόμβος της Ιερής Κοιλάδας, αυτή η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται για μια αυξανόμενη σκηνή εστιατορίου αξίζει τον έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων Tres Keros, Q'anela, και El Huacatay. Μεγάλες ομάδες μπορεί να προτιμούν να επισκεφθούν ένα από τα εξαιρετικά εστιατόρια με μπουφέ όπως Tunupa ή Muna.

Ημέρα 5: Μάτσου Πίτσου

Μετά από να εξερευνήσετε το Κούσκο και την Ιερή Κοιλάδα, θα έχετε ένα καλύτερο πλαίσιο για να εκτιμήσετε τον κόσμο του Machu Picchu. Ταξιδέψτε με το τρένο από το Ollantaytambo, απολαύστε μια ξενάγηση των ερειπίων και στη συνέχεια περάστε το υπόλοιπο χρόνο σας εξερευνώντας αυτά τα μαγευτικά ερείπια από μόνος σας.

Ψάχνετε να σχεδιάσετε το δικό σας ταξίδι στο Περού; Επικοινωνήστε με το Περού για λιγότερα.