Μάχη του Κέντρου Επισκεπτών Boyne

Η μάχη του Boyne κατέχει ένα εικονικό καθεστώς στην ιστορία της Ιρλανδίας - ο Γουλιέλμος ΙΙΙ ανάγκασε τη διέλευση του Boyne να συνεχίσει προς το Δουβλίνο, ο James II εγκατέλειψε τη μάχη και τελικά την Ιρλανδία. Παρόλο που δεν ήταν μια αποφασιστική μάχη (ένας από τους διάφορους μύθους που συνδέονται με τη μάχη του Boyne ), έγινε το επίκεντρο της προσοχής για τους πιο ακρογωνιαίους υποστηρικτές της Προτεσταντικής υπεροχής - την πορτοκαλιά τάξη.

Ιστορία

Ο χώρος της μάχης (αν και είναι αδιαφανής μετά από περισσότερο από τριακόσια χρόνια καλλιέργειας) έχει αναδιαμορφωθεί σε συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας και του Orange Order στο πλαίσιο της τρέχουσας ειρηνευτικής διαδικασίας.

Το υπέροχο νέο κέντρο επισκεπτών στο ανακαινισμένο μεγάλο σπίτι του Oldbridge Estate είναι η ναυαρχίδα εδώ. Και πρέπει να δούμε.

Γιατί; Μετά από όλα, είναι ο τόπος της πιο εικονικής μάχης στην ιστορία της Ιρλανδίας, ανεξάρτητα από το ποια πλευρά θα υποστήριζατε. Και η νέα έκθεση παρέχει εξαιρετικές πληροφορίες στο παρασκήνιο σε παρουσιάσεις πολυμέσων. Προσθέστε σε αυτές τις ξεκούραστες βόλτες στο ιστορικό έδαφος και τις διαδηλώσεις που ζουν ιστορία στα καλοκαιρινά σαββατοκύριακα Και βρίσκεστε σε έναν νικητή.

Η ιστοσελίδα

Τούτου λεχθέντος, να είναι γρήγορο πριν εξαφανιστεί ... η ανάπτυξη του χώρου μάχης είναι σε εξέλιξη (αν και στάθηκε από το τέλος της έκρηξης των ακινήτων), και ορισμένες περιοχές εξακολουθούν να απειλούνται από τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα των κατοικιών. Μόνο μέρος του πραγματικού χώρου μάχης έχει, για να είμαστε ειλικρινείς, διατηρήθηκε ή αναπτύχθηκε για τους επισκέπτες.

Το 1690, το υποβαθμισμένο και εκτεταμένο τοπίο δυτικά της Drogheda έδωσε την ευκαιρία για να περάσει ο στρατός του Williamite.

Υπερασπισμένος από τα στρατεύματα του Jacobite, ο Boyne έγινε ένα "τελευταίο χαντάκι" για να προστατεύσει το Δουβλίνο από τον εχθρό. Η προσπάθεια αυτή απέτυχε και η νίκη του Γουίλιαμ Γ 'πάνω στον Ιάκωβο Β' έγινε εικονική - αν και η Μάχη του Boyne δεν ήταν αποφασιστική. Αργότερα, ανεγέρθηκε ένα μνημείο ... αλλά στη συνέχεια παρενέβη η συνεχώς μεταβαλλόμενη ιρλανδική ιστορία .

Και η παλίρροια υπέρ του Ουίλιαμς άλλαξε δραματικά με την κατάτμηση και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας .

Με την ανεξαρτησία της Ιρλανδίας, ο χώρος της μάχης του Boyne έγινε το άγαμο παιδί από ιστορικούς τόπους. Θεωρείται ως σύμβολο της προτεσταντικής-αγγλικής καταπίεσης, η κερδοσκοπία που σημάδεψε τη σφαίρα του William καταστράφηκε, ο χώρος επέτρεψε να πάει στον σπόρο. Μόνο τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένας νέος τρόπος σκέψης - η μάχη του Boyne αφαιρέθηκε από τις μυθολογικές συνειρμούς και η ιρλανδική κυβέρνηση και η Orange Order συμφώνησαν να αναπτύξουν μαζί το site.

Σήμερα οι περισσότεροι επισκέπτες φαίνονται να χαμογελούν από την πλευρά Loyalist της διαίρεσης της Βόρειας Ιρλανδίας, αλλά έχει σημειωθεί ένα σταθερό περιθώριο μη παρατασίων τουριστών. Αυτά πληρούνται από ένα διαμορφωμένο πάρκο τώρα - αλλά τίποτα για να ανταγωνιστεί τις περιοχές μάχης στο Gettysburg ή Verdun.

Το κέντρο

Άνοιξε το Μάιο του 2008, το νέο Battle of the Boyne Visitor Centre επαναχρησιμοποιεί το Oldbridge Estate. Βασικά, έχετε ένα διαμορφωμένο πάρκο στο ιστορικό υπόγειο και ένα μουσείο. Στα σημεία που υπάρχουν γύρω από το τοπίο είναι μερικά (αντίγραφα) τεμάχια πυροβολικού. Η ίδια η έκθεση είναι μικρή, αποτελούμενη από μερικά ζωγραφισμένα ειδώλια, τοιχογραφίες και πολύ λίγα λείψανα. Το επίκεντρο εδώ είναι ένα μεγάλο μοντέλο της κοιλάδας Boyne όπως ήταν το 1690, με οθόνες απεικόνισης που δείχνουν σκηνές μάχης και λέιζερ που προσομοιώνουν κινήσεις στρατευμάτων.

Απλά η καλύτερη αντιπροσώπευση μιας ιστορικής μάχης που έχω δει. Έξω στην αυλή είναι μια έκθεση πυροβολικού, όλα ρεπλίκα. Μέσα από την αυλή θα φτάσετε και στο οπτικοακουστικό show, ένα θεαματικό γεμάτο δράση, που διαρκεί 13 λεπτά και καταφέρνει να αναδημιουργήσει τη σύγκρουση με τους ηθοποιούς, τους reenactors και την έξυπνη χρήση του CGI. Και πάλι - θεαματική και αξίζει τον κόπο εισόδου.

Τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα βλέπουν επίσης διαδηλώσεις ιστορικής ζωής - τα πυροβόλα όπλα που εκτοξεύονται και το τρυπάνι ιππικού. Ενώ αυτά είναι αρκετά θεαματικά, είναι δυστυχώς σπάνια.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Μάχη του Boyne.