Θερμοκρασίες στον Καναδά: Μετατρέψτε το Φαρενάιτ σε Κελσίου

Μαζί με πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς χρησιμοποιεί το μετρικό σύστημα για να μετρήσει τον καιρό σε βαθμούς Κελσίου (C) αντί για Fahrenheit (F). Ως αποτέλεσμα, θα θελήσετε να εξοικειωθείτε με τις συνήθεις θερμοκρασίες που μπορεί να συναντήσετε πριν ταξιδέψετε στον Καναδά .

Είτε προσπαθείτε να μετατρέψετε 15 Κελσίου σε 60 Φαρενάιτ για να δείτε εάν θα χρειαστείτε ένα ελαφρύ σακάκι για ένα ψυχρό απόγευμα ή 30 βαθμούς Κελσίου έως 85 Φαρενάιτ για να μάθετε ότι θα είναι μια ζεστή μέρα, γνωρίζοντας πώς να μετατρέψετε τις θερμοκρασίες μεταξύ αυτών των συστημάτων θα σας βοηθήσει να ξέρετε τι να περιμένετε.

Εκτός από τις θερμοκρασίες, το καναδικό μετρικό σύστημα διαφέρει επίσης από το αυτοκρατορικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη μέτρηση του βάρους σε γραμμάρια, κιλά, ουγγιές και λίρες. αποστάσεις σε μέτρα και χιλιόμετρα. ταχύτητα σε χιλιόμετρα ανά ώρα. και τον όγκο σε λίτρα και χιλιοστόλιτρα.

Φόρμουλα μετατροπής για το Κελσίου στο Φαρενάιτ

Για να μετατρέψετε τις θερμοκρασίες σε βαθμούς Celcius σε βαθμούς Fahrenheit, μπορείτε είτε να διπλασιάσετε τη θερμοκρασία σε Celsius και να προσθέσετε 30 για να λάβετε μια προσεκτική εκτίμηση ή χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο τύπο για να πάρετε μια ακριβή μέτρηση:

Οι επισκέπτες πρέπει να σημειώσουν ότι η «ψύχρα του ανέμου» είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη θερμοκρασία σε ψυχρά κλίματα όπως ο Καναδάς και το χειμώνα οι θερμοκρασίες παρουσιάζονται συχνά με τον παράγοντα ψύξης ανέμου. Έτσι, μια αναφορά για τον καιρό σε ένα ψυχρό πρωινό του Ιανουαρίου μπορεί να αναφέρει τη θερμοκρασία ως -20 C (-4 F), ο παράγοντας ψύξης ανέμου θα κάνει τη θερμοκρασία "πραγματικής αίσθησης" να είναι πιο κοντά στους -30 C (-22 F).

Εάν δεν είστε μαθηματικά διατεθειμένοι, ένας πολύ καλός τρόπος για να κατανοήσετε το φυσιολογικό εύρος θερμοκρασιών στον Καναδά είναι να θυμάστε αυτό το σύντομο ποίημα: "Το μηδέν παγώνει, το 10 δεν είναι, το 20 είναι ζεστό και το 30 είναι ζεστό " .

Κοινές θερμοκρασίες σε Κελσίου και Φαρενάιτ

Ακριβώς όπως οι Αμερικανοί έχουν μια γενική κατανόηση ότι 32 F είναι η θερμοκρασία στην οποία το νερό παγώνει, 50 F είναι ο κατάλληλος καιρός για ένα μανδύα και όλα πάνω από 85 F θεωρούνται καυτός καιρός, οι Καναδοί μοιράζονται επίσης παρόμοια σημεία αναφοράς για τις θερμοκρασίες στο Celcius.

Μέτρηση Κελσίου θερμόμετρο Φαρενάιτ
Σημείο βρασμού 100 ° C 212 F
Ζεστός και ζεστός καιρός Πάνω από 30 ° C Πάνω από 85 F
T-shirt και σορτς καιρός 24 ° C 75 F
Μέση θερμοκρασία δωματίου 21 C 70 F
Μακρυμάνικο πουκάμισο και παντελόνι 15 ° C 60 F
Μπλούζα καιρό 10 C 50 F
Πάγωμα 0 C 32 F
Ψυχρά κρύο και δυνητικά επικίνδυνο σε εξωτερικούς χώρους - 29 Γ - 20 F