Οντάριο Καναδά Βασικά

Μάθετε για τον Καναδά του Οντάριο

Αποδράσεις του Οντάριο Βασικά στοιχεία του Τορόντο | Ταξιδιωτικός οδηγός για τα καταρράκτες του Νιαγάρα

Το Οντάριο είναι μία από τις δέκα επαρχίες του Καναδά . Είναι η πολυπληθέστερη επαρχία, η δεύτερη μεγαλύτερη - δίπλα στο Κεμπέκ - από τη μάζα της γης, και το σπίτι στην εθνική πρωτεύουσα, την Οττάβα. Η επαρχιακή πρωτεύουσα του Οντάριο, Τορόντο , είναι η μεγαλύτερη και ίσως πιο διάσημη πόλη της χώρας.

Το νότιο Οντάριο είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας, συγκεκριμένα η περιοχή Golden Horseshoe που περιβάλλει τη λίμνη Οντάριο και περιλαμβάνει τους καταρράκτες του Νιαγάρα, το Hamilton, το Burlington, το Τορόντο και την Oshawa.

Εκτός από όλους τους ανθρώπους, το Οντάριο έχει ευρύτατα φυσικά χαρακτηριστικά, όπως καταρράκτες, λίμνες, μονοπάτια πεζοπορίας και εξαιρετικά επαρχιακά και εθνικά πάρκα. Η κατεύθυνση βόρεια του Τορόντο είναι μια απέραντη έκταση "country cottage" και βόρεια του ότι μπορεί να είναι εντελώς ακατοίκητο για μίλια.

Γεγονός διασκέδασης: Χρειάζεται μια ολόκληρη μέρα για να οδηγήσετε το Οντάριο στην εθνική οδό Trans-Canada.

Πού είναι το Οντάριο;

Το Οντάριο βρίσκεται στον κεντρικό ανατολικό Καναδά. Συνορεύει με το Κεμπέκ προς τα ανατολικά και τη Μανιτόμπα προς τα δυτικά. Οι ΗΠΑ στα νότια είναι η Μινεσότα, το Μίτσιγκαν, το Οχάιο, η Πενσυλβανία και η Νέα Υόρκη. Τα σύνορα 2700 χλμ. Οντάριο / ΗΠΑ είναι σχεδόν εντελώς νερό.

Γεωγραφία

Το ποικίλο τοπίο περιλαμβάνει την βραχώδη και πλούσια σε ορυκτά καναδική ασπίδα, η οποία χωρίζει τις εύφορες γεωργικές εκτάσεις στο νότο και τις χορτώδεις πεδιάδες του βορρά. Οι 250.000 λίμνες στο Οντάριο αποτελούν περίπου το ένα τρίτο του γλυκού νερού του κόσμου. (Κυβέρνηση του Οντάριο)

Πληθυσμός

12.160.282 (στατιστικές του Καναδά, απογραφή του 2006) - περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού του Καναδά ζει στο Οντάριο. Η πλειοψηφία του πληθυσμού του Οντάριο ζει στη νότια περιοχή, ειδικά γύρω από το Τορόντο και αλλού κατά μήκος των βόρειων ακτών της λίμνης Erie και της λίμνης Οντάριο.

Κλίμα

Τα καλοκαίρια είναι ζεστά και υγρά. οι θερμοκρασίες μπορούν να αυξηθούν πάνω από 30 ° C (86 ° F).

Οι χειμώνες είναι κρύες και χιονισμένες, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κατά καιρούς κάτω από -40 ° C (-40 ° F).

Δείτε επίσης τον καιρό του Τορόντο .

Δημοφιλείς προορισμοί του Οντάριο

Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Οντάριο είναι το Τορόντο , η Οτάβα, η κομητεία του Πρίγκηπα Εδουάρδου και οι καταρράκτες του Νιαγάρα . Δείτε τη λίστα των αποδράσεων του Οντάριο .

Οντάριο τουρισμός

Το Οντάριο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τουριστικών εμπειριών, όπως περιπέτειες άγριας φύσης και κάμπινγκ και πεζοπορία σε αστικές εκδρομές όπως ψώνια, γκαλερί και θέατρο. Το Οντάριο έχει επίσης μια μεγάλη αμπελουργική περιοχή μεταξύ του Τορόντο και του Νιαγάρα . Κατά τη διάρκεια της πτώσης, το Οντάριο προσφέρει κάποια θεαματική προβολή φύλλων πτώσης .