Μια σύντομη ματιά στις ποικίλες, όμορφες καναδικές επαρχίες

Μάθετε για τις επαρχίες και τα εδάφη αυτής της χώρας

Υπάρχουν 10 καναδικές επαρχίες, με τρία εδάφη στα βόρεια. Οι επαρχίες είναι αλφαβητικά: Αλμπέρτα, Βρετανική Κολούμπια, Μανιτόμπα, Νιού Μπράνσγουικ, Νέας Γης και Λαμπραντόρ, Νέα Σκωτία, Οντάριο, Νήσος του Πρίγκιπα Εδουάρδου, Κεμπέκ και Σασκατσουάν. Τα τρία εδάφη είναι τα βορειοδυτικά εδάφη, το Nunavut και το Yukon.

Η διαφορά μεταξύ μιας επαρχίας και μιας επικράτειας έχει να κάνει με τη διακυβέρνησή τους. Βασικά, τα εδάφη έχουν μεταβιβάσει εξουσίες υπό την εξουσία του Κοινοβουλίου του Καναδά. Ομαδοποιούνται και κυβερνώνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι επαρχίες, από την άλλη πλευρά, ασκούν αυτοτελή συνταγματικές εξουσίες. Αυτή η έλλειψη ισορροπίας της εξουσίας διορθώνεται σταδιακά, με τις τοπικές εξουσίες λήψης αποφάσεων να χορηγούνται στα εδάφη.

Κάθε επαρχία και περιοχή έχει τη δική της μοναδική κλήρωση για τους επισκέπτες και τους τουριστικούς οργανισμούς για να διευκολύνει το ταξίδι σας. Όλοι έχουν πολλές υπαίθριες περιπέτειες με κατασκήνωση, μονοπάτια πεζοπορίας, λίμνες και άλλα φυσικά φαινόμενα. Εδώ είναι οι 10 επαρχίες στον Καναδά, που αναφέρονται από τη δύση προς την ανατολή, ακολουθούμενη από τα εδάφη.