2015 Ονόματα τυφώνα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για το σύστημα που χρησιμοποιείται για την ονομασία τυφώνων; Από πού προέρχονταν αυτά τα ονόματα; Θα πρέπει να υποφέρουμε μέσω ενός άλλου "τυφώνα Andrew"; Το σύστημα δεν είναι τόσο περίπλοκο.

Οι τυφώνες είχαν ονομαστεί από ένα σύστημα γεωγραφικού πλάτους, το οποίο ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για τους μετεωρολόγους να τους εντοπίσουν. Ωστόσο, μόλις το κοινό άρχισε να λαμβάνει προειδοποιήσεις καταιγίδας και προσπαθεί να παρακολουθήσει μια συγκεκριμένη πορεία καταιγίδας, αυτό μπερδεύτηκε πολύ.

Ένα σύστημα ονομάτων που αναφέρονται σε αυτά ήταν πολύ πιο εύκολο να εντοπιστεί και να θυμηθεί.

Το 1953, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία πήρε τη συνήθεια των ναυτικών μετεωρολόγων να ονομάζουν τις καταιγίδες μετά τις γυναίκες. Τα πλοία αναφέρονται πάντοτε ως γυναίκες και συχνά έλαβαν ονόματα γυναικών. Το 1979, τα αρσενικά ονόματα εισήχθησαν για να εναλλάσσονται με τα γυναικεία ονόματα.

Υπάρχουν πραγματικά έξι λίστες ονομάτων που χρησιμοποιούνται για καταιγίδες στον Ατλαντικό. Οι κατάλογοι αυτοί περιστρέφονται, ένας κάθε χρόνο. ο κατάλογος των φετινών ονομάτων δεν θα επαναχρησιμοποιηθεί για έξι χρόνια. Τα ονόματα ανακυκλώνονται κάθε φορά που εμφανίζεται ο κατάλογος, με μια εξαίρεση: καταιγίδες τόσο καταστροφικές που επαναχρησιμοποιούν το όνομα είναι ακατάλληλες. Στην περίπτωση αυτή, το όνομα αφαιρείται από τη λίστα και χρησιμοποιείται ένα άλλο όνομα για την αντικατάστασή του. δεν θα υπάρξει άλλος τυφώνας Andrew, επειδή ο Andrew έχει αντικατασταθεί από τον Alex στον κατάλογο.

Μια καταιγίδα πρέπει να ξεκινήσει ως μια τροπική κατάθλιψη και να προχωρήσει για να γίνει μια τροπική καταιγίδα πριν δοθεί ένα όνομα.

Μόλις ονομάζεται καταιγίδα, οι προετοιμασίες για τον πιθανό τυφώνα θα πρέπει να βρίσκονται σε καλό δρόμο. Χωρίς περαιτέρω λάθη, εδώ είναι ο κατάλογος των ο τυφώνας ονόματα για το 2015:

Ana
Νομοσχέδιο
Claudette
Ντάνι
Erika
Φρειδερίκος
Χάρη
Henri
Ida
Joaquin
Καίτη
Λάρι
Μίντι
Νικόλαος
Odette
Πέτρος
Τριαντάφυλλο
ο Σαμ
Τερέζα
Νικητής
Wanda
Μια ερώτηση που έχω ακούσει πολύ πρόσφατα είναι: "Τι συμβαίνει αν εξαντλήσουμε τα ονόματα των τυφώνων;" Εάν είμαστε ατυχείς για να εξαντλήσουμε την προσφορά των ονομάτων από το έτος, δεν θα ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε ονόματα από τον κατάλογο του επόμενου έτους.

Σε αυτή την περίπτωση, το Εθνικό Κέντρο Τυφλών θα στραφεί στο ελληνικό αλφάβητο και θα έχουμε Hurricanes Alpha, Beta, Gamma, Delta, κλπ.

Ονόματα τυφώνων για άλλα έτη