Πολιτισμός κωφών στο Albuquerque

Το Albuquerque έχει μια ζωντανή κοινότητα κωφών, μία με το δικό της πολιτισμικό περιβάλλον, ομάδες, οργανώσεις και θεσμούς. Η κοινότητα των κωφών του Albuquerque έχει τα δικά της σχολεία και πολιτιστικά κέντρα.

Οι κωφοί μπορούν να βρεθούν στα ίδια επαγγέλματα με την ακρόαση και δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν κωφοί καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές, δάσκαλοι, θεατρικές ομάδες, κινηματογραφιστές, δικηγόροι, γιατροί, δημοσιογράφοι και καθηγητές, όπως ακριβώς υπάρχουν στον πληθυσμό της ακοής.

Η απογραφή των ΗΠΑ υπολογίζει την κοινότητα των κωφών του Νέου Μεξικού σε περίπου 90.852, ή το 4.65% του πληθυσμού. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα απώλειας ακοής και δεν περιλαμβάνει άτομα στη φυλακή. λάβετε υπόψη σας ότι οι τρέχουσες δημογραφικές έρευνες δειγματοληψίας έχουν ελλείψεις. Επομένως, οι εθνικές στατιστικές είναι απλώς μια εκτίμηση.

Οι στατιστικές της Επιτροπής του Νέου Μεξικού για τους Κωφούς και της Ακοής δείχνουν ότι ο συνολικός πληθυσμός κωφών στην πολιτεία ανέρχεται σε 4.421 ή 22% του πληθυσμού. Ο πληθυσμός των ακρόατων του Νέου Μεξικού είναι περίπου 13%.

Πολιτισμός κωφών

Η κουλτούρα των κωφών έχει τα δικά της μοτίβα και συμπεριφορές. Οι κωφοί δημιουργούν έργα, έργα τέχνης, περιοδικά, ταινίες και άλλα που απευθύνονται στους κωφούς και σκληρούς ακροατές. Οι κωφοί αισθάνονται άνετα γύρω από άλλους κωφούς επειδή η κοινόχρηστη οπτική γλώσσα τους επιτρέπει να επικοινωνούν ελεύθερα μεταξύ τους. Αυτή η γλώσσα, η αμερικανική νοηματική γλώσσα ή η ASL, είναι μια γλώσσα με τη δική της σύνταξη και έννοια.

Το Κέντρο Πολιτισμού Κωφών στο Albuquerque διοργανώνει εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν εισαγωγικά μαθήματα νοηματικής γλώσσας για την κοινότητα των ακροάσεων που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για και να επικοινωνούν με τους κωφούς.

Η Ένωση Κωφών Κωφών του Νέου Μεξικού διοργανώνει ετήσια εκστρατεία σε διάφορες τοποθεσίες κάθε χρόνο. Αν είστε νέοι στο Νέο Μεξικό, αυτά τα γεγονότα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συναντήσετε άλλους κωφούς και δύσκολους ανθρώπους.

Η ένωση διοργανώνει επίσης ετήσια συνέδρια. ελέγξτε την ιστοσελίδα τους για λεπτομέρειες.

Νοηματική γλώσσα

Η γλώσσα υπογλώσσας είναι η φυσική γλώσσα των κωφών. Λόγω της ανικανότητάς τους να ακούν, η κωφό γλώσσα της ASL είναι κυρίως οπτική, με σημαντικές αποχρώσεις που μεταφέρονται μέσω της έκφρασης του προσώπου και της τοποθέτησης του χεριού και του σώματος.

Για την ακρόαση ατόμων που ενδιαφέρονται να μάθουν τη νοηματική γλώσσα, τα μαθήματα διδάσκονται μέσω του Κέντρου Πολιτισμού Κωφών, που αρχίζει τον Οκτώβριο κάθε έτους. Οι τάξεις μπορούν επίσης να ληφθούν μέσω της Σχολής κωφών του Νέου Μεξικού.

Το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού διαθέτει πρόγραμμα νοηματικής γλώσσας για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν πιστοποιημένοι διερμηνείς για τους κωφούς.