Η μέρα των νεκρών

Γιορτές Dia de los Muertos στην περιοχή Albuquerque

Στο Albuquerque, η ημέρα των νεκρών (Dia de los Muertos), οι εορτασμοί πραγματοποιούνται σε αρκετές εβδομάδες τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, παρόλο που οι γιορτές παραδοσιακά γιορτάζονται μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου.

Οι οικογένειες θυμούνται τους αποθανόντες αγαπημένους και τους τιμούν με την οικοδόμηση προσφορών βωμών (ofrendas) όπου τοποθετούνται κρανία ζάχαρης, μαζί με προσφορές του pan de muertos. Οι εορτές είναι γιορτινές, αν και το θέμα μπορεί να μην είναι, καθώς τα οινοπνευματώδη ποτά χαιρετίζονται ξανά στη ζωή των λαών για ένα ακόμη έτος.

Ενημερώθηκε για το 2016 .

Το Marigold Parade and Festival πραγματοποιείται στη νότια κοιλάδα του Albuquerque την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Κρανία από ζάχαρη
Μάθετε πώς να φτιάχνετε κρανία ζάχαρης στο Los Jardines Institute.
Για το 2016: TBA

Ξυλογραφία εκτύπωσης
Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας εικόνα Dia σε ξύλινο μπλοκ για εκτύπωση σε αφίσες και κάρτες. Το εργαστήριο βρίσκεται στο Ινστιτούτο Los Jardines. Το εργαστήριο είναι ελεύθερο και ανοικτό σε όλες τις ηλικίες.
Για το 2016: TBA

Πουκάμισα μεταξωτά
Μάθετε πώς να φτιάχνετε τα επίσημα dia shirts για τον Dia de los Muertos στο Ινστιτούτο Los Jardines. Το εργαστήριο είναι ελεύθερο και ανοικτό σε όλες τις ηλικίες.
Για το 2016: TBA

Papel Picado
Μάθετε πώς να φτιάχνετε papado picado για τον Dia de los Muertos στο Ινστιτούτο Los Jardines. Το εργαστήριο είναι ελεύθερο και ανοικτό σε όλες τις ηλικίες.
Για το 2016: TBA

Εργαστήριο χαρτιού
Δημιουργήστε μεγάλης κλίμακας κεφαλές, μάσκες ή μαριονέτες με αυτό το μέσο στο Ινστιτούτο Los Jardines. Το εργαστήριο είναι ελεύθερο και ανοικτό σε όλες τις ηλικίες.
Για το 2016: TBA

Εργαστήριο κρανίο ζάχαρης
Το εθνικό ισπανικό πολιτιστικό κέντρο θα έχει ένα HAH! Το Happy Hour workshop, που διδάσκει πώς να φτιάχνει και να διακοσμεί τα κρανία της ζάχαρης, στις 5:30 μ.μ.
Για το 2016: TBA

Δημιουργίες χαρτιού / Λουλούδια χαρτιού
Τερματίστε τη μαρκαδόρο χαρτιού και κάντε την επανάληψη. Το εργαστήριο είναι ελεύθερο και ανοικτό σε όλες τις ηλικίες.
Για το 2016: TBA

Αλτάρ: Ιστορία, Παραδόσεις και Σύμβολα
Μάθετε πώς να φτιάχνετε βωμούς ή εκδηλώσεις στο Ινστιτούτο Los Jardines.

Το εργαστήριο είναι ελεύθερο και ανοικτό σε όλες τις ηλικίες.
Για το 2016: TBA

Atrisco Heritage Dia De Muertos
Η περιοχή Atrisco της νότιας κοιλάδας γίνεται τόπος κοινότητας για ένα βράδυ κάθε χρόνο. Θα υπάρξει ζωγραφική προσώπου, παιχνίδια, ζωγραφική κρανίο ζάχαρης, μουσική και πολλά άλλα. Φόρεμα σε ενδυμασία Calavera! Ο εορτασμός είναι από τις 4:30 μ.μ. έως 6:30 μ.μ. στο νεκροταφείο του Σαν Χοσέ ντε Αρμίγιο, 2957 Arenal SW.
Για το 2016: TBA

Dia de Muertos
Συμμετοχή στην κοινότητα στο Διεθνές Μουσείο Λαϊκής Τέχνης για τη δημιουργία κρανίων ζάχαρης και διακοσμητικών πλαισίων εικόνων. Φέρτε μια φωτογραφία ή ένα μήνυμα που δεν χρειάζεται να προσθέσετε στο βωμό. Θα υπάρχει ζωντανή μουσική και αναψυκτικά σε αυτή την ελεύθερη εκδήλωση από τις 1 έως τις 4 μ.μ.
Για το 2016: TBA

Το εργαστήριο Dia de los Muertos
Κάνετε mini ofrendas και κρανία ζάχαρης στο Εθνικό ισπανικό πολιτιστικό κέντρο από τις 3:30 έως τις 5 μ.μ. Η εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή.
Για το 2016: TBA

Dia de los Muertos: Δεσπιπίδα
Το εθνικό ισπανικό πολιτιστικό κέντρο θα διοργανώσει την ετήσια του Δεσποίδα για να γιορτάσει τη Día de los Muertos. Θα υπάρξει μουσική, ποίηση και πρακτική τέχνη σε αυτή την εκδήλωση, καθώς και μια περιοδεία των εκδηλώσεων της εκδήλωσης. Σταματήστε από τις 5 έως τις 7 μ.μ. σε αυτή την ελεύθερη εκδήλωση.
Για το 2016: TBA

Dia de los Muertos
Το South Broadway γιορτάζει την παράδοση της Ημέρας των Νεκρών με βωμούς, μια αγορά έργων τέχνης και ζωντανή ψυχαγωγία.

Η κοινοτική γιορτή χαρακτηρίζει τις οικογενειακές δραστηριότητες, τη ζωγραφική προσώπων τροφίμων και τις πανηγυρισμούς Dia.
Για το 2016: TBA

Dia de los Muertos Μαργαρίτα Παρέλαση
Η ετήσια παρέλαση της νότιας κοιλάδας παρουσιάζει μουσική, βωμούς, τρόφιμα και πωλητές τέχνης. Η εκδήλωση ξεκινάει από τις 2 έως τις 6 μ.μ., αρχίζοντας από την παρέλαση, και τελειώνει στο κοινοτικό κέντρο όπου θα διεξαχθεί ένας εορτασμός. Αυτό το έτος, θα υπάρχουν λεωφορεία για να φτάσετε εκεί. Βγείτε με την καλύτερη τσάντα σας. Δείτε εικόνες του συμβάντος.
Για το 2016: 6 Νοεμβρίου

Εκθέσεις

Dia de los Muertos Εκδήλωση Ofrenda
Καλλιτέχνες, δάσκαλοι και μαθητές δημιουργούν παραδοσιακά και σύγχρονα εκθέματα που εγκαθίστανται στο Εθνικό Ισπανικό Πολιτιστικό Κέντρο. Επισκεφθείτε τα outrendas στο Κέντρο Εκπαιδευτικών Τεχνών της Disney και στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Domenici. Η όμορφη εγκατάσταση αλλάζει κάθε χρόνο.

Το κοινό καλείται να επισκεφθεί το outrendas κατά τη διάρκεια κανονικών ωρών και ειδικών εκδηλώσεων.
Για το 2016: TBA

Dia de los Muertos Ofrenda Εγκατάσταση
Το εθνικό ισπανικό πολιτιστικό κέντρο καλεί τους σπουδαστές, τους δασκάλους και το κοινό να δημιουργήσουν και να εκθέσουν τις εκκλησίες (βωμοί) προς τιμήν αυτών που έχουν πεθάνει.
Για το 2016: TBA

Γκαλερί Tome Ετήσια Ημέρα των Νεκρών Εμφάνιση
Βρείτε τη μέρα της νεκρικής λαϊκής τέχνης σε αυτή τη μοναδική γκαλερί στυλ Santa Fe στο Tome (χωρίς τις τιμές). Συμμετάσχετε τους στις 30 Οκτωβρίου για την ημέρα διασκέδασης της ημέρας των νεκρών.
Για το 2016: 2 Οκτωβρίου - 6 Νοεμβρίου