Πώς να αποφύγετε προβλήματα στη Σιγκαπούρη

Στεγαστικά δάνεια της Σιγκαπούρης και διαφυγή από προβλήματα

Ακόμη και οι «καλοί» ταξιδιώτες μπορούν να μπουν σε δύσκολη θέση στη Σιγκαπούρη .

Η καλή συμπεριφορά ανταμείβεται με μια συναρπαστική πόλη-νησιωτική χώρα για να εξερευνήσετε. Αλλά η κακή συμπεριφορά μπορεί να σας κάνει να πάτε φτωχό Singa πιο γρήγορα από ό, τι προτιμάτε - ακόμα και για φαινομενικά αβλαβείς παραβιάσεις. Για παράδειγμα, η απομάκρυνση του αυτοκινήτου MRT με ένα ποτό στο χέρι σας θα μπορούσε να κοστίσει 500 δολάρια εάν ληστέψετε.

Οι ντόπιοι και οι κάτοικοι του κόσμου ξέρουν πώς να περιηγούνται καλύτερα στην καλύτερη πόλη τους. ακολουθήστε το προβάδισμα.

Δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε το βήμα σας πολύ στενά καθ 'όλη τη διάρκεια της Σιγκαπούρης, απλά μην παρακολουθείτε αυτά τα βήματα jaywalk μπροστά από τους φιλικούς υπαλλήλους της ειρήνης. Υπερούν με επιδέξια τα πρόστιμα που πρέπει να πληρώνονται πριν από την αναχώρηση!

Πόσο αυστηροί είναι αυτοί;

Αυτο εξαρταται. Όπως πολλοί τόποι, ορισμένοι από τους δραστικούς νόμους για τα βιβλία είναι περισσότερο ή λιγότερο απλά ζωοτροφές που συζητούνται από τους τουρίστες. Αν και οι μέγιστες τιμωρίες φαίνονται λίγο σκληρές (π.χ. κλέβοντας ένα σήμα Wi-Fi μπορεί να σας προσγειωθεί τρία χρόνια στη φυλακή), οι αρχές πιθανότατα θα έπρεπε να έχουν πολύ κακή διάθεση να επιβαρύνουν το νομικό σύστημα και τα προξενεία γι 'αυτό.

Και πάλι, οι καταφανείς παραβιάσεις, όπως η πτώση ενός τσιγάρου ή η περικοπή στη γωνία όταν η ουρά για το μπάνιο σε ένα φεστιβάλ είναι υπερβολικά μεγάλη, σίγουρα θα σας προκαλέσει πρόβλημα.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι που θα μπορούσατε να λάβετε τεχνικά πρόστιμο στη Σιγκαπούρη:

Ορισμένοι αμφιλεγόμενοι νόμοι είναι τόσο δρακόντεοι που σπανίως επιβάλλονται.

Η ομοφυλοφιλία είναι επίσημα ακόμη επίσημη στη Σιγκαπούρη. Η ύπαρξη γυμνού στίγματος στο σπίτι σας μετράει ως περιφρόνηση, και πάλι, υπάρχει ένας παρόμοιος νόμος στη Βιρτζίνια.

Από τεχνική άποψη, από τον τοπικό νόμο, η άφιξη στη Σιγκαπούρη με φάρμακα στο αίμα σας μετράει το ίδιο με τη μεταφορά ναρκωτικών στη χώρα. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το χρόνο φυλάκισης επειδή δεν καταφέρατε να δοκιμάσετε ναρκωτικά αν έχετε κάνει τα ναρκωτικά στη Σιγκαπούρη ή όχι.

Δεν υπάρχει τροφή ή ποτό στις δημόσιες μεταφορές

Το εξαιρετικό σύστημα τρένων MRT στη Σιγκαπούρη είναι καθαρό για έναν λόγο: δεν επιτρέπεται η χρήση τροφίμων ή ποτών οποιουδήποτε είδους. Ο κανόνας που δεν αφορά τα τρόφιμα ή τα ποτά εφαρμόζεται αυστηρά. Οι κάμερες και οι υπάλληλοι παρακολουθούν με προσοχή όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η κατανάλωση μικρών σνακ, τσίχλας και ποτών απαγορεύεται - περιμένετε μέχρι να φτάσετε!

Η Σιγκαπούρη είναι δύσκολη στους καπνιστές

Το κάπνισμα δεν είναι βολικό στη Σιγκαπούρη. Σε αντίθεση με μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου οι τιμές των τσιγάρων είναι χαμηλές και η χρήση τους είναι υψηλή, η Σιγκαπούρη αποτελεί εξαίρεση. Το κάπνισμα είναι σίγουρα ένας από τους δύο απλούς τρόπους για να χτυπήσει έναν ταξιδιωτικό προϋπολογισμό (το πόσιμο είναι το άλλο). Διαφορετικά, η Σιγκαπούρη δεν είναι τόσο ακριβή όσο οι περισσότεροι ταξιδιώτες από τον προϋπολογισμό φοβούνται

Το κάπνισμα σε λάθος μέρος ή η αποχώρηση από πίσω είναι σοβαρές παραβιάσεις στη Σιγκαπούρη. Σίγουρα θα προσελκύσετε ένα πρόστιμο, εάν το βλέπει ένας αξιωματικός που δεν είναι σε μια χαρισματική διάθεση.

Από τεχνική άποψη, η Σιγκαπούρη δεν έχει απαλλαγή από δασμούς για οποιοδήποτε αριθμό τσιγάρων που εισάγονται στη χώρα - ούτε καν μεμονωμένο πακέτο. Αυτό προκαλεί έκπληξη από πολλούς ταξιδιώτες. Μην νομίζετε ότι μπορείτε να νικήσετε τους σκληρούς φόρους καπνού της Σιγκαπούρης φέρνοντας ένα φτηνό κουτί από την Ταϊλάνδη ή τη Μαλαισία. Οι σακούλες σαρώνονται για ακριβώς αυτά τα πράγματα.

Οι ταξιδιώτες αναμένεται να δηλώσουν όλα τα προϊόντα καπνού που εισάγονται στη χώρα ή να κινδυνεύουν να υποστούν πρόστιμο ύψους $ 200 για το πρώτο αδίκημα. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο είναι συνήθως επιεικοί και μπορούν να επιτρέψουν ένα ανοιχτό πακέτο με λίγα τσιγάρα που λείπουν για να περάσουν, αλλά από το νόμο, δεν χρειάζεται να κάνουν καμία αποζημίωση. Η επιβολή της εφαρμογής φαίνεται να είναι αυστηρότερη στα χερσαία σύνορα με τη Μαλαισία.

Το κάπνισμα είναι παράνομο σε εσωτερικούς χώρους και στις περισσότερες αυλές. Από τον Ιανουάριο του 2013 απαγορεύτηκε επίσης το κάπνισμα σε όλους τους ασφαλείς διάδρομους, τις πεζογέφυρες και σε απόσταση 15 μέτρων από τις στάσεις των λεωφορείων.

Αν δεν είστε σίγουροι, μην καπνίζετε, εκτός εάν υπάρχει ένα τασάκι με μόνιμη εμφάνιση.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα απαγορεύονται στη Σιγκαπούρη, όπως είναι ο καπνός για μάσημα. Μην χρησιμοποιείτε τα προϊόντα αυτά δημόσια, ακόμη και σε καθορισμένες περιοχές καπνίσματος. Πολύ καλά όλα τα συστήματα παράδοσης νικοτίνης είναι παράνομα για να φέρει στη Σιγκαπούρη, αυτό περιλαμβάνει κόμμι νικοτίνης και μπαλώματα.

Φέρνοντας αλκοόλ στη Σιγκαπούρη

Οι ταξιδιώτες λαμβάνουν απαλλαγή από δασμούς για μέχρι και τρία λίτρα αλκοόλ σε έναν από αυτούς τους πιθανούς συνδυασμούς:

Υπάρχει όμως ένα αλίευμα: πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών, να έχετε περάσει τουλάχιστον 48 ώρες έξω από τη Σιγκαπούρη και δεν μπορείτε να φτάσετε από τη Μαλαισία. Αυτή η τελευταία διάταξη αναγκάζει κάποιους ταξιδιώτες να χάνουν.

Εάν φτάσετε με περισσότερα από ένα μπουκάλι οινοπνευματωδών ποτών, θα πρέπει να περάσετε από το κόκκινο κανάλι και να πληρώσετε έναν απότομο φόρο.

Εξακολουθείτε να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα στο τελωνείο

Αν διαβάζετε αυτό το αεροπλάνο στο Τσανγκί και έχετε μια τσάντα γεμάτη αντικείμενα παραβίασης, μην πανικοβληθείτε: υπάρχει μια λύση. Από τεχνική άποψη δεν έχετε παραβιάσει τον νόμο μέχρι να βγείτε από τα τελωνεία.

Εάν δεν έχετε σκουπίσει οποιαδήποτε ύποπτα στοιχεία ακόμα, μπορείτε να επιλέξετε να περάσετε από το κόκκινο κανάλι στο τελωνείο και να δηλώσετε τι μεταφέρετε. Αν και η ιδέα να γίνει αυτό κάνει τους περισσότερους ταξιδιώτες να χτυπάνε (ήταν ένα γάντι από καουτσούκ που απλά έσπασε;), οι αξιωματικοί θα απλά κατάσχουν στοιχεία που δεν είναι αποδεκτά.

Εάν επιλέγετε το Πράσινο Κανάλι με το λαθρεμπόριο, να είστε προετοιμασμένοι για πολλή ταλαιπωρία που ολοκληρώνεται με ένα απότομο πρόστιμο.

Η ιστοσελίδα της τελωνειακής αρχής της Σιγκαπούρης θα έχει την τελευταία έκδοση σχετικά με περιορισμένα εμπορεύματα και δικαιώματα.

Το τσίκλα είναι πραγματικά παράνομο στη Σιγκαπούρη;

Βασικά, όχι. Αλλά η πώληση των τσίχλας ή η τοποθέτησή τους στη χώρα απαγορεύεται.

Το τσίχλα για οδοντικούς ή ιατρικούς λόγους (εξαιρουμένων των κόλπων για το κόψιμο του καπνίσματος) επιτρέπεται, αλλά θα χρειαστεί να αποδείξετε ότι το μάσημα βοηθά με κάποιο τρόπο το σώμα σας. Τα θεραπευτικά κόμμεα πρέπει να αγοράζονται από έναν οδοντίατρο ή φαρμακοποιό και πρέπει να καταγράφουν τα προσωπικά σας στοιχεία.

Η φθορά των ούλων είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μειώσετε την οργή των σκληρών νόμων περί σκουπίδια της χώρας. Ακριβώς για να είστε ασφαλείς, μην χτυπάτε το ούτι πολύ δυνατά όταν είστε κοντά σε δημόσιους αξιωματούχους.

Νόμους περί ναρκωτικών της Σιγκαπούρης

Οι νόμοι περί ναρκωτικών της Σιγκαπούρης είναι δρακόντεροι , ακόμα και σύμφωνα με τα πρότυπα της Νοτιοανατολικής Ασίας - τα οποία είναι σκληρά ούτως ή άλλως. Ο πρόεδρος της Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτ έκλεψε τον τίτλο που κρατούσε κάποτε η Σιγκαπούρη για τη σκληρότερη στάση στα ναρκωτικά με τον θανατηφόρο πόλεμο 2016 για τα ναρκωτικά στις Φιλιππίνες.

Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών στη Σιγκαπούρη λαμβάνουν υποχρεωτική θανατική ποινή. Αν και σπάνια, η αστυνομία έχει το δικαίωμα να ζητήσει τυχαία δοκιμές ναρκωτικών για τους τουρίστες. Εάν δοκιμάσετε θετικά για ελεγχόμενες ουσίες, θα μπορούσατε να φυλακιστείτε και να σας επιβληθεί πρόστιμο εάν συμμετέχετε ή όχι στη Σιγκαπούρη.

Η πορνογραφία είναι παράνομη στη Σιγκαπούρη

Όπως συμβαίνει με πολλές άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, η πορνογραφία οποιουδήποτε είδους - ηλεκτρονική ή εκτύπωση - είναι παράνομη στη Σιγκαπούρη.

Αν και οι νόμοι κατά της πορνογραφίας είναι συνηθισμένοι, η πραγματική επιβολή μπορεί να είναι αιτία ανησυχίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Οι αρχές μπορούν να εκμεταλλευτούν και να αντιγράψουν το smartphone ή το σκληρό σας δίσκο ανά πάσα στιγμή, καθώς και να αναζητήσουν την κάμερα και οποιαδήποτε άλλη μορφή ηλεκτρονικής αποθήκευσης. Τα προσωρινά αρχεία σε μια προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο ενδέχεται να περιέχουν αυτά που εξακολουθούν να θεωρούνται πορνογραφικές εικόνες.

Αποφύγετε να μεταφέρετε περιοδικά με επικίνδυνα καλύμματα (π.χ. ορισμένα περιοδικά για άνδρες, εκδόσεις μαγιό κ.λπ.). Τα περιοδικά δεν είναι ο μόνος τρόπος για να βγείτε από την πορνογραφία: μερικά δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια (συμπεριλαμβανομένων αυτών που κλέβουν αυτοκίνητα) απαγορεύονται εξαιτίας σπανίων μπικίνι και τέτοιων.

Σημείωση: Η Σιγκαπούρη έχει αυστηρούς νόμους για την καταπολέμηση της ψηφιακής πειρατείας. Ακόμα κι αν ο σκληρός σας δίσκος είναι καθαρός από πορνό, θα μπορούσατε ακόμη να σπαταλάτε αντίγραφα "παράνομων" ταινιών ή μουσικής, εκτός αν αποδείξετε την ιδιοκτησία.

Μην επικρίνετε την κυβέρνηση

Πάντα. Αν και η Σιγκαπούρη έχει ένα ακμάζον κίνημα τέχνης , η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης παρακολουθεί αυστηρά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το διαδίκτυο για κάθε ειλικρινή κριτική της κυβέρνησης. Αυτό περιλαμβάνει αυτό που δημοσιεύετε στα κοινωνικά μέσα.

Παρακολουθήστε τι γράφετε, τουλάχιστον μέχρι να είστε έξω από τη χώρα. Τα βιβλία που μιλούν κατά της κυβέρνησης απαγορεύονται και απαριθμούνται σε μαύρη λίστα. Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης υποβλήθηκε ακόμη σε κριτική από τα Ηνωμένα Έθνη το 2011 για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σχετίζονται με την ελεύθερη έκφραση.