Καταδύσεις με καρχαρίες στο ενυδρείο Downtown του Ντένβερ

Θα μπορούσα να υπολογίζω τα δόντια του καρχαρία ήταν τόσο κοντά

Η κατάδυση με καρχαρίες σε ένα ενυδρείο είναι εντελώς διαφορετική από την κατάδυση μεταξύ των καρχαριών σε ανοιχτό νερό. Έκανα και τα δύο και πρέπει να ομολογήσω ότι αυτή η κλειστή κατάδυση με ενυδρείο έγινε μια από τις αγαπημένες μου καταδύσεις.

Κάθισαν ήσυχα κάτω από το νερό, με την πλάτη μου σε έναν τοίχο στην πισίνα Sunken Shipwreck στο Downtown Aquarium του Ντένβερ, τα 10-ποδιών τίγρεις άμμου, καφέ και ζέβρες καρχαρίες κολύμπησαν προς μένα τόσο αργά ώστε μπορούσα να μετρήσω τα δόντια τους.

Για σχεδόν μια ώρα, ο καταδύτης, ένας άλλος δύτης και ο εαυτός μου, σιγά-σιγά κινούνται κατά μήκος ενός τάφρου τριών ποδών, οι πλάτες μας στον τοίχο, βλέποντας τους καρχαρίες να κολυμπούν προς και πέρα ​​από μας, συχνά κλείνοντας σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων.

Και τότε, όταν το περιμέναμε ελάχιστα, ένας ξύλα που κοιμόταν πάνω στην άμμο ξύπνησε και έτρεξε χαλαρά προς το μέρος μας. Καθώς το ράμφος που μοιάζει με πριονωτό πτερύγιο μήκους πέντε ποδών πλησίασε, έπεσα κάτω από την κορυφή της τάφρου. Κάποιες φορές, κοιτάζοντας το googley-eyed σε όλη την υποβρύχια δραστηριότητα, ένα κομψό, ασημένιο μεγάλο barracuda έλαμψε, κινούμενος με διπλάσια ταχύτητα από τους καρχαρίες. Κοντά στην κορυφή της πισίνας, μια πράσινη χελώνα θαλάσσια χελώνα 400 κιλών στοιβάζετο από την επικράτειά του.

Γιατί μια βουτιά ενυδρείου με καρχαρίες είναι διασκεδαστική

Ξέρω για το πρόγραμμα Dive With The Fish και Dive With The Sharks στο Ντένβερ για χρόνια, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να είναι τόσο ενδιαφέρουσα - ή τόσο διασκεδαστική - όπως μια βουτιά σε ανοικτό νερό. Εκανα λάθος. Τα ενυδρεία πρέπει να παραμένουν σε ορισμένες θερμοκρασίες και να διατηρούνται καθαρά, οπότε η ορατότητα είναι εξαιρετική.

Χωρίς ρεύμα για να τα ωθήσετε, οι κάλτσες και άλλα μικρότερα περιπετειώδη ψάρια πέφτουν πέντε ίντσες από το πρόσωπό σας για λεπτά σε μια στιγμή, παρέχοντας μια εμπειρία που είναι απίστευτα δύσκολο να αναπαραχθεί στο φυσικό περιβάλλον.

Αποκτήστε Πιστοποίηση Scuba σε ένα Ενυδρείο

Η πιο συνηθισμένη διαδρομή για να γίνει πιστοποιημένος δύτης στο Κολοράντο είναι να μάθετε τα βασικά στοιχεία μιας πισίνας και να κατευθυνθείτε στις θέσεις ζεστού νερού για τις τελικές καταδύσεις πιστοποίησης ανοικτού νερού.

Το A-1 Scuba, το οποίο εκτελεί το πρόγραμμα κατάδυσης στο Downtown Aquarium, προσφέρει πολλές επιλογές. Εάν θέλετε να μάθετε να κάνετε κατάδυση ή χρειάζεστε ένα μάθημα επανεκπαίδευσης. Η εταιρεία προσφέρει Πιστοποίηση PADI Scuba Diver, μια εμπειρία "Try Scuba Diving" και μια σειρά μαθημάτων ανανέωσης Scuba.

Καταδύσεις με ψάρι, βουτιά με καρχαρίες, Μάθετε υποβρύχια φωτογραφία

Το A-1 Scuba έχει το Swim With The Fish, το Dive With The Fish και το Dive With the Sharks, καθώς και ένα πρόγραμμα PADI Adventure Diver που περιλαμβάνει τρεις καταδύσεις και μια κατηγορία υποβρύχιων φωτογραφιών κατάδυσης. Ο ιδιοκτήτης, ο Scott Taylor, είναι εκπαιδευμένος εκπαιδευτής για το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες και διαθέτει ειδικό εξοπλισμό για να μειώσει τα άτομα με αναπηρίες στο νερό για ψαροντούφεκο ή για καταδύσεις.

Κρουαζιέρα κατάδυσης με καρχαρίες, κατάδυση με ψάρια ή άλλα προγράμματα

Για να κάνετε κρατήσεις για το Dive With The Sharks ή για άλλα προγράμματα καταδύσεων στο Downtown Aquarium ή για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τηλεφωνήστε στο A-1 Scuba & Travel Centre στο 303-789-2450 ή επισκεφθείτε το A1 Scuba.com. Τα προγράμματα Dive with Fish αρχίζουν στις 11:30 το Σάββατο και την Κυριακή. Το πρόγραμμα Dive With Sharks προσφέρεται το Σάββατο και την Κυριακή από τις 1μμ. Πρέπει να πιστοποιηθείτε για να συμμετάσχετε στην εμπειρία της Dive With The Sharks.

Ενώ μπορείτε να φέρετε τη δική σας μάσκα κατάδυσης (ειδικά εάν διαθέτει φακούς συνταγογράφησης), δεν μπορείτε να φέρετε το δικό σας κόσμημα.

Λόγω της μόλυνσης και της ανησυχίας για την ασφάλεια των ζώων, παρέχεται το υπόλοιπο του εξοπλισμού.

Snorkel με τα ψάρια

Εάν δεν κάνετε κατάδυση κατάδυσης αλλά επιθυμείτε μια παρόμοια εμπειρία, οποιοσδήποτε από την ηλικία των 6 ετών και άνω μπορεί να κολυμπήσει με τα ψάρια στην έκθεση κάτω από τη θάλασσα. Η μισή από τη διασκέδαση αυτής της εμπειρίας στην ψαροντούφεκο κυματίζει στους ανθρώπους που σε βλέπουν από την απέναντι πλευρά του γυαλιού ενυδρείου.

Κατάδυση ή αναπνευστήρας με ψάρια σε ενυδρεία γύρω από τη χώρα

Αρκετά άλλα ενυδρεία σε όλη τη χώρα προσφέρουν προγράμματα όπου μπορείτε είτε να κάνετε αναπνευστήρα είτε να βουτήξετε με τα ψάρια. Θα βρείτε μια λίστα με καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα σε ενυδρεία .

Αν νομίζετε ότι η κατάδυση μπορεί να είναι διασκεδαστική, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Πώς να ξεκινήσετε την κατάδυση . Αν αγαπάτε ήδη καταδύσεις και ψάχνετε για ειδικές περιοχές για να εξερευνήσετε υποβρύχια, επισκεφθείτε Κορυφαίες επιλογές για καταδύσεις έξω από την ακτή .

Αν θέλετε να κάνετε αναπνευστήρα ή να κολυμπήσετε με φάλαινες και καρχαρίες κατά τη διάρκεια καταδύσεων σε ανοιχτό νερό, επισκεφτείτε το Snorkel With Whales and Sharks .