Η Αρχαία Walled Πόλη της Pingyao

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Pingyao είναι μια πόλη εποχής Ming που έχει το μοναδικό απομένον πλήρως άθικτο τείχος της πόλης στην Κίνα (ή έτσι είναι ο ισχυρισμός της για φήμη). Το τείχος των έξι χιλιομέτρων περικυκλώνει την παλιά συνοικία της πόλης που δεν έχει δει μεγάλη αλλαγή σε 300 χρόνια. Ονομάστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1997.

Τοποθεσία

Δυστυχώς, αυτό το στολίδι βρίσκεται στην καρδιά της επαρχίας Shanxi, το κέντρο εξόρυξης άνθρακα της Κίνας και ως εκ τούτου το πιο μολυσμένο.

Μπορεί να έχετε τύχη και να είστε εκεί σε μια καθαρή μέρα, αλλά αμφιβάλλω ότι υπάρχουν πολλοί στην περιοχή. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το Pingyao είναι ένα ενδιαφέρον βήμα πίσω στο χρόνο.

Χαρακτηριστικά και αξιοθέατα

Τα περισσότερα αξιοθέατα βρίσκονται στο κέντρο του παλιού τείχους της πόλης. Μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο για να επισκεφθείτε όλα τα αξιοθέατα, καθώς και να ανεβείτε και να περιηγηθείτε στον τοίχο για μια ολοκληρωμένη τιμή. Το εισιτήριο είναι καλό για δύο ημέρες και σας επιτρέπει να βλέπετε την παράσταση χορού "Wild Jujubes" (σκεφτείτε Romeo & Juliet a la μπαλέτο κινέζικου στιλ). Το μειονέκτημα είναι ότι αν θέλετε απλώς να δείτε μερικά από τα αξιοθέατα, πολλοί δεν θα σας αφήσουν να αγοράσετε ένα εφάπαξ εισιτήριο.

Παλιό τείχος
Το τείχος των έξι χιλιομέτρων είναι σε καλή κατάσταση και δεσπόζει στην παλιά πόλη. Μια στεγνή τάφρος περιβάλλει το εξωτερικό και οι πύργοι παρακολούθησης στίβουν τον τοίχο δώδεκα μέτρων, πάχους έξι μέτρων. Αναρριχώντας στην πύλη Fengyi στη δυτική πλευρά της πόλης, θα έχετε μια ματιά από τα πουλιά μέχρι τις στεγασμένες στέγες της παλιάς πόλης και την άσχημη εξάπλωση του νέου Pingyao έξω από τον τοίχο.

Δεν προτείνω να περπατήσετε τοίχο για μικρά παιδιά. Τα πετρώματα είναι πολύ χαμηλά χωρίς κιγκλιδώματα. Ένα τυχαίο ταξίδι μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφική πτώση.

Δυτικές και νότιες οδούς
Αυτοί οι δύο δρόμοι είναι οι κύριες αρτηρίες του τουριστικού θέρετρου. Τα καταστήματα, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια στεγάζονται μέσα σε παλιά αρχοντικά σπίτια Ming και Qing.

Αυτές οι ενώσεις είναι μέρος αυτού που κάνει το Pingyao και τη γύρω περιοχή διάσημο - χαμηλό μονοστρωμένα σπίτια από τούβλα σχηματίζουν εσωτερικούς λαβύρινθους αυλή. Παρακολουθήστε το Raise the Red Lantern , το οποίο γυρίστηκε έξω από το Pinqyao σε μια οικογενειακή ένωση για να πάρετε μια ιδέα για το πώς αυτές οι ενώσεις έμοιαζαν. Αυτοί οι δύο δρόμοι φιλοξενούν πολλά από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα (ναούς και άλλα) και είναι ευχάριστο να χαλαρώσετε κάτω από τις λωρίδες που σφύζουν από τοπικά σνακ από τους πάγκους των οδών και διαπραγματεύονται θησαυρούς.

Ri Sheng Chang (Το πρώτο σχέδιο Τράπεζας της Κίνας)
Η τράπεζα Ri Sheng Chang είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στο Pingyao. Βρίσκεται στη δυτική οδό απέναντι από τη γωνία της Βόρειας Οδού, το μουσείο είναι ένας λαβύρινθος από δωμάτια μέσα σε μια αυλή που στεγάζει ένα από τα πρώτα καταστήματα ανταλλαγής της Κίνας, με αποτέλεσμα να ασκεί τεράστια επιρροή στην πρώιμη τραπεζική στην Κίνα. Ιδρύθηκε το 1823 κατά τη διάρκεια της δυναστείας Qing, τα δωμάτια δείχνουν επιδείξεις των πραγμάτων που χρησιμοποιούνται στις τράπεζες στις αρχές του χρόνου.

Άλλα αξιοθέατα

Υπάρχουν πάρα πολλά να αναφέρουμε εδώ, αλλά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε έναν χάρτη του Pingyao από οποιοδήποτε ξενοδοχείο. Όλα είναι επισημασμένα και μπορείτε να περπατήσετε εύκολα σε κάθε αξιοθέατα. Άλλα σημεία ενδιαφέροντος είναι ο Πρώτος Οργανισμός Ενόπλων Συνοδών στην Κίνα, ο Ταοϊστικός ναός του Qing Xu Guan, το κτήριο της αρχαίας πόλης που εκτείνεται στη Νότια οδό και το Κτήριο της Αρχαίας Κυβέρνησης.

Το "Dance Drama" Wild Jujubes που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στο Pingyao Yunjincheng Performance Hall αξίζει πραγματικά την τιμή του εισιτηρίου. Λέω "στην πραγματικότητα" επειδή είναι αρκετά ακριβό, διαφημίζονται σε US $ 40. Συμβάλαμε σε εστιατόριο και οργανώσαμε έκπτωση (20% έκπτωση για ενήλικες, 50% έκπτωση για παιδιά), οπότε πρέπει να δοκιμάσετε και αυτό. Η παράσταση δύο ωρών ξεκινά με ένα drum drum που σας καλωσορίζει στην αίθουσα και στη συνέχεια θα σας οδηγήσει σε ένα υπέροχα και σωστά χορογραφημένο, καλά οργανωμένο κινεζικό μπαλέτο. Τα παιδιά μας το αγάπησαν.

Έξω από το Pingyao

Υπάρχουν δύο οικογενειακές ενώσεις, το πιο γνωστό από τα οποία είναι το Qiao Family Courtyard House ή το Qiao Jia Dayuan . Χτισμένο στη δυναστεία Qing, το Raise the Red Lantern γυρίστηκε εκεί. Αξίζει μια στάση στο δρόμο προς ή από την Pingyao από Taiyuan.

Να πάρει εκεί

Οι περισσότεροι τουρίστες φθάνουν με ολονύκτια τρένο από το Πεκίνο ή το Xi'an.

Το Pingyao είναι μια καλή στάση μιας ημέρας σε ένα δρομολόγιο που περιλαμβάνει και τις δύο πόλεις.

Εάν πετούν, Taiyuan, πρωτεύουσα της επαρχίας Shanxi είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο. Μπορείτε επίσης να πετάξετε στο Datong (θέα των διάσημων βουδιστικών σπηλιών) και στη συνέχεια να κάνετε ένα μακρύ ταξίδι λεωφορείου ή αυτοκινήτου (περίπου έξι ώρες) στο Pingyao.