Τι είναι ο λόμπυ; - Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την άσκηση πίεσης

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την άσκηση πίεσης

Ο ρόλος και η επιρροή ενός λόμπυ είναι ευρέως παρεξηγημένο. Ποιες βιομηχανίες δαπανούν περισσότερο για την άσκηση πιέσεων; Πώς γίνεται κάποιος λομπίστ; Διαβάστε αυτές τις συνήθεις ερωτήσεις και μάθετε τα πάντα για αυτά.

Τι είναι ο λόμπυ;

Ένας λιβανιστής είναι ένας ακτιβιστής που προσπαθεί να πείσει τα μέλη της κυβέρνησης (όπως τα μέλη του Κογκρέσου) να θεσπίσουν νομοθεσία που θα ωφελήσει την ομάδα τους. Το επάγγελμα του λόμπυ είναι ένα νόμιμο και αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατικής πολιτικής μας διαδικασίας που δεν είναι πολύ καλά κατανοητό από τον γενικό πληθυσμό.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τους εκπροσώπους ομάδων ειδικών συμφερόντων μόνο ως αμειβόμενοι επαγγελματίες, υπάρχουν επίσης πολλοί εθελοντές ομάδες πίεσης. Όποιος αναφέρει την κυβέρνηση ή έρχεται σε επαφή με το μέλος του Κογκρέσου για να εκφράσει τη γνώμη του, λειτουργεί ως εκπρόσωπος ομάδων πίεσης. Το Lobbying είναι μια ρυθμιζόμενη βιομηχανία και μια προστατευόμενη δραστηριότητα σύμφωνα με την πρώτη τροποποίηση του αμερικανικού Συντάγματος που εγγυάται τα δικαιώματα στην ελευθερία του λόγου, τη συνέλευση και την αναφορά.

Το λόμπι συνεπάγεται κάτι περισσότερο από να πείσει τους νομοθέτες. Οι επαγγελματίες εκπρόσωποι ομάδων συμφερόντων ασχολούνται με την έρευνα και την ανάλυση νομοθετικών ή κανονιστικών προτάσεων, παρακολουθούν ακροάσεις του Κογκρέσου και εκπαιδεύουν κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη επιχειρήσεων σε σημαντικά θέματα. Οι λόμπι εργάζονται επίσης για να αλλάξουν την κοινή γνώμη μέσω διαφημιστικών εκστρατειών ή επηρεάζοντας τους «ηγέτες της κοινής γνώμης».

Για ποιους εργάζονται οι εκπρόσωποι ομάδων πίεσης;

Οι λόμπι αντιπροσωπεύουν σχεδόν κάθε αμερικανικό ίδρυμα και ομάδα συμφερόντων - εργατικά σωματεία, εταιρίες, κολέγια και πανεπιστήμια, εκκλησίες, φιλανθρωπικές οργανώσεις, περιβαλλοντικές ομάδες, οργανώσεις ηλικιωμένων πολιτών και ακόμη κρατικές, τοπικές ή ξένες κυβερνήσεις.

Ποιες βιομηχανίες δαπανούν περισσότερο για την άσκηση πιέσεων;

Σύμφωνα με το OpenSecrets.org, τα ακόλουθα στοιχεία καταγράφηκαν από το Γραφείο Δημόσιων Αρχείων της Γερουσίας. Οι 10 πρώτες βιομηχανίες για το 2016 ήταν:

Φαρμακευτικά προϊόντα / προϊόντα υγείας - $ 63.168.503
Ασφάλιση - $ 38.280.437
Ηλεκτρικά βοηθητικά προγράμματα - $ 33.551.556
Επιχειρηματικοί Σύλλογοι - 32.065.206 δολάρια
Πετρέλαιο & φυσικό αέριο - 31.453.590 δολάρια
Electronics Mfg & Equipment - $ 28,489,437
Τίτλοι & Επενδύσεις - 25.425.076 δολάρια
Νοσοκομεία / Νοσηλευτικά Σπίτια - 23.609.607 δολάρια
Αεροπορικές μεταφορές - 22.459.204 δολάρια
Επαγγελματίες υγείας - 22.175.579 δολάρια

Πώς γίνεται κάποιος λομπίστ; Ποιο υπόβαθρο ή κατάρτιση απαιτείται;

Οι λόμπι έρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Οι περισσότεροι είναι πτυχιούχοι κολλεγίων, και πολλοί έχουν προχωρημένους βαθμούς. Πολλοί εκπρόσωποι ομάδων συμφερόντων ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους στο Καπιτώλιο σε ένα γραφείο του Κογκρέσου. Οι ομάδες συμφερόντων πρέπει να διαθέτουν ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες και γνώσεις σχετικά με τη νομοθετική διαδικασία καθώς και τη βιομηχανία που εκπροσωπούν. Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη κατάρτιση για να γίνει μέλος του λόμπι, το Συμβούλιο Κυβερνητικών Υποθέσεων του Συμβουλίου προσφέρει το Πρόγραμμα Πιστοποίησης Lobbying, ένα πρόγραμμα συνεχούς εκπαίδευσης που βοηθά όσους από όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων να βελτιώσουν τις γνώσεις τους για τη νομοθετική διαδικασία και το επάγγελμα του λόμπυ.

Πολλοί εκπρόσωποι ομάδων συμφερόντων παίρνουν εμπειρία ενώ βρίσκονται στο κολλέγιο κάνοντας διαμονή στο Καπιτώλιο. Δείτε έναν οδηγό για την πρακτική εξάσκηση στο Washington Capitol Hill.

Πρέπει να καταγραφεί ένας λόμπι;

Από το 1995, ο νόμος για την αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με το λόμπυ (Lobbying Disclosure Act, LDA) απαιτεί από τα άτομα που πληρώνονται για άσκηση πίεσης σε ομοσπονδιακό επίπεδο να εγγραφούν στον γραμματέα της Γερουσίας και στον γραμματέα της Βουλής. Οι επιχειρήσεις συμφερόντων, οι αυτοαπασχολούμενοι εκπρ

Πόσοι εκπρόσωποι ομάδων συμφερόντων υπάρχουν στην Ουάσιγκτον, DC;

Από το 2016, υπάρχουν περίπου 9.700 εγγεγραμμένοι εκπρόσωποι ομάδων συμφερόντων σε κρατικό και ομοσπονδιακό επίπεδο.

Πολλές από τις μεγάλες εταιρείες πίεσης και ομάδες υπεράσπισης βρίσκονται στην οδό K στο Downtown Washington, DC

Ποιους περιορισμούς υπάρχουν για τα δώρα από τους εκπροσώπους ομάδων πίεσης στα μέλη του Κογκρέσου;

Η γενική διάταξη του κανόνα δωρεών ορίζει ότι ένα μέλος του Κογκρέσου ή το προσωπικό του μπορεί να μην δέχεται ένα δώρο από έναν εγγεγραμμένο λόμπυ ή από οποιονδήποτε οργανισμό που απασχολεί ομάδες συμφερόντων. Ο όρος "δώρο" καλύπτει οποιαδήποτε δωρεά, εύνοια, έκπτωση, ψυχαγωγία, φιλοξενία, δάνειο ή άλλο στοιχείο που έχει νομισματική αξία.

Από πού προέρχεται ο όρος "λομπίστ";

Ο Πρόεδρος Ulysses S. Grant εφάρμοσε τον όρο λόμπυ στις αρχές του 1800. Ο Γκραντ είχε μια αγάπη για το lobby του ξενοδοχείου Willard στην Ουάσιγκτον και οι άνθρωποι θα τον πλησίαζαν εκεί για να συζητήσουν μεμονωμένα αίτια.

Πρόσθετοι πόροι για την άσκηση πίεσης