Ελ Σαλβαδόρ Ηφαίστεια

Το Ελ Σαλβαδόρ είναι ένα μικροσκοπικό αλλά γοητευτικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον στην Κεντρική Αμερική. Υπάρχουν μερικές πόλεις σε αυτό, αλλά τα αληθινά αξιοθέατα της είναι στην ύπαιθρο. Αυτό το καθιστά εξαιρετικό μέρος για τους επισκέπτες που αναζητούν περιπέτειες και τους λάτρεις της φύσης να επισκεφθούν. Ως ταξιδιώτης θα βρείτε μια χώρα με τόνους να προσφέρετε χωρίς πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές.

Οι παραλίες του λαμβάνουν μερικά από τα καλύτερα κύματα για σέρφινγκ από όλο τον κόσμο.

Το θαλάσσιο σκι, η επίσκεψη στο χειμώνα, το αλεξίπτωτο και το τζετ σκι είναι επίσης δημοφιλή στις παραλίες. Εάν από την άλλη πλευρά είστε στη διατήρηση της άγριας φύσης μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα κέντρα διασώσεως θαλάσσιων χελωνών.

Οι περιπάτους στη φύση είναι επίσης ένα καταπληκτικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε στη χώρα. Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος των δασών για να φτάσετε στους καταρράκτες, να εξερευνήσετε το σύννεφο δάσος της περιοχής Montecristo και να στρατοπεδεύσετε στο εθνικό πάρκο Cerro Pital.

Το Ελ Σαλβαδόρ βρίσκεται επίσης κατά μήκος μιας λωρίδας γης που πηγαίνει από την ειρηνική ακτή της Βόρειας Αμερικής μέχρι το νοτιότερο σημείο της Χιλής που ονομάζεται Δακτύλιος της φωτιάς. Είναι βασικά η ένωση δύο τεκτονικών πλακών. Η συνεχής σύγκρουσή τους σε χιλιάδες χρόνια είναι αυτό που έχει δημιουργήσει και θα συνεχίσει να δημιουργεί ηφαίστεια στην περιοχή. Αυτό κάνει την ακτή του Ειρηνικού της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του Ελ Σαλβαδόρ τόπο με τους τόνους των ηφαιστείων.

Με τόσους πολλούς από αυτούς δεν μπορείτε να επισκεφθείτε την Κεντρική Αμερική και να μην πάτε για μια πεζοπορία σε ένα από αυτά.

Τα ηφαίστεια του Ελ Σαλβαδόρ:

Παρόλο που το Ελ Σαλβαδόρ είναι μία από τις μικρότερες χώρες της περιοχής, είναι το σπίτι του τρελού αριθμού των 20 ηφαιστείων. Επειδή όλα συσκευάζονται μόνο σε 21.040 τετραγωνικά χιλιόμετρα, θα μπορούν να δουν ένα από κάθε σημείο της χώρας. Τα ηφαίστεια του Ελ Σαλβαδόρ περιλαμβάνουν:

  1. Apaneca Range
  1. Cerro Singüil
  2. Izalco
  3. Σάντα Άνα
  4. Coatepeque
  5. Σαν Ντιέγκο
  6. Σαν Σαλβαδόρ
  7. Cerro Cinotepeque
  8. Guazapa
  9. Ilopango
  10. San Vicente
  11. Apastepeque
  12. Taburete
  13. Tecapa
  14. Usulután
  15. Chinameca
  16. Σαν Μιγκέλ
  17. Η Λαγκούνα Αραμούακα
  18. Conchagua
  19. Conchagüita

Όλα αυτά είναι αρκετά σύντομα ηφαίστεια, προσφέροντας μια ωραία, εύκολη πεζοπορία. Ο ψηλότερος είναι η Santa Ana στα 2.381 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τα ενεργά ηφαίστεια του Ελ Σαλβαδόρ:

Από τα 20 ηφαίστεια που βρίσκονται στο Ελ Σαλβαδόρ, μόνο πέντε από αυτά είναι ακόμα ενεργά. τα υπόλοιπα έχουν εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό. Λάβετε υπόψη ότι ακόμα και αν είναι ενεργοί, δεν εκπέμπουν διαρκώς λάβα. Οι περισσότεροι αποβάλλουν μόνο τα αέρια. Η πιο πρόσφατη έκρηξη από το ηφαίστειο του Σαλβαδόρ συνέβη το 2013. Ήταν το ηφαίστειο San Miguel. Τα ενεργά ηφαίστεια είναι:

  1. Izalco
  2. Σάντα Άνα
  3. Σαν Σαλβαδόρ
  4. Σαν Μιγκέλ
  5. Conchagüita

Δεν είμαι σίγουρος για τα άλλα δύο, αλλά από την εμπειρία μπορώ να πω ότι είναι ασφαλές να πεζοπορώ Izalco και Santa Ana Volcanoes.

Πεζοπορία ενός ηφαιστείου του Ελ Σαλβαδόρ:

Όπως είπα και προηγουμένως, έρχομαι στην Κεντρική Αμερική και δεν περπατούμε, τουλάχιστον ένα από τα ηφαίστεια της λείπει από την ουσία της περιοχής. Όταν πρόκειται για το Ελ Σαλβαδόρ, μπορείτε να πετάξετε τρεις από αυτούς με ασφάλεια. Μιλώ για τους γύρω από το Εθνικό Πάρκο Cerro Verde. Σε αυτό θα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στα: Cerro Verde, Izalco και Santa Ana.

Περπατήστε στο Santa Ana (το υψηλότερο ηφαίστειο του Ελ Σαλβαδόρ) και κοιτάξτε το πράσινο, βράζοντας, θειούχα λιμνοθάλασσα του νεόνου ή δείτε μια εικόνα του Ειρηνικού από τη σύνοδο κορυφής του Izalco.

Υπάρχουν κάποιες εταιρείες εκεί έξω που προσφέρουν περιηγήσεις σε τους, αλλά να είναι στραμμένη προς τη σωστή κατεύθυνση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Federación Salvadoreña de Montañismo y Escalada. Οδηγούν επίσης περιηγήσεις σε μερικά από τα άλλα ηφαίστεια και κάποια βουνά που δεν είναι συνήθως ανοιχτά στο ευρύ κοινό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το υψηλότερο σημείο στο Ελ Σαλβαδόρ δεν είναι ηφαίστειο. Έτσι αν θέλετε να το επισκεφτείτε θα πρέπει να πάτε στο El Pital Mountain. Μπορείτε να οδηγήσετε σχεδόν στην κορυφή, όπου θα βρείτε ένα χαριτωμένο κάμπινγκ. Το υψηλότερο σημείο δεν είναι εντυπωσιακό με υπέροχη θέα, αλλά υπάρχει μια περιοχή κρυμμένη στο δάσος που θα προσφέρει εκπληκτική θέα.

Αυτές οι πληροφορίες ήταν αληθείς από τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ενημερώθηκε αυτό το άρθρο.

Επεξεργάστηκε από την Marina K. Villatoro