Επισκεφτείτε τον Ρίλυ Πλίμουθ στη Μασαχουσέτη

Το Plymouth Rock είναι ένα δημοφιλές σημείο αναφοράς της Μασαχουσέτης

Ποιο είναι το πιο γνωστό βράχο στη Νέα Αγγλία ; Είναι βέβαια το Plymouth Rock στη Μασαχουσέτη . Αυτό το διάσημο ορόσημο στεγάζεται στο μικρότερο κρατικό πάρκο της Μασαχουσέτης, το Pilgrim Memorial State Park, το οποίο επισκέπτεται σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι κάθε χρόνο.

Ιστορία του Plymouth Rock

Σύμφωνα με το μύθο, ο Plymouth Rock είναι ο ογκόλιθος στον οποίο προσγειώθηκαν οι προσκυνητές όταν έφθασαν στη θέση της μόνιμης εγκατάστασής τους στο Πλύμουθ της Μασαχουσέτης το 1620.

Οι περισσότεροι επισκέπτες για πρώτη φορά στο "βράχο" είναι λίγο τρομαγμένοι από τη μικρότητά του. Πώς θα μπορούσε ένα τέτοιο μνημειακό τεχνούργημα στην αμερικανική ιστορία να είναι τόσο ... καλά;

Για αρχάριους, οι καλοπροαίρετοι κάτοικοι του Πλύμουθ, που αρχικά διατήρησαν το συμβολικό βράχο το 1774, είχαν την δυσάρεστη εμπειρία να παρακολουθήσουν το βράχο που χωρίστηκε σε δύο, όταν μια ομάδα βοδιών προσπάθησε να το αυξήσει. Μόνο το ανώτερο τμήμα του Plymouth Rock άφησε την προκυμαία αρχικά για να εμφανιστεί στην πλατεία της πόλης.

Οι αναζητητές σουβενίρ που επιθυμούσαν να φέρουν στο σπίτι ένα "κομμάτι του βράχου" προκάλεσαν περαιτέρω επιδείνωση έως ότου ο Plymouth Rock μετακομίσθηκε στην ασφάλεια μέσα σε ένα σιδερένιο φράκτη στο Μουσείο του Pilgrim Hall το 1834. Έκανε όμως μια δύσκολη εκδρομή στο μουσείο, μεταφορά και απόκτηση της διακριτικής ρωγμής του.

Θυμηθείτε το κάτω μέρος του βράχου που είχε μείνει πίσω στην προκυμαία; Η κοινωνία των προσκυνητών απέκτησε το άλλο μισό της Plymouth Rock το 1859 και το 1867 ολοκληρώθηκε στην προκυμαία ένα κτίσμα πετρώματος Plymouth Rock για να το φιλοξενήσει.

Δυστυχώς, λόγω κάποιου φτωχού σχεδιασμού, ο θόλος δεν ήταν αρκετά μεγάλος για να κρατήσει ολόκληρο το βράχο, οπότε λίγα κομμάτια έπρεπε να χαραχθούν και να πωληθούν ως αναμνηστικά.

Τέλος, το 1880, το ανώτερο κομμάτι ενώθηκε με το χαμηλότερο κομμάτι του Plymouth Rock-cement έκανε το τέχνασμα! Και το "1620", η ημερομηνία της άφιξης των προσκυνητών στο Πλύμουθ, ήταν μόνιμα χαραγμένο στο βράχο.

Το Plymouth Rock μετακινήθηκε για τελευταία φορά κατά τη διάρκεια του εορτασμού της τελετάρχης του Plymouth (300 χρόνια) το 1921 σε ένα νέο θόλο που σχεδίασε η φημισμένη αρχιτεκτονική εταιρία McKim της Νέας Υόρκης, Mead και White. Η μεγαλοπρεπής δομή κατασκευάστηκε από τον Roy B. Beattie του Fall River, της Μασαχουσέτης. Πιστεύετε ότι ο Plymouth Rock έσπασε άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια αυτής της κίνησης στις κομψές νέες του ανασκαφές;

Ότι ο διάσημος βράχος

Ο πιο διάσημος βράχος της Μασαχουσέτης παραμένει ένα ισχυρό αφιέρωμα στο θάρρος των 102 επιβατών Mayflower που ίδρυσαν τη γη που γνωρίζουμε ως Νέα Αγγλία. Όταν επισκέπτεστε, μετά την αρχική έκπληξή σας για το μέγεθός της, η παρουσία σας στο Plymouth Rock θα σας συνδέσει με την ιστορία του Pilgrim με τρόπο που δεν μπορεί να κάνει κανένα βιβλίο ιστορίας.

Μετάβαση στο Plymouth Rock: Ακολουθήστε τη διαδρομή 3 Νότια προς τη διαδρομή 44 (Plymouth). Ακολουθήστε 44 ανατολικά μέχρι την προκυμαία. Χρήστες GPS: Ορίστε τη διεύθυνση προορισμού για το 79 Water Street, Plymouth, MA 02360. Το μνημείο είναι πάντα ανοικτό στο κοινό, 365 ημέρες του έτους.

Να μείνεις; Συγκρίνετε τιμές και κριτικές για αξιοθέατα της πόλης: Πλύμουθ με το TripAdvisor.

Ενώ βρίσκεστε στο Πλύμουθ: Βήμα πίσω στο χρόνο στο Plimoth Plantation .