Πώς να πιάσετε ένα λεωφορείο νύχτας στο Χονγκ Κονγκ

Γυρίστε μετά το σκοτάδι στα λεωφορεία "N" του Χονγκ Κονγκ

Η δράση του Χονγκ Κονγκ δεν σταματά μετά τα μεσάνυχτα - ούτε και η μεταφορά της πόλης.

Όταν τα δρομολόγια των ημερήσιων λεωφορείων σταματούν τα μεσάνυχτα, οι νυχτερινές κουκουβάγιες μπορούν να χρησιμοποιήσουν υπηρεσία νυχτερινών λεωφορείων που διατίθεται σε όλη την πόλη, όπως το νησί του Χονγκ Κονγκ, το Kowloon , τα Νέα Territories και το νησί Lantau . Υπάρχουν επίσης δρομολόγια προς το λιμάνι του Macau και το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ - το τελευταίο είναι ιδανικό για ταξιδιώτες που πετούν σε πτήσεις με κόκκινα μάτια.

Τι πρέπει να ξέρετε για τα νυχτερινά λεωφορεία του Χονγκ Κονγκ

Τα νυχτερινά λεωφορεία του Χονγκ Κονγκ - με αριθμούς δρομολογίων που αρχίζουν από το "N" - καλύπτουν τα περισσότερα από τα κύρια δρομολόγια και είτε τερματίζουν σε σταθμό MTR ή σε σημαντικό κόμβο μεταφορών.

Οι αναβάτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν: αυτά τα λεωφορεία είναι ασφαλή, καλά φωτισμένα και καθαρά. Οι ταξιδιώτες πρέπει να χρησιμοποιούν μια κάρτα χταπόδι ή την ακριβή αλλαγή για να πληρώσουν, καθώς οι οδηγοί δεν δίνουν αλλαγή.

Οι πληροφορίες διαδρομής των νυχτερινών λεωφορείων εμφανίζονται στα αγγλικά στις στάσεις των λεωφορείων και ο προορισμός εμφανίζεται στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου. Θα υπάρχουν αυτοματοποιημένες ανακοινώσεις σχετικά με τις στάσεις στα αγγλικά. Ο οδηγός είναι απίθανο να μιλάει αγγλικά.

Όπως και οι περισσότερες πόλεις νυχτερινά λεωφορεία τρέχουν λιγότερο συχνά από ό, τι κατά τη διάρκεια της ημέρας (συνήθως κάθε 30 λεπτά) και τρέχουν κατά μήκος μακρύτερων διαδρομών από τα ημερήσια ισοδύναμα.

Πού να πιάσετε το νυχτερινό λεωφορείο του Χονγκ Κον

Υπάρχουν μερικά βασικά σημεία για τη σύλληψη του λεωφορείου.

Το τερματικό σταθμό λεωφορείων στο Central είναι το πιο πολυσύχναστο στο Χονγκ Κονγκ και βρίσκεται κάτω από το εμπορικό κέντρο IFC.

Περαιτέρω κατά μήκος του νησιού του Χονγκ Κονγκ, ο σταθμός των λεωφορείων στο Ναυαρχείο είναι επίσης μια σημαντική στάση για τα νυχτερινά λεωφορεία και μπορεί να βρεθεί συνδεδεμένη με το σταθμό του μετρό με το ίδιο όνομα. Αυτό είναι κοντά στο Wan Chai .

Σε όλο το νερό, τα περισσότερα λεωφορεία ξεκινούν και τελειώνουν στο σταθμό μπροστά από το Ferry Star Tsim Sha Tsui, αλλά και σταματά στο Mongkok .

Επιπλέον, Diamond Hill είναι ένα άλλο δημοφιλές σημείο και Sha Tin είναι το κέντρο για τις υπηρεσίες στα Νέα Territories.

Σημαντικές διαδρομές διανυκτερεύσεων

Το N11 εξυπηρετεί τους περισσότερους βασικούς τομείς. που εκτελούνται κατά μήκος των Sheung Wan, της Κεντρικής, του Ναυαρχείου, του Wan Chai και του Causeway Bay, πριν διασχίσουν τον κόλπο στο Hung Hom, το Tsim Sha Tsui και την Ιορδανία και στη συνέχεια κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο. Επειδή πρόκειται για λεωφορείο αεροδρομίου, ο ναύλος είναι ελαφρώς υψηλότερος.

Εάν κατευθυνθείτε προς το αεροδρόμιο, το τρένο express του αεροδρομίου ξεκινάει νωρίς και τελειώνει αργά - είναι πολύ πιο γρήγορα από το λεωφορείο.

Το N8 διασχίζει τη βόρεια ακτή του νησιού του Χονγκ Κονγκ, από τον Wan Chai, μέσω του Causeway Bay και στον κόλπο Quarry μέχρι τον Heng Fa Chuen.

Το N21 τρέχει από το τερματικό σταθμό των πορθμείων του Μακάο στο Sheung Wan μέσω της Κεντρικής και του Wan Chai πριν περάσει το λιμάνι στο Tsim Sha Tsui.

Το N118 τρέχει από το Αμπερντίν στο νησί του Χονγκ Κονγκ μέσω του Wan Chai και του Causeway Bay, στον Tsim Sha Tsui πριν συνεχίσει το Kowloon και τερματίζει στο Sha Tin.

Άλλοι τρόποι να φτάσετε στο Χονγκ Κονγκ μετά τα μεσάνυχτα

Το MTR διαρκεί από τις 6 π.μ. έως τις 12:30 έως τις 1:00 π.μ., ανάλογα με το σταθμό.

Αν χρειαστεί να περάσετε μετά από αυτό τότε αξίζει να εξετάσετε ένα ταξί . Ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό με τη νυχτερινή υπηρεσία λεωφορείων, τα ταξί είναι φτηνά στο Χονγκ Κονγκ και θα βρείτε πολλά γύρω από το σκοτάδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα ταξί δεν θα διασχίσουν το λιμάνι.

Τα τραμ και τα λεωφορεία της ημέρας σταματούν γύρω στα μεσάνυχτα. Η ενοικίαση αυτοκινήτου στο Χονγκ Κονγκ σας δίνει τη δυνατότητα να οδηγείτε οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή - αν και με το υψηλότερο κόστος ανά μίλι.