Πώς να χρησιμοποιήσετε την κάρτα χταπόδι του Χονγκ Κονγκ;

Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα χταπόδι του Χονγκ Κονγκ;

Αν δεν έχετε περισσότερη αλλαγή από μια εκκλησία την Κυριακή, δεν θα πρέπει να επιχειρήσετε να αντιμετωπίσετε χιλιάδες μεταφορές του Χονγκ Κονγκ χωρίς κάρτα χταπόδι του Χονγκ Κονγκ. Θα χρειαστείτε ακριβή αλλαγή για να αγοράσετε ένα εισιτήριο και σπάνια θα το έχετε.

Πρωτοποριακός στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος τώρα αντικατοπτρίζεται στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, η χάρτινη κάρτα χταπόδι του Χονγκ Κονγκ είναι μια κάρτα επαφής χωρίς επαφή που θα σας εξασφαλίσει πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες του Χονγκ Κονγκ.

Τα τοπικά οχηματαγωγά, τα τραμ, το μετρό, τα λεωφορεία και τα μικρά λεωφορεία δέχονται όλες τις κάρτες, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε περιφερειακό σιδηρόδρομο MTR και να ταξιδέψετε στην Κίνα με χταπόδι. Όλα τα ταξί στο Χονγκ Κονγκ αποδέχονται τώρα την κάρτα χταπόδι. Η κάρτα είναι πανταχού παρούσα γύρω από το Χονγκ Κονγκ, όπου σχεδόν όλοι οι κάτοικοι τη χρησιμοποιούν και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο.

Πώς λειτουργεί η κάρτα χταπόδι;

Η πρώτη κάρτα κοστίζει HK $ 150, η οποία περιλαμβάνει μια επιστρεπτέα κατάθεση HK $ 50 και πίστωση HK $ 100. Μπορείτε να πάρετε μια κάρτα σε σταθμούς μετρό MTR και στο Airport Express Counter , το οποίο διαθέτει επίσης κάρτες που περιλαμβάνουν ναύλους Airport Express . Η κάρτα μπορεί να επιστραφεί στις ίδιες θέσεις στο τέλος της διαδρομής σας και το ποσό των 50 € και η υπόλοιπη πίστωση θα επιστραφούν.

Υπάρχουν, επίσης, τα λεγόμενα «πωλούνται» κάρτες χταπόδι που δεν προσφέρουν καμία κατάθεση για την κάρτα, αλλά πωλούνται σε εσάς. Αυτά είναι συνήθως χαρακτηριστικά περιορισμένης έκδοσης σχέδια, κινούμενα σχέδια και άλλα συλλεκτικά στυλ.

Θα βρείτε αυτές τις κάρτες που εμφανίζονται σε σταθμούς MTR. Κάποιες τουριστικές κάρτες που πωλούνται μπορούν να προσφέρουν μείωση της τιμής στα τοπικά αξιοθέατα ή τις εκπτώσεις στα καταστήματα της πόλης.

Η κάρτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη στη χρήση. Μπορείτε να κυματίσετε την κάρτα πάνω από τους αναγνώστες καθώς περπατάτε και εκτελείτε τη μεταφορά, εκτός από τα τραμ (όπου είναι μόνο μακριά).

Οι μηχανές στο μετρό MTR θα υπολογίσουν τον ναύλο σας και θα αφαιρέσουν το σωστό ποσό. Επιτρέπεται η αναβάθμισή σας κατά μέγιστο ποσό 35 €. Η οφειλόμενη χρέωση θα υπολογιστεί και θα αφαιρεθεί την επόμενη φόρτωση. Για να ελέγξετε πόσα υπόλοιπα πιστώσεων χρησιμοποιείτε για τις υπογεγραμμένες μηχανές μέσα στους σταθμούς MTR, όπου μπορείτε επίσης να επαναφορτίσετε με μετρητά ή πιστωτικές κάρτες. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε τα περισσότερα καταστήματα ευκολίας ή μέσω των περισσότερων συσκευών Android με δυνατότητα NFC.

Μπορεί το χταπόδι να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε άλλο;

Το χταπόδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για μια σειρά από άλλα πράγματα στο Χονγκ Κονγκ, όπως η πληρωμή σε πολλά convenience stores. Στα μεγάλα καταστήματα που αποδέχονται την κάρτα περιλαμβάνονται τα 7-Elevens, το Supermarket Park n Shop, ο κύκλος K, οι χημικοί του Watson, McDonalds, Cafe de Coral, Delifrance, KFC και το Jockey Club του Χονγκ Κονγκ. Αυτό είναι να αναφέρουμε μόνο μερικούς, και ο κατάλογος είναι πάντα επέκταση, check in στην επίσημη ιστοσελίδα Octopus για μια πληρέστερη και εκτυπώσιμη λίστα. Η κάρτα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να πληρώσει για τους σταθμούς στάθμευσης δρόμου πλευρά

Το χταπόδι ισχύει μόνο στο Χονγκ Κονγκ;

Όχι, αρκετοί λιανοπωλητές τόσο στο Μακάο όσο και στο Shenzhen δέχονται την κάρτα. Ωστόσο, ειδικά στο Μακάο, ο αριθμός των συμμετεχόντων καταστημάτων είναι περιορισμένος, και θα πρέπει να ελέγξετε μπροστά από το χρόνο.

Καμία από τις πόλεις δεν είναι κοντά σε παγκόσμια κάλυψη όπως το Χονγκ Κονγκ. Το 7-Eleven στο Shenzhen και δύο KFC στο Μακάο τώρα δέχονται την κάρτα.