Ασία το καλοκαίρι

Καιρός, φεστιβάλ, και πού να πάτε να απολαύσετε την Ασία το καλοκαίρι

Το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας το καλοκαίρι είναι ζεστό και υγρό σε πολλά μέρη, εκτός αν κατευθυνθείτε προς ήπια κλίματα ή στα νότια μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ακριβώς όπως οι βροχές των μουσώνουν κινούνται σε όλη την Ασία, η ξηρή περίοδο αρχίζει σε προορισμούς γύρω από τη Μαλαισία και την Ινδονησία. Τα μέρη στην Ανατολική Ασία θερμαίνονται πραγματικά το καλοκαίρι!

Σχεδιάζοντας ένα ταξίδι στην Ασία; Δείτε λεπτομέρειες για τον καιρό και τα φεστιβάλ για κάθε μήνα στην Ασία.

Μπαλί το καλοκαίρι

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Μπαλί γίνεται ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία .

Όχι μόνο ο ξηρός καιρός δελεάζει τους ανθρώπους στο όμορφο νησί, πολλοί Αυστραλοί που θέλουν να ξεφύγουν από το χειμώνα στο Νότιο Ημισφαίριο αρπάζουν τις φτηνές πτήσεις προς το Μπαλί .

Ταϊλάνδη το καλοκαίρι

Η καλοκαιρινή σεζόν στην Ταϊλάνδη φέρνει βροχή που βοηθά να κρυώσει τα πράγματα κάτω από λίγο. Η ποιότητα του αέρα βελτιώνεται πολύ στις βόρειες περιοχές όπως το Chiang Mai και το Pai, όπου οι εποχιακές γεωργικές πυρκαγιές αποτελούν πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι παραδοσιακά είναι μια χαμηλή σεζόν στην Ταϊλάνδη , μερικά νησιά όπως το Koh Tao και το Koh Phangan γίνονται πραγματικά πιο πολυάσχολα, καθώς οι νέοι τουρίστες στο καλοκαιρινό διάλειμμα έρχονται στο πάρτι. Τα νησιά όπως το Koh Lanta επιβραδύνουν δραματικά την εποχή καθώς οι καταιγίδες κινούνται. πολλές επιχειρήσεις κλείνουν μέχρι τον Οκτώβριο.

Περιμένετε τα μούσον μούσον στην Μπανγκόκ και όλη την Ταϊλάνδη το καλοκαίρι. Αλλά μην απελπίζεστε, τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσών έχουν κάποια πλεονεκτήματα!

Ταξιδεύοντας στη Νοτιοανατολική Ασία το καλοκαίρι

Το Λάος, η Καμπότζη και το Βιετνάμ λαμβάνουν άφθονη βροχή τους καλοκαιρινούς μήνες. Ενώ τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της χαμηλής σεζόν είναι ακόμα σίγουρα ευχάριστη, τα ντους μπορούν να βάλουν ένα αποσβεστήρα στα υπαίθρια σχέδια όπως η εξερεύνηση του Angkor Wat.

Γενικά, το βορειότερο νότο που μετακινείτε στη Νοτιοανατολική Ασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι ο καλύτερος καιρός που θα βρείτε. Οι ξηρές και πολυάσχολες περιόδους αρχίζουν το καλοκαίρι για τα Περαιτιανά νησιά της Μαλαισίας καθώς και για τα νησιά Gili της Ινδονησίας.

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μαλαισιανό Μπορνέο για να δείτε τους οραγγουτάνους και να απολαύσετε πεζοπορία με τροπικά δάση.

Κίνα το καλοκαίρι

Για να πούμε ότι τα πράγματα ζεσταίνονται στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι μια υποτίμηση. Η αποκαλυπτική ρύπανση παγιδεύει την αστική υγρασία μέσα στην πόλη, κάνοντας τον αέρα παχύ και υγρό. Οι ταξιδιώτες είναι καλύτερα να επισκέπτονται πιο πράσινα μέρη όπου ο αέρας είναι πιο φρέσκο. Περιοχές όπως το Γιουνάν στο νότο θα βιώνουν μια βαριά περίοδο βροχών μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική στιγμή για να επισκεφτείτε μέρη όπως το Θιβέτ με περιβόητα κρύα κλίματα.

Την Ινδία το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι της Ινδίας τρέχει από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο, με θερμοκρασίες σταθερά πάνω από 100 βαθμούς Φαρενάιτ. Γύρω στο Ιούνιο, ο νοτιοδυτικός μουσώνας κινείται προς την κουβέρτα με το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχή. Οι συνθήκες κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων μπορεί να είναι δύσκολο για ταξίδια, ωστόσο, θα βρείτε ακόμα μερικά αξιοθέατα για να επισκεφτείτε .

Μεγάλα ασιατικά φεστιβάλ το καλοκαίρι

Δείτε μια λίστα με καλοκαιρινά φεστιβάλ στην Ασία .