Ταϊλάνδη το καλοκαίρι

Πού να πάτε στην Ταϊλάνδη για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο

Ταξιδεύοντας στην Ταϊλάνδη το καλοκαίρι (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο) απαιτεί την καταγραφή περιόδων βροχής.

Ο νοτιοδυτικός μουσώνας θα είναι σε πλήρη εξέλιξη με τις βροχερές ημέρες αυξάνοντας σταθερά μέχρι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αλλά υπάρχουν καλά νέα: η βροχή καθαρίζει τον ασαφή αέρα σκόνης και καπνού και οι αριθμοί τουριστών σε ορισμένα σημεία θα είναι λίγο μικρότεροι από τους συνηθισμένους.

Αν και η καλοκαιρινή εποχή των βροχών είναι επίσης η "χαμηλή περίοδος" για τον τουρισμό , η Ταϊλάνδη είναι ένας τόσο δημοφιλής προορισμός που τα κορυφαία μέρη για επίσκεψη δεν θα δουν σχεδόν τη διαφορά στις τουριστικές αφίξεις!

Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των Backpackers αυξάνεται λίγο, καθώς πολλοί μαθητές κάνουν ένα διάλειμμα από το σχολείο. Οι Αυστραλοί ταξιδιώτες που διαφεύγουν το χειμώνα στο Νότιο Ημισφαίριο συχνά ξεκινούν ταξίδια στο Μπαλί, αλλά μερικοί προσελκύουν φτηνές πτήσεις για να απολαύσουν τα νησιά της Ταϊλάνδης.

Η καλοκαιρινή βροχή είναι συνήθως ευπρόσδεκτη μετά από ζεστές θερμοκρασίες, υγρασία και ομίχλη που χτίζουν μέσα από τον παραδοσιακό εορτασμό του νέου Songkran τον Απρίλιο.

Μπανγκόκ το καλοκαίρι

Η Μπανγκόκ είναι ζεστή και βροχερή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά τον Αύγουστο.

Αν και οι θερμοκρασίες είναι ελαφρώς λιγότερο καταπιεστικές από τους καυτούς αριθμούς τον Απρίλιο και το Μάιο, ποτέ δεν θα αισθανθείτε "κρύο" στην Μπανγκόκ. Οι θερμοκρασίες δεν μειώνονται πολύ μετά το ηλιοβασίλεμα. Αντ 'αυτού, οι νύχτες γίνονται ατμόσφαιρες και κολλώδεις, καθώς η ρύπανση παγιδεύει την υγρασία και δημιουργεί ένα αστικό θερμοκήπιο.

Καθώς κινείται το νοτιοδυτικό μουσόνιο , οι περιοχές χαμηλού υψομέτρου γύρω από τον ποταμό Chao Praya υπόκεινται σε ετήσιες πλημμύρες. Οι πλημμύρες έχουν χειροτερεύσει χρόνο με το χρόνο, εκνευρίζοντας την κυκλοφορία γύρω από την πόλη ως επιπλέον δρόμους κοντά.

Αν και η αύξηση της βροχόπτωσης μεταξύ Απριλίου και Μαΐου είναι δραστική, ο Ιούνιος είναι γενικά λιγότερο βροχερός από ό, τι το Μάιο στην Μπανγκόκ. Οι βροχοπτώσεις χτίστηκαν με ισχυρότερες και ισχυρότερες ντουζιέρες μέχρι τον Σεπτέμβριο - τον υγρότερο μήνα.

Οι μέσες θερμοκρασίες της Μπανγκόκ το καλοκαίρι

Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες στη Μπανγκόκ μέσου περίπου 84 F (29 C) με υψηλά επίπεδα πάνω από 90 F.

Σε μερικά απογεύματα, οι θερμοκρασίες πλησιάζουν στο 100 F (37,8 C)!

Θα θελήσετε προφανώς να αναπνέει, χαλαρά ενδύματα για τις τρεις ντους ημέρες ενώ περπατάτε γύρω από την πόλη. Εάν η αστική ζέστη γίνει αφόρητη, υπάρχουν κάποιες κοντινές αποδράσεις για να βγούμε από την πόλη .

Τσιάνγκ Μάι το καλοκαίρι

Όπως και η Μπανγκόκ, το Τσιάνγκ Μάι δέχεται συνήθως περισσότερες βροχοπτώσεις τον Μάιο από τον Ιούνιο, αλλά οι υγρές ημέρες αυξάνονται έως ότου οι μουσώνες κορυφώνονται τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.

Ο Αύγουστος είναι συνήθως πολύ πιο βροχερός από τον Ιούλιο στο Τσιάνγκ Μάι. Εάν οι ημερομηνίες ταξιδιού σας είναι ευέλικτες, προσπαθήστε να φτάσετε νωρίς τον Ιούλιο και όχι τον Αύγουστο.

Πολύ για την ανακούφιση όλων, η βροχή συνήθως βγάζει τις πολλές φωτιές που καίγονται στην περιοχή. Ο αέρας τελικά καθαρίζεται από ανθυγιεινά σωματίδια που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα.

Ο νυχτερινός αέρας μπορεί να νιώθει κρύος μερικές φορές στο Τσιάνγκ Μάι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά μετά από ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα Οι θερμοκρασίες παραμένουν αρκετά συνεπείς με τα χαμηλά περίπου 73 F (23 C) και τα υψηλά περίπου 88 F (31 C).

Το καλοκαίρι στο Τσιάνγκ Μάι είναι συνήθως ευχάριστο. Ο Απρίλιος είναι συνήθως ο πιο καυτός μήνας στο Chiang Mai, και ο Δεκέμβριος είναι ο πιο ήπιος.

Τα Ταϊλανδικά νησιά το καλοκαίρι

Το κλίμα διαφέρει για τα νησιά της Ταϊλάνδης το καλοκαίρι, ανάλογα με την πλευρά της Ταϊλάνδης.

Το Koh Chang στον Κόλπο της Ταϊλάνδης λαμβάνει τις περισσότερες βροχοπτώσεις τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά η βροχή δεν είναι πολύ κακή μακρύτερα νότια στο Koh Samui και τα γύρω νησιά μέχρι τον Οκτώβριο περίπου. Οι πιο υγροί μήνες στο Koh Samui είναι συχνά τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Εν τω μεταξύ, από την άλλη πλευρά της Ταϊλάνδης, ο μουσώνος χτυπά το Πουκέτ και τα νησιά της Θάλασσας Ανταμάν γύρω από τον Μάιο. Οι βροχοπτώσεις μειώνονται απότομα μέχρι τον Δεκέμβριο.

Όταν επιλέγετε ένα νησί στην Ταϊλάνδη για να επισκεφθείτε το καλοκαίρι, λάβετε υπόψη ότι ο καιρός στον Κόλπο της Ταϊλάνδης θα είναι λιγότερο βροχερός. Το Koh Samui, το Koh Phangan και το Koh Tao έχουν λιγότερη βροχή το καλοκαίρι από τα νησιά στη δυτική ακτή.

Ορισμένα νησιά, όπως το Koh Lanta στη δυτική ακτή της Ταϊλάνδης , συνήθως κλείνουν μετά τον Ιούνιο καθώς κινούνται οι καταιγίδες. Μερικές επιχειρήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές, αλλά δεν θα υπάρχουν πολλές επιλογές για φαγητό και ύπνο.

Με λίγη τύχη, μπορείτε να έχετε τέλειες παραλίες σχεδόν όλοι στον εαυτό σας στις αρχές του καλοκαιριού.

Μέρη το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι βροχερό και επομένως η "χαμηλή περίοδος" στην Ταϊλάνδη, αλλά τα δημοφιλή νησιά κόμματος παραμένουν απασχολημένα. Πανεπιστημιακοί φοιτητές από όλο τον κόσμο επωφελούνται από τα καλοκαιρινά διαλείμματα για να κάνουν backpacking και πάρτι σκληρά σε νησιά όπως Koh Tao, Koh Phi Phi και στο Haad Rin στο Koh Phangan . Οι οικογένειες που ταξιδεύουν επίσης εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να ταξιδέψουν ενώ τα παιδιά είναι εκτός σχολείου.

Η Ταϊλάνδη δεν είναι το μόνο μέρος για πάρτι για τους τουρίστες το καλοκαίρι. Ο καιρός στα Περθενιανά νησιά της Μαλαισίας και τα νησιά Gili της Ινδονησίας είναι πραγματικά καλύτερο το καλοκαίρι. Ακόμη και το μόνιμα πολυάσχολο Μπαλί παίρνει πιο πολυσύχναστο το καλοκαίρι καθώς ταξιδεύουν για να επωφεληθούν από την ξηρή περίοδο στο νότιο τμήμα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Καλοκαιρινές διακοπές και φεστιβάλ στην Ταϊλάνδη

Μετά από το Songkran τον Απρίλιο και την Ημέρα των Κορωνών την 5η Μαΐου (αργία που μνημονεύει τη στέψη του βασιλιά Bhumibol Adulyadej), δεν υπάρχουν πολλά μεγάλα φεστιβάλ στην Ταϊλάνδη μέχρι να ξεπεράσουν τις διακοπές για να παρατηρήσουν τα βασιλικά γενέθλια.

Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός για τους ταξιδιώτες είναι τα γενέθλια του βασιλιά Maha Vajiralongkorn που γιόρτασε στις 28 Ιουλίου. Αυτή η γιορτή δεν πρέπει να συγχέεται με τις γενέθλια του Βασιλιά Μπουμιμπόλ στις 5 Δεκεμβρίου .

Τα γενέθλια της Βασίλισσας στις 12 Αυγούστου χρησιμεύουν επίσης ως Ημέρα της Μητέρας στην Ταϊλάνδη. Δημόσια σκηνικά ανεγέρθηκαν με πολιτιστικές εκδηλώσεις και η τελετή των κεριών πραγματοποιείται το βράδυ, μερικές φορές ακολουθούμενη από πυροτεχνήματα προς τιμήν της βασίλισσας Σιριίκιτ (γεννηθείς το 1932).

Λίγες δημόσιες αργίες του Βουδισμού, όπως η Βουδιστική Σοφία (ημερομηνίες που αλλάζουν σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο), πραγματοποιούνται τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ωστόσο, οι ταξιδιώτες δυσκολεύονται να παρατηρήσουν πέρα ​​από την απαγόρευση των πωλήσεων αλκοόλ εκείνη την ημέρα.

Η εκπληκτική Ταϊλάνδη Μεγάλη Πώληση

Κάθε καλοκαίρι, η τουριστική αρχή της Ταϊλάνδης φιλοξενεί την καταπληκτική αγορά Grand Thai από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τον τουρισμό - και ιδιαίτερα τις δαπάνες - κατά τους μήνες χαμηλής περιόδου.

Τα καταστήματα που αποτελούν μέρος της καλοκαιρινής πώλησης παρουσιάζουν ένα ειδικό λογότυπο και προσφέρουν εκπτώσεις που υποτίθεται ότι φθάνουν το 80% των κανονικών τιμών.

Αν και το επίκεντρο της πώλησης είναι κατά κύριο λόγο λιανοπωλητές σε εμπορικά κέντρα γύρω από την Μπανγκόκ, το Τσιάνγκ Μάι και το Πουκέτ, ορισμένα ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν επίσης ειδικές τιμές. Το 2017, η εκδήλωση μετονομάστηκε σε Paradise Shopping & Dining της Ταϊλάνδης για να βάλει περισσότερο φαγητό και φαγητό στο προσκήνιο.

Εποχιακές πυρκαγιές στη Βόρειο Ταϊλάνδη

Κάθε χρόνο, οι πυρκαγιές (μερικές είναι φυσικές, αλλά πολλές βρίσκονται σε παράνομη βάση) ξεφεύγουν από τον έλεγχο στη Βόρεια Ταϊλάνδη προκαλώντας τρομερό καπνό και ομίχλη για να πνιγούν το Τσιάνγκ Μάι. Τα επίπεδα των σωματιδίων φτάνουν σταθερά σε επικίνδυνα κατώφλια, προκαλώντας στους ντόπιους να φορούν μάσκες και το αεροδρόμιο του Τσιάνγκ Μάι κλείνει μερικές φορές λόγω χαμηλής ορατότητας.

Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος κάθε χρόνο, οι πυρκαγιές εκδηλώνονται κατά τους ξηρούς μήνες. Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι δύο από τους χειρότερους μήνες για τον καπνό από τις πυρκαγιές. το πρόβλημα συνεχίζεται έως ότου η βροχόπτωση αυξηθεί αρκετά ώστε να καθαρίσει τον αέρα και να πάρει πυρκαγιές υπό έλεγχο.

Οι πυρκαγιές συνήθως δεν είναι κακές τον Ιούνιο, αλλά αν ο μουσώνας καθυστερήσει, η ποιότητα του αέρα μπορεί να εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα. Οι ταξιδιώτες με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να ελέγξουν την κατάσταση πριν από την κράτηση ενός ταξιδιού στο Chiang Mai ή Pai .