Καιρός στον Κόλ Λάντα

Οι Καλύτεροι χρόνοι για να επισκεφθείτε το Koh Lanta της Ταϊλάνδης

Ο καιρός του Koh Lanta ακολουθεί ένα παράξενο μοτίβο και πρέπει να ληφθεί υπόψη για το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψής σας στο όμορφο νησί.

Ενώ μπορείτε να φτάσετε στο Koh Lanta με πλοίο κατά τη διάρκεια της βροχερής περιόδου, θα βρείτε έναν πολύ περιορισμένο αριθμό μπανγκαλόου και εστιατόρια που είναι ακόμα ανοιχτά. Ο κακός καιρός μπορεί να κλείσει ή να κάνει το πρόγραμμα των πορθμείων απρόβλεπτο, αναγκάζοντας μια διαμονή στο Krabi, την πόλη του λιμανιού. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η μικρή στάση των ταξιδευτών που επισκέπτονται το Koh Lanta κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής, ανταμείβεται με μεγάλες εκτάσεις παραλίας για τους εαυτούς τους και την ηρεμία ενός νησιού σχεδόν κενό των τουριστών.

Ο καιρός στο Koh Lanta

Ο καιρός για το Koh Lanta μπορεί να συνοψιστεί με μία λέξη: απρόβλεπτη. Παρόλο που το νησί σχεδόν κλείνει γύρω στα τέλη Απριλίου κάθε έτους , μπορείτε να απολαύσετε εβδομάδες κάθε φορά χωρίς βροχή. Ακόμη και όταν οι άνεμοι των μουσώνων φέρνουν βροχή, μία ή δύο βροχές κάνουν μόνο το νησί υγρό - η ζωή συνεχίζεται.

Αργότερα στην περίοδο των βροχών, οι μεγάλες καταιγίδες εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα μέχρι να καταστραφούν. Οι διακοπές σε ρεύμα είναι συχνές και οι δραστηριότητες όπως οι καταδύσεις και οι εκδρομές με πλοίο συχνά επαναπρογραμματίζονται.

Koh Lanta Μήνας κατά μήνα

Ο καιρός στο Koh Lanta δεν ακολουθεί πάντα ένα καθορισμένο μοτίβο, αλλά εδώ είναι αυτό που κάθε μήνα είναι συνήθως όπως:

  1. Ιανουάριος: Ιδανικός
  2. Φεβρουάριος: Ιδανικός
  3. Μάρτιος: Ζεστό
  4. Απρίλιος: Ζεστό
  5. Μάιος: Ζεστό με μικτές βροχερές και ηλιόλουστες μέρες
  6. Ιούνιος: Βροχή
  7. Ιούλιος: Βροχή
  8. Αύγουστος: Βροχή
  9. Σεπτέμβριος: Βαρύ βροχή
  10. Οκτώβριος: Βαρύ βροχή
  11. Νοέμβριος: Μικτή ηλιόλουστη και βροχερή μέρα
  1. Δεκέμβριος: Ιδανικό

Κορυφαία περίοδος του Koh Lanta

Οι ξηροί και πολυάσχολοι μήνες στο Koh Lanta είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου. Δεκέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος είναι μήνες αιχμής για ιδανικό καιρό. Οι μέσες θερμοκρασίες είναι ευχάριστα στα μέσα της δεκαετίας του '80 τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, αλλά στη συνέχεια ανέβαζαν προοδευτικά σε καταιγισμό 103 βαθμούς Φαρενάιτ ή περισσότερα στα τέλη Απριλίου.

Ευτυχώς, ένα σταθερό αεράκι θα σας κρατήσει δροσερό όσο παραμείνετε κοντά στη θάλασσα.

Ακόμη και κατά την υψηλή περίοδο, το Koh Lanta δεν είναι τόσο απασχολημένο με τα γειτονικά νησιά του Πουκέτ ή του Koh Phi Phi.

Η Πράσινη Εποχή

Αντί να την ονομάζουμε "εποχή βροχών" ή "εποχή μουσώνων", οι κάτοικοι των νησιών απλώς αναφέρονται στην βροχερή εποχή του χρόνου ως "πράσινη εποχή". Η πράσινη εποχή αρχίζει επίσημα αρχικά την 1η Μαΐου , αν και η Μητέρα Φύση κάνει όπως θέλει.

Το Μάιο και τον Ιούνιο φέρνουν ντους, ωστόσο, η βροχή συνήθως χαλαρώνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ελαφρώς , στη συνέχεια επιστρέφει με δύναμη τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο πριν επιβραδυνθεί και πάλι το Νοέμβριο για να ξεκινήσει η νέα τουριστική σεζόν στην Ταϊλάνδη . Ο Οκτώβριος είναι συχνά ο πιο βροχερός μήνας στο Koh Lanta.

Οι εποχές είναι συνεχώς σε ροή και εξαρτώνται από την άφιξη των νοτιοδυτικών μουσώνων που επηρεάζουν τον καιρό σε όλα τα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας . Ακόμη και αν επισκεφθείτε το Koh Lanta κατά τη διάρκεια της πράσινης εποχής, θα απολαύσετε ακόμα διαδοχικές μέρες - ίσως περισσότερο - ηλιοφάνεια με λίγη ή χωρίς βροχή.

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής

Η τακτική υπηρεσία σκαφών στο Koh Lanta σταματά να τρέχει γύρω στα τέλη Απριλίου, ωστόσο, μπορείτε να φτάσετε εύκολα στο νησί.

Διαβάστε για το πώς θα φτάσετε στο Koh Lanta .

Ενώ θα υπάρχουν πάντα τουλάχιστον μερικές επιχειρήσεις που εξακολουθούν να είναι ανοικτές, θα έχετε πολύ πιο περιορισμένο φάσμα επιλογών για φαγητό και ύπνο στο Koh Lanta κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου. Παραλιακά μπαρ και εστιατόρια κλείνουν σχεδόν για το έτος. Ακόμη και τα έπιπλα μπαμπού παραλίας στοιβάζονται και καταστρέφονται από ισχυρούς ανέμους. νέες πλατφόρμες παραλίας και καλύβες κατασκευάζονται κάθε εποχή!

Το καλύτερο πράγμα για να επισκεφθείτε το Koh Lanta κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου - εκτός από την ύπαρξη παραλιών για τον εαυτό σας - είναι πολύ μειωμένες τιμές για διαμονή και δραστηριότητες. Θα βρείτε τις λίγες επιλογές διαμονής που είναι ακόμα σε λειτουργία και είναι πρόθυμες να διαπραγματευτούν τιμές και να ρίξουν πρόσθετα όπως κλιματισμό. Οι τουριστικές υπηρεσίες όπως ενοικιάσεις μοτοσικλετών - πολύ χρήσιμες για να φτάσετε στο νησί για να βρείτε αυτό που εξακολουθεί να είναι ανοιχτό - είναι κυριολεκτικά η μισή τιμή.

Αν και θα έχετε παραλίες λίγο πολύ στον εαυτό σας, τα σκουπίδια - τόσο φυσικά όσο και ανθρωπογενή σκουπίδια - συσσωρεύονται σε ορισμένες παραλίες περισσότερο από το συνηθισμένο. Υπάρχει απλώς λιγότερο κίνητρο για τις επιχειρήσεις να κρατήσουν τις παραλίες καθαρές για τους τουρίστες.

Ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα, θα μπορούσατε να βρεθείτε μόνος που μένει σε ένα μπανγκαλόου ή θέρετρο σε μέρη όπως το Long Beach. Αν η ζωή γίνει πολύ μοναχική, ο θορυβώδης Koh Phi Phi είναι μια μικρή βόλτα με βάρκα για να απολαύσετε κάποια νυχτερινή ζωή και να συναντήσετε πολλά backpackers