Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη

Ο καιρός, τα φεστιβάλ και η πολυάσχολη σεζόν στην Ταϊλάνδη

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη είναι επίσης εκπληκτικά ο πιό πολυάσχολος χρόνος καθώς οι μάζες των επισκεπτών φτάνουν για να επωφεληθούν από τον ξηρό καιρό μεταξύ των εποχών των μουσώνων.

Αν και ο καιρός του κόσμου έχει αλλάξει και οι εποχές δεν είναι τόσο σαφώς καθορισμένες όπως ήταν κάποτε, τμήματα της Ταϊλάνδης επισκέπτονται καλύτερα τους συγκεκριμένους μήνες. Η βροχή αναδύεται απροσδόκητα ακόμη και κατά τη διάρκεια της ξηρασίας της Ταϊλάνδης και θα βρείτε ακόμα πολλά μέρη για επίσκεψη κατά τους μήνες των μουσώνων.

Ανάλογα με το που συμβαίνει να είναι, η βροχή κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων της Ταϊλάνδης μπορεί να είναι τόσο αδιάφορη όσο ένα απογευματινό ντους για να δροσιστείτε τα πράγματα. Από την άλλη πλευρά, μερικές καταιγίδες μπορεί να οργήσουν για μέρες και να προκαλέσουν πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές.

Ένα πλεονέκτημα του ταξιδιού κατά τη διάρκεια της χαμηλής σεζόν της Ταϊλάνδης είναι ότι θα πρέπει να καταπολεμήσετε λιγότερα πλήθη και να έχετε καλύτερες προσφορές για διαμονή σε δημοφιλείς προορισμούς.

Οι καλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στο Μπανγκόκ.

Καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη

Η καλύτερη στιγμή για να πάει στην Ταϊλάνδη είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου που εκτείνεται περίπου από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Οι θερμοκρασίες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είναι ευχάριστα ζεστές, αλλά στη συνέχεια αναρριχάται στην καυτή ζέστη γύρω στα τέλη Απριλίου λίγο πριν ξεκινήσει ο μουσών. Οι βροχές των μουσών αρχίζουν περίπου τον Μάιο ή τις αρχές Ιουνίου και διαρκούν μέχρι τον Νοέμβριο.

Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων χτυπάτε ή χάσετε, ωστόσο, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε κάποιες θέσεις στην Ταϊλάνδη με λίγη βροχή ή μόνο περιστασιακές καταιγίδες.

Το βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης δέχεται συνήθως λιγότερη βροχή από το νότο κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων.

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Μπανγκόκ

Η Μπανγκόκ είναι συνήθως καυτή - στιλ ζεστό καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. θα θελήσετε να φορέσετε ρούχα χαλαρά τοποθετημένα από αναπνεύσιμα υλικά και ανοιχτά παπούτσια όπως σαγιονάρες .

Οι καταιγίδες εμφανίζονται τα απογεύματα κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου, μερικές φορές πλημμυρίζουν τους δρόμους.

Ο Σεπτέμβριος είναι συνήθως ο πιο υγρός μήνας στην Μπανγκόκ. Οι χαμηλές περιοχές γύρω από την Μπανγκόκ κοντά στον ποταμό Chao Phraya είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες κατά τη διάρκεια πολύ βρεγμένων εποχών των μουσώνων.

Η ρύπανση στη Μπανγκόκ διατηρεί την υγρασία πολύ υψηλή καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε Chiang Mai

Αν και το Τσιάνγκ Μάι είναι σχετικά πιο δροσερό και πιο ήπιο από την υπόλοιπη χώρα χάρη στο υψόμετρο, η ρύπανση από την κυκλοφορία της πόλης παγιδεύει υγρασία κατά τους καυτούς μήνες του Μαρτίου και του Απριλίου. Οι θερμοκρασίες μπορούν να βυθιστούν στη δεκαετία του '60 το Φαρενάιτ το βράδυ στο Τσιάνγκ Μάι κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Η σκόνη και οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές προκαλούν κακή ποιότητα αέρα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο γύρω από το Τσιάνγκ Μάι και τη Βόρεια Ταϊλάνδη . Οι πυρκαγιές είναι ένα ετήσιο γεγονός που η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να ελέγξει. Τα άτομα με άσθμα ή αλλεργίες στον καπνό ή τη σκόνη θα είναι καλύτερα να επισκέπτονται σε διαφορετική χρονική περίοδο, ίσως κατά την περίοδο των βροχών όταν ο αέρας είναι καθαρότερος.

Το TripAdvisor® παρέχει προτάσεις για ξενοδοχεία στην Τσιάνγκ Μάι,

Καιρός στα νησιά της Ταϊλάνδης

Ο καιρός στα νησιά της Ταϊλάνδης επηρεάζεται περισσότερο από την εποχή του χρόνου. οι καταιγίδες στη θάλασσα μπορούν να βάλουν βροχή ακόμα και κατά τους ξηρούς μήνες.

Η βροχή ξεκινά γύρω από τον Απρίλιο και καταλήγει τον Οκτώβριο στη δυτική ακτή για τα νησιά της Θάλασσας Ανταμάν, όπως είναι το Koh Lanta και το Πουκέτ . Τα νησιά όπως Koh Tao και Koh Phangan στον κόλπο της Ταϊλάνδης βλέπουν τις περισσότερες βροχοπτώσεις από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο.

Ορισμένα νησιά όπως το Koh Lanta σχεδόν κλείνουν κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων. Ενώ θα είστε σε θέση να οργανώσετε τις μετακινήσεις σας εκεί, οι επιλογές φαγητού και διαμονής σας θα μπορούσαν να είναι πολύ περιορισμένες. Διαβάστε για τον καιρό του Koh Lanta για να καταλάβετε καλύτερα τις ξεχωριστές εποχές εκεί.

Το Koh Chang στον Κόλπο της Ταϊλάνδης πλήττεται σκληρότερα από τη βροχόπτωση των μουσώνων μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. πολλοί ξενώνες κλείνουν για την εποχή.

Απασχολημένος σεζόν και φεστιβάλ στην Ταϊλάνδη

Οι διακοπές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους τείνουν να προσελκύουν μεγάλα πλήθη στην Μπανγκόκ, στη συνέχεια η πολυάσχολη εποχή ανεβαίνει σταθερά από τον Ιανουάριο και μετά.

Το κινεζικό νέο έτος (οι ημερομηνίες αλλάζουν, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο) είναι ένας άλλος πολυάσχολος χρόνος, καθώς πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη για τις 15 ημέρες διακοπών.

Μια ανεπίσημη πολυάσχολη σεζόν πλήττει τα νησιά της Ταϊλάνδης γύρω στο Ιούνιο, καθώς πολλοί φοιτητές από την Ευρώπη και την Αυστραλία ξεκινούν για πάρτι σε νησιά όπως Koh Tao , Koh Phangan και Koh Phi Phi . Τα νησιά χαλαρώνουν και πάλι λίγο μετά την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών διακοπών.

Τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στο Ταϊλάνδη τείνουν να κάνουν τις τιμές των καταλυμάτων να ανεβαίνουν στα ύψη και οι μεταφορές να γεμίζουν πριν και μετά τον εορτασμό.

Το Chiang Mai είναι το επίκεντρο για το Songkran , το νέο φεστιβάλ της Ταϊλάνδης και το νερό, ένα μεγάλο γεγονός που γιόρτασε στις 13 έως τις 15 Απριλίου. Η διαμονή και η μεταφορά είναι εντελώς κλειστές τόσο πριν όσο και αμέσως μετά το φεστιβάλ.

Η περιοχή Haad Rin του Koh Phangan στον κόλπο της Ταϊλάνδης προσελκύει τεράστια πλήθη από ξενώνες κάθε μήνα που προορίζονται για το διάσημο πάρτυ Full Moon . διαμονή κοντά στο Haad Rin χτυπά μέγιστη χωρητικότητα. Δείτε μια λίστα ημερομηνιών πλήρους φεγγαριού για να σχεδιάσετε την επίσκεψή σας αναλόγως.

Τα φεστιβάλ Loi Krathong και Yi Peng (οι ημερομηνίες αλλάζουν συνήθως τον Νοέμβριο) προσελκύουν τεράστια πλήθη στο Τσιάνγκ Μάι. η μεταφορά γίνεται τελείως πλημμυρισμένη.