Κο Τάο, Ταϊλάνδη

Συμβουλές Ταξιδιού, Ασφάλεια, Καιρός και Πώς θα φτάσετε εκεί

Koh Tao, Ταϊλάνδη (νησί χελωνών στα Ταϊλάνδη) είναι το αδιαμφισβήτητο επίκεντρο για τις φθηνές καταδύσεις και τον πολιτισμό των scuba στην Νοτιοανατολική Ασία. Αν και το νησί δεν μπορεί πραγματικά να ισχυριστεί ότι έχει την καλύτερη καταδύσεις στη Νοτιοανατολική Ασία , περισσότεροι δύτες έχουν πιστοποιηθεί στο Koh Tao από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Αλλά ακόμα κι αν προτιμάτε τη ζωή πάνω από την επιφάνεια, το Koh Tao είναι μια ευχάριστη, συμπαγής επιλογή στον κόλπο της Ταϊλάνδης. Θα βρείτε πολύ λιγότερο την ανάπτυξη, την υποδομή και τον πακέτο τουρισμού στο Koh Tao παρά στο κοντινό Koh Samui.

Παρόλο που ο Koh Tao ήταν κάποτε διάσημος για την προσέλκυση κυρίως δύτες που δεν έκαναν πάρτυ πολύ αργά πριν από τις καταδύσεις νωρίς το πρωί, αυτό άλλαξε. Η κουλτούρα του κόμματος έχει ξεσπάσει από το κοντινό Koh Phangan, καθιστώντας την παραλία Sairee στο Koh Tao ένα hotspot για τους backpackers στη Νοτιοανατολική Ασία και για πάντα ένα κομμάτι του Banana Trail Pancake .

Προσανατολισμός

Σχηματίζεται σαν νεφρό, το Koh Tao είναι σχετικά μικρό σε σύγκριση με άλλα νησιά της Ταϊλάνδης . Το Koh Tao βρίσκεται στον κόλπο της Ταϊλάνδης, όχι πολύ μακριά από το Koh Samui και το Koh Phangan. Το Mae Haad και το Sairee, οι δύο πιο πολυσύχναστες παραλίες, προσανατολίζονται προς τα δυτικά. τα ηλιοβασιλέματα είναι συχνά εκπληκτικά!

Τα πλοία φτάνουν στο Mae Haad - την κύρια πόλη του νησιού. Ακριβώς στα βόρεια, η παραλία Sairee προσφέρει μια ωραιότερη λωρίδα άμμου και μια καλύτερη ατμόσφαιρα, αλλά γίνεται το επίκεντρο του κόμματος κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου.

Για να φτάσετε στο Sairee, αγνοήστε τις διακοπές που προσπαθείτε να πουλήσετε διαμονή για τα πιο ήσυχα μέρη του νησιού, στη συνέχεια στρίψτε αριστερά και ανεβείτε σε ένα από τα αναρριχητικά φορτηγά που προσφέρουν να ταξιδέψουν βόρεια.

Εναλλακτικά, μπορείτε να στρίψετε αριστερά από την προβλήτα και να ξεκινήσετε να βαδίζετε βόρεια κατά μήκος του μονοπατιού, να ανεβείτε σε έναν απότομο λόφο και να φτάσετε στην παραλία Sairee σε περίπου 25 λεπτά.

Άλλοι μικρότεροι όρμοι με απομονωμένες επιχειρήσεις μπανγκαλόου και μικρά θέρετρα είναι διάστικτα γύρω από το νησί. πολλοί πρακτικά κλείνουν κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου.

Ο κόλπος Chalok είναι μια πιο ήσυχη, χαλαρή εναλλακτική λύση στη σκηνή του κόμματος στο Sairee.

Για πρόσβαση σε χρήματα , τα ΑΤΜ είναι διαθέσιμα στο Mae Haad και στην παραλία Sairee.

Να φτάσετε στο Koh Tao της Ταϊλάνδης

Μια πολύ φθηνότερη εναλλακτική λύση είναι να πετάξετε είτε στο Chumpon (κωδικός αεροδρομίου: CJM) είτε στο Surat Thani (κωδικός αεροδρομίου: URT) στην ηπειρωτική χώρα, στη συνέχεια να κάνετε μια μακρύτερη διαδρομή με πλοίο για το νησί. Chumpon είναι η πιο κοντινή από τις δύο επιλογές, ωστόσο, Surat Thani είναι ένα πιο πολυσύχναστο κόμβο μεταφορών. Ο τοπικός μεταφορέας NokAir προσφέρει πτήσεις με προϋπολογισμό από άλλες περιοχές της Ταϊλάνδης.

Συμβουλή: Τα φθηνότερα λεωφορεία που εκτελούνται από το Khao San Road στην Μπανγκόκ στα νησιά έχουν σοβαρή ιστορία κλοπής.

Μην αποθηκεύετε ποτέ χρήματα, ηλεκτρονικά ή οτιδήποτε άλλο πολύτιμο στην αποσκευή αποσκευών. οι κλέφτες παίρνουν ακόμη και μαχαίρια, φορτιστές, και ακριβά αντικείμενα τουαλέτας, όπως ξυράφι! Οι βοηθοί των οδηγών είναι περίφημοι για να σέρνουν στην αποσκευή αποσκευών ενώ το λεωφορείο κινείται για να βοηθήσει τους εαυτούς τους από αποθηκευμένους σάκους. Δείτε περισσότερες διάσημες απάτες στην Ταϊλάνδη.

Koh Tao εποχές

Το Koh Tao είναι σχετικά απασχολημένο καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο, το νησί ακολουθεί κατά προσέγγιση την πολυάσχολη σεζόν της Ταϊλάνδης με κορυφαίους μήνες μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου. Ο Νοέμβριος είναι συχνά ο πιο υγρός μήνας με πολλές βροχοπτώσεις στο Koh Tao. Το νησί έχει επίσης ξεχωριστή εποχή αιχμής το καλοκαίρι, όταν μεγάλες ομάδες φοιτητών που ταξιδεύουν με σακίδια ταξιδεύουν στο πάρτι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τα πλήθη στο Koh Tao απόρριψη και ροή με βάση το κοντινό πάρκο Full Moon στο Haad Rin στο νησί Koh Phangan.

Η μεταφορά προς τα νησιά και πίσω στην Μπανγκόκ μπορεί να γεμίσει, ανάλογα με την κατεύθυνση που κατευθύνουν οι δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες. Δείτε μια λίστα με τις ημερομηνίες του Full Moon Party για να σχεδιάσετε την επίσκεψή σας στο Koh Tao αναλόγως.

Ασφάλεια στο Koh Tao

Το Koh Tao μαστίζεται από τα κουνούπια, ειδικά κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου. Ο πυρετός του δάγκου είναι προβληματικός στο νησί. μάθετε μερικά κόλπα για το πώς να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών .

Θα παρατηρήσετε έναν ασυνήθιστο αριθμό ταξιδιώτες που περιστρέφονται γύρω από το νησί με επιδέσμους με επίδεσμο - αυτοί είναι οι άτυχοι αποδέκτες των «τατουάζ Koh Tao» (μοτοσικλέτες). Ενώ είναι αρκετά εύκολο να περπατήσετε ανάμεσα στην παραλία Sairee και το Mae Haad, πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να νοικιάσουν μοτοσικλέτες - και τελικά να τους συντρίψουν - ενώ προσπαθούν να εξερευνήσουν πιο απομακρυσμένα μέρη του νησιού. Οι λόφοι και οι χαλικώδεις δρόμοι του Koh Tao μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και στους πιο έμπειρους οδηγούς να καταλήξουν να θυσιάζουν το δέρμα και να πληρώνουν για δαπανηρές επισκευές σε ενοικιάσεις.

Όπως και με το γειτονικό Koh Phangan, φάρμακα είναι εύκολα διαθέσιμα στο Koh Tao. Λάβετε υπόψη ότι η απόρριψη κάθε είδους παράνομου ναρκωτικού είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό αδίκημα με εγγυημένο χρόνο φυλάκισης - ο νόμος της Ταϊλάνδης επιτρέπει ακόμη και τη θανατική ποινή !

Δείτε 9 τρόπους για να απολαύσετε το Koh Tao ακόμη περισσότερο από το συνηθισμένο .