Καταδύσεις Περαιτιανών Νησιών

Καταδύσεις σε Perhentian Kecil στη Μαλαισία

Ο Perhentian Kecil της Μαλαισίας είναι ένα κλισέ του νησιού, ένα γραφικό παράδειγμα του τι γεμίζει τα κεφάλια των ανθρώπων που έχουν κολλήσει στην εργασία. Ενώ αυτό το γαλάζιο νερό είναι ωραίο να κοιτάξουμε, να πάρει κάτω είναι ακόμα πιο συναρπαστικό. Οι καταδύσεις των Περιφεριακών Νήσων είναι τόσο φθηνές όσο και ευχάριστες ώστε να αφήνουν πραγματικά την μαλακή άμμο - τουλάχιστον για λίγο.

Καταδύσεις Περαιτιανών Νησιών

Η κατάδυση στα Περθεντικά Νησιά είναι μια διαφορετική εμπειρία από εκείνη που βρίσκεται στη γειτονική Ινδονησία και την Ταϊλάνδη.

Αναμείνετε μεγάλη ορατότητα, μικρά σκάφη με βάρκα και υφάλους σε αξιοπρεπή κατάσταση - κυρίως χάρη στο τέλος διατήρησης US $ 2 που καταβάλλουν όλοι οι επισκέπτες στο νησί.

Επειδή όλα τα καταδυτικά καταστήματα χρησιμοποιούν μικρά σκάφη, κάθε δύτης συνήθως παίρνει μόνο μία δεξαμενή. Το σκάφος επιστρέφει στην παραλία για ανανέωση και σύντομο διάλειμμα πριν συνεχίσει στην επόμενη τοποθεσία κατάδυσης.

Pinnacle / Ναός της Θάλασσας, το ναυάγιο Sugar και το T3 θεωρούνται ομόφωνα όλοι οι αγαπημένοι χώροι κατάδυσης. Οι ίδιες τοποθεσίες μπορούν επίσης να προσεγγιστούν από το γειτονικό Perhentian Besar.

Καταδύσεις σε Perhentian Kecil

Παρόμοια με την Koh Tao στην Ταϊλάνδη, σχεδόν κάθε άλλη δομή στο μικροσκοπικό Perhentian Kecil είναι καταδυτικό κατάστημα. Με δύο θέσεις στο Long Beach και ένα στο Coral Bay, το Quiver Divers είναι μακράν η μεγαλύτερη επιχείρηση κατάδυσης.

Οι τιμές μεταξύ των καταστημάτων καταδύσεων διαφέρουν ελάχιστα . Τα περισσότερα καταστήματα καταδύσεων δέχονται πιστωτικές κάρτες, ωστόσο, όλα χρεώνουν μεταξύ τριών και έξι τοις εκατό προμήθεια.

Διασκεδαστικές καταδύσεις στον Perhentian Kecil

Μια μοναδική κατάδυση στο Perhentian Kecil κοστίζει περίπου US $ 23 . οι τιμές μειώνονται στα US $ 20 αν κάνετε περισσότερες από τέσσερις καταδύσεις. Ορισμένες δημοφιλείς τοποθεσίες κατάδυσης, όπως το περίφημο Sugar Wreck, Temple / Pinnacle και Rendang Island, κοστίζουν περισσότερο λόγω της επιπλέον προσπάθειας που απαιτείται για να φτάσετε εκεί.

Οι νυχτερινές καταδύσεις είναι πιο ακριβές, ξεκινώντας από περίπου US $ 40.

Παραδόξως, οι καταδύσεις στην παραλία κοστίζουν το ίδιο με τις καταδύσεις με βάρκα στον Perhentian Kecil.

Ανακαλύψτε τη Scuba

Οι άνθρωποι που δεν έχουν ακόμη δεσμευτεί να λάβουν PADI μπορούν να πάρουν ένα σύντομο μάθημα βασικών μαθήματα που λέγεται Discover Scuba Diving. το κόστος κοστίζει περίπου US $ 67 και περιλαμβάνει μια ρηχή βουτιά. Η κατάδυση μετράει για την πιστοποίηση του Open Water όταν διαπιστώσετε ότι έχετε αποκτήσει κατά λάθος ένα ακριβό και εθιστικό νέο χόμπι!

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την κατάδυση.

Μαθήματα PADI για Perhentian Kecil

Το Perchentian Kecil είναι ένα πολύ δημοφιλές μέρος για τους δύτες για πρώτη φορά να πάρουν τις πιστοποιήσεις PADI. κάθε καταδυτικό κατάστημα προσφέρει μαθήματα μέχρι τουλάχιστον Divemaster. Πολλά καταστήματα καταδύσεων συνεργάζονται με ξενώνες για να προσφέρουν μειωμένα καταλύματα ενώ παίρνετε την πορεία σας.

Το Quiver Divers προσφέρει μαθήματα PADI στα αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά, γαλλικά, κινέζικα, δανικά και σουηδικά.

Τι να δείτε κατά την κατάδυση στα Περτενιανά νησιά

Ναι, οι καρχαρίες φαλαινών - το Άγιο Δισκοπότηρο για όλους τους δύτες - κάνουν απρόβλεπτες επισκέψεις στα Περτενιανά νησιά. Ενώ περιμένετε αυτόν τον καρχαρία φαλαινών, θα αντιμετωπιστούν μαύροι καρχαρίες, barracudas, μαζική parrotfish humphead, αφθονία χελωνών και αξιοπρεπής μακροζωία όπως nudibranches.

Το Titan Triggerfish περιπολούν τις φωλιές τους, αν και τείνουν να είναι πολύ λιγότερο επιθετικές από αυτές που βρίσκονται στην Ταϊλάνδη.

Πότε να πάτε για καταδύσεις στο Perhentian Kecil

Η εποχή αιχμής στα Περθεντικά Νησιά είναι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. το νησί γεμίζει από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο.

Ο Perhentian Kecil ουσιαστικά κλείνει γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου και η ορατότητα του νερού μειώνεται.

Μετάβαση στον Perhentian Kecil

Από την Κουάλα Λουμπούρ πρέπει είτε να πετάξετε είτε να πάρετε ένα εννέα ώρες με το λεωφορείο προς την Κότα Μπάχου. Μόλις φτάσετε στην Kota Bharu, μπορείτε είτε να πάρετε ένα ταξί μίας ώρας (το πολύ τέσσερις άτομα) από το αεροδρόμιο κατευθείαν στο Kuala Besut - την πόλη του λιμανιού - είτε να πάρετε ένα δημόσιο λεωφορείο για το Jerteh και στη συνέχεια για την Kuala Besut.

Στην Kuala Besut πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο στρογγυλής πίστας με ταχύπλοο για US $ 23. Το σκάφος διαρκεί περίπου μία ώρα για να φτάσει στον Perhentian Kecil. Δεν υπάρχει προβλήτα στο Λονγκ Μπιτς, οπότε θα πρέπει να μεταφερθείτε σε μια μικρότερη βάρκα (και να πληρώσετε επιπλέον US $ 1) για να οδηγηθείτε στην παραλία.

Συμβουλή: Το ταχύπλοο από την Kuala Besut έως το Perhentian Kecil μπορεί να είναι μια βρεγμένη, ανώμαλη διαδρομή ανάλογα με την κατάσταση της θάλασσας. αδιάβροχο οτιδήποτε σας ενδιαφέρει. Πρέπει να βγείτε από το τελευταίο σκάφος σε βαθιά νερά και να βυθιστείτε στην ξηρά.