Γιορτάστε την Εβδομάδα Εθνικού Πάρκου!

Η Εβδομάδα Εθνικού Πάρκου είναι ένα ετήσιο γεγονός που γιορτάζεται από την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου της Αμερικής ως τρόπο να υπενθυμίσουμε στους Αμερικανούς και τους ξένους επισκέπτες τις εκπληκτικές ευκαιρίες που προσφέρουν τα πάρκα. Από την άποψη των υπαίθριων περιβαλλόντων και της ιστορικής σημασίας, οι χώροι αυτοί είναι μεταξύ των καλύτερων που έχουν να προσφέρουν οι ΗΠΑ, γι 'αυτό και το NPS πηγαίνει πολύ για να γιορτάσει αυτές τις θέσεις κάθε χρόνο.

Συνήθως η Εβδομάδα Εθνικού Πάρκου λαμβάνει χώρα τον Απρίλιο κάθε χρόνο, με πολλά από τα πάρκα να φιλοξενούν ειδικές εκδηλώσεις για να γιορτάσουν τα δημόσια εδάφη και τους άγριους χώρους που βρίσκονται μέσα στα όρια του πάρκου. Δεδομένου ότι η εκδήλωση διεξάγεται πριν από τη μεγάλη πτώση των καλοκαιρινών ταξιδιών, τα περισσότερα πάρκα είναι στην πραγματικότητα πιο ήσυχα και πιο προσιτά από ό, τι θα ήταν μεταξύ της Ημέρας Μνήμης και της Ημέρας Εργασίας, όταν οι οικογενειακές διακοπές συχνά φέρνουν έναν συντριπτικό αριθμό ανθρώπων. Αυτό κάνει το Park Week εξαιρετικό χρονικό διάστημα για να επισκεφθείτε, αν και βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει για ενημερώσεις σχετικά με ενδεχόμενα κλεισίματα, καθώς οι χιονοπτώσεις από την άνοιξη μπορούν συχνά να κάνουν μερικά από τα πάρκα πιο δύσκολο να φτάσουν.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή γεγονότα που πραγματοποιούνται καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας είναι το πάρκο Park Rx Day, το οποίο υπογραμμίζει τα οφέλη για την υγεία του χρόνου διαμονής στη φύση. Η Junior Ranger Day δίνει στους νεότερους επισκέπτες την ευκαιρία να κερδίσουν ένα ειδικό σήμα αξιοπιστίας συμμετέχοντας σε κάποιες διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Και η Εβδομάδα του Εθνικού Πάρκου τείνει επίσης να επικαλύπτεται με την Ημέρα της Γης, μια άλλη ετήσια εκδήλωση που μας υπενθυμίζει να φροντίζουμε τον πλανήτη μας και να προστατεύουμε ή να μειώνουμε τους φυσικούς πόρους. Τα εθνικά πάρκα είναι σίγουρα ένα σύμβολο αυτών των προσπαθειών διατήρησης, καθώς αυτά τα εικονικά και όμορφα μέρη έχουν αποκλεισθεί και προστατευθεί ώστε όλοι να μπορούν να τα απολαύσουν, συμπεριλαμβανομένων των γενεών ταξιδιωτών που θα έρθουν ακόμα.

Φυσικά, ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Εβδομάδας Εθνικών Πάρκων είναι ότι τα εισιτήρια συμμετοχής για κάθε πάρκο παραγράφονται για όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε επισκέπτεται ένα από τα πάρκα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει τα κανονικά επιτόκια . Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τους ταξιδιώτες, ανάλογα με το ποια πάρκα επισκέπτονται εκείνη τη στιγμή. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ωστόσο ότι αυτή δεν είναι η μόνη εποχή του έτους, όταν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης εισόδου. Μπορείτε να μάθετε πότε η Υπηρεσία Park παραιτείται από τις χρεώσεις σε άλλες ημέρες κάνοντας κλικ εδώ.

Για περισσότερα από 100 χρόνια, οι άνδρες και οι γυναίκες του NPS εργάζονται σκληρά για να μην προστατεύουν μόνο και να διατηρούν αυτές τις εκτάσεις, αλλά και να τις προωθούν στο κοινό. Κρίνοντας από τον αριθμό ρεκόρ των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένοι σε αυτό το εγχείρημα. Ενώ αυτοί οι αυξημένοι αριθμοί υποδηλώνουν καλά για τους Αμερικανούς που θέλουν να βιώσουν αληθινό περιβάλλον άγριας φύσης, φέρνουν επίσης μεγαλύτερες προκλήσεις για την υπηρεσία Park. Η ενασχόληση με μεγαλύτερα πλήθη μπορεί να βλάψει την υποδομή και τους πόρους, γι 'αυτό και τα περισσότερα πάρκα είναι συνεχώς επιφυλακτικοί για τους εθελοντές για να βοηθήσουν στην κατασκευή δρόμων, να κάνουν επισκευές και να διατηρήσουν το περιβάλλον καθαρό.

Συνολικά, υπάρχουν 411 οντότητες που απαρτίζουν το Σύστημα Εθνικού Πάρκου των ΗΠΑ, με 59 από αυτούς να χαρακτηρίζονται ως πάρκα, ενώ οι άλλοι εμπίπτουν σε κατηγορίες που περιλαμβάνουν εθνικά μνημεία, εθνικές διατηρήσεις και εθνικούς ιστορικούς χώρους. Από αυτούς, περίπου το ένα τρίτο χρεώνει ένα τέλος εισόδου όλο το χρόνο, αν και κάθε ένα από αυτά επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθνικού Πάρκου και άλλες φορές όλο το χρόνο.

Επιπλέον, το 2015 η διοίκηση Obama ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Every Kid in a Park, η οποία επιτρέπει σε όλους τους μαθητές 4ου βαθμού - και τις οικογένειές τους - να εισέλθουν δωρεάν στα πάρκα ανά πάσα στιγμή. Τα παιδιά πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια πριν ξεκινήσουν τα ταξίδια τους, αλλά είναι ένας άλλος τρόπος για να επιτρέψουν στους ανθρώπους να γνωρίσουν αυτά τα υπέροχα μέρη χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν τα τέλη εισόδου.

Για μένα, τα εθνικά πάρκα ήταν πάντα μεγάλοι ταξιδιωτικοί προορισμοί.

Είτε ψάχνετε για φυσική ομορφιά στα τοπία, εκπληκτικές συναντήσεις άγριας ζωής, είτε ευκαιρίες για υπαίθρια περιπέτεια, είναι δύσκολο να τα κορυφαία μέρη όπως το Yellowstone, το Yosemite ή το Grand Canyon. Εάν δεν έχετε βιώσει αυτά τα μέρη για τον εαυτό σας ακόμα, πρέπει να τα βάλετε στη λίστα κουβάδων σας. Και αν ήσασταν εκεί πριν, τότε ίσως είναι καιρός να σκεφτείς να γυρίσεις πίσω. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν θα το μετανιώσετε.