Γιατί το Tanjung Aru είναι η πιο αγαπημένη παραλία του Kota Kinabalu

Ηλιοβασιλέματα, θαλασσινά και λίγα μόνο λεπτά από το Kota Kinabalu

Είναι η εικονική παραλία του Kota Kinabalu, όπως ένα μέρος της τοπικής γνώσης ως Bondi Beach είναι το Σίδνεϊ ή Copacabana είναι στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το Tanjung Aru (Malay για την παραλία Casuarina) βρίσκεται μόλις τέσσερα μίλια νότια της πρωτεύουσας της Σαβάχ στη Μαλαισία: μια χοντρή άμμος μήκους 1,3 μιλίων που βλέπει προς τη δύση όπου οι ντόπιοι μπορούν να βρεθούν συγκεντρώνοντας για πικ-νικ, beach games και θέτοντας για ηλιοβασίλεμα selfies.

Οι ταξιδιώτες στη Sabah μπορούν να συναντήσουν τους ντόπιους που συναντώνται στη μικρή οροπέδιο του Tanjung Aru, στο πάρκο του Πρίγκιπα Φίλιππος και στο γήπεδο τροφίμων αργά τη νύχτα.

Η απόλυτη αυθεντική ατμόσφαιρα κάτω από τη γη κάνει το Tanjung Aru ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε, να κοιτάξετε το ηλιοβασίλεμα και να δειπνήσετε με θαλασσινά που αλιεύονται μόνο λίγες ώρες νωρίτερα.

Το Tanjung Aru's Lay of the Land

Η γειτνίαση της παραλίας με το διεθνές αεροδρόμιο Kota Kinabalu μπορεί να μειώσει κάπως το ρομαντισμό του Tanjung Aru, αλλά μην ανησυχείτε, μεγάλο μέρος της δράσης λαμβάνει χώρα στο πιο απομακρυσμένο σημείο της παραλίας από το διάδρομο.

Ξεκινώντας από το βορειότερο σημείο της (όπου βρίσκεται το Shangri-La Tanjung Aru) η παραλία κυρτώνει απαλά σε γενική νότια κατεύθυνση για περίπου μισό μίλι: αυτή η έκταση γνωστή ως First Beach είναι η πιο δημοφιλής περιοχή του Tanjung Aru, που περιέχει τα καλύτερα ξενοδοχεία της, που πωλούν τρόφιμα στο δρόμο της Μαλαισίας, και μικρές ομάδες ντόπιων που απολαμβάνουν τυπικά αθλήματα στην παραλία όπως το frisbee, το ποδόσφαιρο και το skimboarding.

Μετά το First Beach βρίσκεται ο πρίγκιπας Φίλιππος Παρκ , χτισμένος στη δεκαετία του 1960 και κοιτάζοντας λίγο κάτω. Τα σκιερά δέντρα έχουν μερικές ενδιαφέρουσες, που κρύβονται μόνο οι κάτοικοι του Βόρνεο, συμπεριλαμβανομένων των παπαγάλων του μπλε και του ανατολίτικου κουνουπιδιού. πολλοί ντόπιοι θέλουν να εγκατασταθούν σε ένα πικ-νικ σε αυτό το σημείο.

Πέρα από τον Πρίγκιπα Φίλιπ Παρκ, θα βρείτε τις Δεύτερες και Τρίτες Παραλίες , όχι τόσο δημοφιλείς, λαμβάνοντας υπόψη την απρόσκοπτη απόσταση από τον διάδρομο του αεροδρομίου, αλλά ακόμα δημοφιλής στους ντόπιους ως τόπο για τα τσι τσι, αθλήματα στην παραλία και ψάρεμα.

Παρακολουθώντας ένα ηλιοβασίλεμα Tanjung Aru

Το "Spectacular" δεν περιγράφει το νυχτερινό ηλιοβασίλεμα που βλέπει από τη δυτική παραλία Tanjung Aru Beach.

Οι περισσότερες δραστηριότητες σταματούν, καθώς οι θεατές παρακολουθούν τις τελευταίες στιγμές καθώς ο ήλιος βυθίζεται κάτω από το νερό, με το νησί Mamutik και το θαλάσσιο πάρκο Tunku Abdul Rahman σιλουέτα σε πρώτο πλάνο. Ακόμη και αν μένετε στην Kota Kinabalu, η αλίευση ενός ταξί στο Tanjung Aru για δείπνο και ένα ηλιοβασίλεμα αξίζει πολύ την προσπάθεια.

Το ταξιδιωτικό blogger "Abena" σταμάτησε από το Tanjung Aru ένα ηλιοβασίλεμα και εντυπωσιάστηκε από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι ντόπιοι να απολαμβάνουν το φως.

"Ο ανεπίσημος dresscode εδώ ρέει maxi φορέματα σε φωτεινά χρώματα, κοσμήματα δήλωσης και χαριτωμένα σανδάλια", παρατηρεί ο Abena. "Παρατήρησα ότι μερικές γυναίκες περάσουν μαζί μου φορώντας ψηλές σφήνες και λαμπερά φορέματα και σκέφτηκα ότι είναι λίγο πολύ για την παραλία - εννοώ ότι η Μαλαισία δεν είναι η Κυανή Ακτή.

"Το επόμενο πράγμα που ήξερα ότι ένα ολόκληρο κοπάδι των γυναικών είχε σκαρφαλώσει στην άμμο και έμοιαζε σαν παγώνια. Δεν είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο. Ξαφνικά οι άνθρωποι έγιναν πιο εμπνευσμένοι από το ηλιοβασίλεμα! "

Τρώγοντας στην παραλία Tanjung Aru

Εκτός από την απόλαυση μιας μακράς, επίπεδης έκτασης της παραλίας για περπάτημα ή τζόκινγκ, η μόνη άλλη πραγματική δραστηριότητα για να απολαύσετε γύρω Tanjung Aru τρώει.

Το υπαίθριο γήπεδο τροφοδοσίας προσφέρει κεντρικά καθίσματα, περιτριγυρισμένα από δεκάδες πάγκους, που προσφέρουν εξαιρετικά μαλιαζικά πιάτα με ζυμαρικά και φρέσκα θαλασσινά.

Τα ψάρια, ο αστακός, το μαστίγιο και μια ποικιλία από οστρακοειδή πωλούνται κατά βάρος και ανακατεύονται-τηγανητά ή σχάρα μέχρι την τελειότητα.

Τα περισσότερα μενού ποικίλλουν ελάχιστα ανάμεσα στους πάγκους. Αντ 'αυτού, ψωνίστε γύρω για να επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις που παράγονται από τον έντονο ανταγωνισμό. Ανάλογα με τις επιχειρήσεις, ορισμένοι πάγκοι τροφίμων παραμένουν ανοιχτοί για κατανάλωση και κοινωνικοποίηση μετά τα μεσάνυχτα.

Ανάλογα με την εποχή, τα καροτσάκια πωλητών που πωλούν φημισμένα φρούτα durian της Νοτιοανατολικής Ασίας που έχουν εγκατασταθεί έξω από το δικαστήριο τροφίμων. Αγαπάτε το ή το μίσος, το Tanjung Aru είναι μια μεγάλη, υπαίθρια θέση για να δοκιμάσετε αυτό το πικάντικο φρούτο για πρώτη φορά.

"Το Tanjung Aru είναι διάσημο για την παραλία του, αλλά υπάρχουν και πολλά καλά φαγητά," γράφει ο blogger τροφίμων SabahEats. "Από το αυθεντικό κινέζικο φαγητό σε καλό απλό τοπικό kueh , η πόλη Tanjung Aru αποτελεί το ιδανικό σημείο εκκίνησης για να ανακαλύψετε την κουλτούρα του Kota Kinabalu."

Το SabahEats καλύπτει το ευρύ φάσμα επιλογών διατροφής του Tanjung Aru, συμπεριλαμβανομένων των χειροποίητων "χρυσών χυλοπίτες" του Tuaran Mee. και το μαλαισιανό πρωινό nasi lemak στο Tanjung Aru Wet Market - διαβάστε το άρθρο του για τον πλήρη κατάλογο.

Να φτάσετε στο Tanjung Aru

Το Tanjung Aru βρίσκεται μόλις τέσσερα μίλια νότια της Kota Kinabalu . η διαδρομή διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά με ταξί ή 20 λεπτά με το λεωφορείο.

Τα δημόσια λεωφορεία και τα μικρά λεωφορεία προς Tanjung Aru φεύγουν τακτικά από το Δημαρχείο και το Wawasan Plaza στο νότιο τμήμα της Kota Kinabalu. Πάρτε τα # 16 λεωφορεία που έχουν υπογραφεί "Tanjung Aru Beach" και γυρίστε στο χώρο στάθμευσης του δικαστηρίου τροφίμων - την τελευταία στάση - πριν επιστρέψετε στην πόλη.

Αφήστε τον οδηγό σας να μάθει εάν θέλετε να κατεβείτε στον ξενώνα του backpacker ή σε ένα ξενοδοχείο πριν από την παραλία. Ο ναύλος μονής κατεύθυνσης είναι συνήθως περίπου 1,50 MYR ή 30 σεντς ΗΠΑ. (Διαβάστε για τα χρήματα στη Μαλαισία.)

Μπορείτε να αποφύγετε τις πολυσύχναστες δημόσιες συγκοινωνίες, επισημαίνοντας ένα νότιο ταξί στην παραλία Tanjung Aru για περίπου 15 MYR, που ισοδυναμεί με περίπου US $ 3,30. Βεβαιωθείτε ότι ο οδηγός σας χρησιμοποιεί το μετρητή πριν μπείτε μέσα!

Η Tanjung Aru έχει μέλλον;

Και όμως όλα αυτά θα μπορούσαν να σβηστούν από τον χάρτη και να αλλάξουν σε κάτι εντελώς διαφορετικό σε λίγα χρόνια. μια νέα, 350 εκταρίων θαλάσσια ανάπτυξη έχει ως στόχο να μετατρέψει Tanjung Aru σε μια περιοχή υψηλής θέρετρο θέρετρο, φαινομενικά αντιμετώπιση της διάβρωσης παραλία, ενώ παράλληλα δημιουργεί έναν «προορισμό της θάλασσας παγκόσμιας κλάσης».

Τα σχέδια Tanjung Aru Eco Development (TAED) απαιτούν νέα κτίρια κατά μήκος του Tanjung Aru, με τουλάχιστον επτά νέα θέρετρα / ξενοδοχεία στο σχέδιο, καθώς και συγκροτήματα συγκυριαρχίας με πάνω από 5.000 μονάδες. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης διαδρομές πεζοπορίας και ποδηλασίας. κέντρο οικολογίας. ένα 133-εκτάριο γήπεδο γκολφ σχεδιασμένο από τον Greg Norman. μια μαρίνα? και έναν παραθαλάσσιο χώρο περιπάτου.

Τα σχέδια έχουν προκαλέσει τόσο φρουρημένη αισιοδοξία και έντονη αντίθεση.

"Το Tanjung Aru είναι εικονικό για την Kota Kinabalu και κατέχει μια βαθιά θέση στις καρδιές των ανθρώπων εδώ», γράφουν οι Annabelle Funk, SM Muthu και Jefferi Chang, συντονιστές της ΜΚΟ Save Kota Kinabalu . "Θα πρέπει να παραμείνει μια μακρά και αδιάκοπη παραλία με άφθονο χώρο στάθμευσης και άμεση πρόσβαση στην παραλία, όπως ήταν."

Οι ενισχυτές της TAED πιστεύουν ότι οι φόβοι των σκεπτικιστών είναι αβάσιμοι - οι βελτιώσεις θα μειωθούν προς όφελος των σημερινών χρηστών του Tanjung Aru.

"Η παραλία Tanjung Aru θα ανανεωθεί και θα καθαριστεί, ενώ ο πρίγκηπας Philip Park θα επεκταθεί στα 12 εκτάρια ή περισσότερο από το διπλάσιο του σημερινού μεγέθους του", εξηγεί ο διευθυντής του έργου TAED Peter Adam. "Η παραλία και το πάρκο θα συνεχίσουν να παραμένουν δημόσιες."

Η κορυφαία αρχή της πόλης συμφώνησε: "Θέλω επίσης να μπορέσουν τα παιδιά μου και οι μελλοντικές γενιές να το απολαύσουν", δήλωσε ο δήμαρχος της Kota Kinabalu Datuk Yeo Boon Hai. "Θα αποτύχα στο καθήκον μου ως δήμαρχος, αν δεν λάβω υπόψη τις απόψεις των ανθρώπων".