Ρώμη Εκδηλώσεις τον Φεβρουάριο

Γιορτάζοντας το Carnevale, τη Σαρακοστή και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στην όμορφη Ρώμη, ο Φεβρουάριος είναι ψυχρός - οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες είναι στα μέσα της δεκαετίας του 50 Fahrenheit (13 βαθμοί Κελσίου) - και περιστασιακά βροχερές. Αλλά τα πλήθη είναι συνήθως λεπτότερα, και υπάρχουν μερικά σημαντικά φεστιβάλ για να ζεσταθεί η καρδιά σας.

Carnevale (Ημερομηνίες Vary)

Το πιο σημαντικό φεστιβάλ στη Ρώμη τον Φεβρουάριο είναι το φεστιβάλ οκτώ ημερών που ονομάζεται Carnevale . Το Carnevale είναι το ιταλικό όνομα για το Mardi Gras, τον ετήσιο εορτασμό που προηγείται του Christian Lent.

Η υστέρηση είναι μια θρησκευτική παρατήρηση στην οποία οι συμμετέχοντες της κατέχουν 40 ημέρες νηστείας και προσευχής. Η περίοδος αυτή αρχίζει την Τετάρτη της Πέμπτης και τελειώνει την Κυριακή του Πάσχα: Η πορεία προς τη Σαρακοστή είναι ένα μεγάλο πάρτι, ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο λίγο πριν το Martedi grasso ή το Fat Tuesday, την τελευταία ημέρα των εορτασμών.

Οι ημερομηνίες για το Carnevale στην Ιταλία ποικίλλουν ανάλογα με το επίσημο ημερολόγιο του Βατικανού για το Πάσχα, αλλά η ημερομηνία έναρξης του φεστιβάλ είναι πάντα μεταξύ 3 Φεβρουαρίου και 9 Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις γίνονται σε όλη την πόλη, ξεκινώντας με την εκκίνηση παρέλασης στη Via del Corso, γεμάτη με ιταλική μεταμφίεση μάσκες και περίτεχνα κοστούμια. Όλες οι μεγάλες πλατείες της Ρώμης - Piazza di Spagna, Piazza Navona και Piazza della Repubblica - διοργανώνουν θεατρικές και παιδικές εκδηλώσεις. Το Castel Sant'Angelo διαθέτει συνήθως ένα διακοσμημένο τεχνητό παγοδρόμιο για πατινάζ στο μέσο του χειμώνα.

Το Carnevale είναι επίσης μια δικαιολογία για τα παιδιά να είναι άτακτα, από φίλους και ενήλικες με χούφτες κομφετί, να ρίξουν ακόμη και ωμά αυγά και αλεύρι ο ένας στον άλλο.

Θα δείτε πεζοδρόμια που θα στρώνονται με χιλιάδες μικρά κομμάτια πολύχρωμων κομφετίδων.

Γεγονότα κατά τη διάρκεια του Carnevale-και μετά

Η Piazza del Popolo, όπου εμφανίστηκαν κάποτε άγρια ​​ιπποδρομίες χωρίς ιππείς, παρουσιάζει στο παρελθόν κοστούμιες παρελάσεις κατά τη διάρκεια του Carnevale, με αποκορύφωμα μια εκδήλωση με άλογα, όπου τα αστέρια των ιππασίων και τα άλογα τους εκτελούν ακροβατικά, χορεύουν και χορεύουν στη μουσική.

Μπορείτε επίσης να βρείτε ιστορικές αναπαραγωγές ιταλικών παιχνιδιών του 16ου-17ου αιώνα (στα ιταλικά), μια καλοκαιρινή σκηνή, κουκλοθέατρο και γλυκά με θέμα τις διακοπές.

Όλα τα μέρη τελειώνουν στο Fat Tuesday (επίσης γνωστό ως Shrove Tuesday ή Mardi Gras). Το 2018, το Fat Tuesday πέφτει στις 13 Φεβρουαρίου. Αν βρεθείτε να μένετε στη Ρώμη για τη Σαρακοστή , θα βρείτε τη Ρώμη πιο ήσυχο, πιο αντανακλαστικό μέρος. Σταθμοί Εκκλησίες διάσπαρτες μέσα από την πόλη έχουν επιλεγεί από το Βατικανό για να φιλοξενήσουν συναθροιστικές μάζες σε κάθε ημέρα της Σαρακοστής ξεκινώντας στις 7:00 π.μ. Αν και δεν υπάρχουν πομπές από την εκκλησία στην εκκλησία, κάθε εκκλησία έχει τη δική της ημέρα καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου. Κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, οι πιο όμορφες εκκλησίες στη Ρώμη επιλέγονται για λατρεία, συμπεριλαμβανομένης της Βασιλικής της Σάντα Σαμπίνα, όπου ο Πάπας γιορτάζει την Τετάρτη της Τέρας.

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουαρίου)

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (Festa di San Valentino ή La Festa degli Innamorati) στην Ιταλία. Ο Σαν Βαλεντίνο ήταν Ρωμαίος ιερέας που έζησε στη Ρώμη τον 3ο αιώνα. ήταν πρώην χριστιανός που παντρεύτηκε τα μυστικά χριστιανικά ζευγάρια και μαρτύρησε στις 14 Φεβρουαρίου 269. Σήμερα, οι σύγχρονοι Ρωμαίοι γιορτάζουν παραχωρώντας μεταξύ τους λουλούδια, σοκολάτες και κάρτες. Πολλά εστιατόρια προσφέρουν ειδικές προσφορές με ρομαντικά δείπνα με κεριά.

Μουσεία και άλλες εκδηλώσεις διασκέδασης σε όλη την πόλη έχουν συχνά δύο-για-ένα τιμές εισόδου, και η παγκοσμίως διάσημη chocolatier Περούτζια κάνει μια ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου την υπέροχη σοκολάτα Baci, την οποία θα δείτε για πώληση παντού. Οι εραστές κάποτε πρόσδεσαν λουκέτα στο Ponte Milvio της Ρώμης και έριξαν το κλειδί για να αθανατίσουν την αγάπη τους. Δυστυχώς, το έθιμο έγινε πολύ δημοφιλές και η κυβέρνηση της πόλης αναγκάστηκε να διακόψει χιλιάδες λουκέτα και να απαγορεύσει την πρακτική. Άλλοι λάτρεις θυμούνται τον Audrey Hepburn και τον Gregory Peck στην ταινία Roman Holiday του 1953, επισκέπτοντας τις τοποθεσίες του κινηματογράφου σε όλη τη Ρώμη, όπως τα Ισπανικά Σκαλοπάτια, η Φοντάνα ντι Τρέβι και το στόμα της αλήθειας (Bocca della Verita).