Πού να ψωνίσετε στη Ρώμη

Από τη μόδα έως τις αγορές ψύλλων

Τα ψώνια στη Ρώμη είναι φανταστικά, ανεξάρτητα από το αν ψάχνετε για haute couture, αντίκες ή μια συμφωνία. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πού να ψωνίσετε στην πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Αγορές για υψηλής μόδας στη Ρώμη

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιταλική μόδα - Fendi, Valentino, Bulgari-χαλάζι από τη Ρώμη και θα βρείτε τα καταστήματα ναυαρχίδων τους, καθώς και μπουτίκ από τις Prada, Armani, Versace, Ferragamo, Cavalli, Gucci και πολλοί άλλοι κατά μήκος του πλέγματος δρόμους κοντά στα Ισπανικά Σκαλιά.

Η Via Condotti είναι το κύριο κίνημα της Ρώμης για high haute couture και "φιλοδοξία" παράθυρα, αν και θα βρείτε επίσης μόδα υψηλής μόδας από τις μπουτίκ στις Via Borgognona, Via Frattina, Via Sistina και Via Bocca de Leone.

Τα καταστήματα αλυσίδων και τα εμπορικά καταστήματα της Ρώμης

Εάν θέλετε να ψωνίσετε όπου ψωνίζουν οι Ρωμαίοι κατάστημα, υπάρχουν πολλά καλά μέρη για να πάτε.

Η Via del Corso, και οι δρόμοι που ακτινοβολούν από αυτό, είναι η πιο προφανής εμπορική περιοχή. Ο δρόμος που περνάει από την πλατεία Piazza Venezia μέχρι την Piazza del Popolo έχει όλα τα καταστήματα, όπως το καταδυτικό κατάστημα της Ferrari, πολλά καταστήματα υποδημάτων, δημοφιλή εμπορικά σήματα όπως το Diesel και Benetton και πολυκαταστήματα (Rinascente, COIN).

Μια άλλη περιοχή που είναι δημοφιλής στους Ρωμαίους είναι η Via Cola di Rienzo στην γειτονιά Prati. Αυτός ο μακρύς δρόμος βόρεια του Βατικανού έχει μια παρόμοια ποικιλία καταστημάτων με αυτά στη Via del Corso, αλλά έχει πολύ λιγότερους τουρίστες που συνωστίζουν τα πεζοδρόμια.

Υπαίθριες Αγορές και Αντίκες στη Ρώμη

Υπάρχουν αρκετές καλές υπαίθριες αγορές, υπαίθριες αγορές και μέρη για να αγοράσετε αντίκες στη Ρώμη. Το Porta Portese, το οποίο λειτουργεί τις Κυριακές από τις 7 π.μ. έως τις 13:00, είναι η σημαντικότερη αγορά ψύλλων στη Ρώμη και είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές ψύλλων στην Ευρώπη. Στο Porta Portese, θα βρείτε τα πάντα, από τα παλαιά είδη οικιακής χρήσης έως τα μεταχειρισμένα ρούχα και τη μουσική για την αρχική τέχνη, κοσμήματα, αφίσες, έπιπλα κ.λπ.

Το Porta Portese βρίσκεται στο νότιο άκρο της γειτονιάς Trastevere .

Μια άλλη αγορά ψύλλων για να δοκιμάσετε είναι αυτή στη Via Sannio που βρίσκεται μόλις λίγα τετράγωνα νότια της Βασιλικής του San Giovanni στο Laterano. Αυτή η αγορά πωλεί ως επί το πλείστον είδη ένδυσης και αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένων σχεδιαστών knock-offs. Λειτουργεί το πρωί από Δευτέρα έως Σάββατο.

Συμβουλή: Είναι τεχνικά παράνομο να αγοράζετε και να πωλούν πλαστά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των χτυπήματος σχεδιαστών. Στην πραγματικότητα, η αγορά ειδών χτυπήματος μπορεί να σημαίνει έντονα πρόστιμα τόσο για τον πωλητή όσο και για τον αγοραστή.

Ενώ μπορείτε να βρείτε πολλές καλές αντίκες στις υπαίθριες αγορές της Ρώμης, υπάρχουν αρκετοί δρόμοι και περιοχές που είναι γνωστές για τους αντίκες πωλητές. Η Via del Babuino, κοντά στα καταστήματα Haute Couture γύρω από τα Ισπανικά Σκαλοπάτια, είναι γνωστή για τις αντίκες της, ιδιαίτερα τα έπιπλα αντίκες και τα έργα ζωγραφικής. Ένας απίστευτα γραφικός δρόμος για να κάνετε τα παλιά σας ψώνια είναι η Via Giulia, ένας δρόμος που εκτείνεται σχεδόν παράλληλα με τον Τίβερη, δυτικά του Campo de 'Fiori . Θα βρείτε επίσης μια χούφτα αντίκες εμπόρους στο δρόμο των δρόμων στην καμπύλη του Τίβερη μεταξύ Via Giulia και Via del Governo Vecchio. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προσεγγίσετε αυτή την παλιά συνοικία είναι να ξεκινήσετε από το Castel Sant'Angelo και να περπατήσετε νότια στο υπέροχο Ponte Sant'Angelo (Γέφυρα Αγγέλων).