Πώς να φτάσετε από τη Ρώμη στη Φλωρεντία

Ρώμη για τις συμβουλές της Φλωρεντίας

Η Ρώμη και η Φλωρεντία είναι δύο από τις κορυφαίες πόλεις της Ιταλίας και οι ταξιδιώτες επισκέπτονται συχνά και τις δύο πόλεις στο ίδιο ταξίδι. Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να φτάσετε εύκολα μεταξύ αυτών των δύο πόλεων.

Πώς να φτάσετε από τη Ρώμη στη Φλωρεντία με τρένο

Η Φλωρεντία βρίσκεται 173 μίλια βόρεια της Ρώμης. Συχνά τρένα τρέχουν απευθείας μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού Termini της Ρώμης και του σιδηροδρομικού σταθμού Santa Maria Novella της Φλωρεντίας (οι κύριοι σιδηροδρομικοί σταθμοί για κάθε πόλη). Ορισμένα δρομολόγια και περιφερειακά τρένα εξέρχονται επίσης από το σταθμό Roma Tiburtina .

Μπορείτε να ελέγξετε την τρέχουσα Ρώμη στα δρομολόγια της Φλωρεντίας και τις τιμές των εισιτηρίων στην ιστοσελίδα της Trenitalia. Ωστόσο, οι άνθρωποι στις Η.Π.Α. μπορεί να το βρουν πιο εύκολο και πιο βολικό για να αγοράσουν εισιτήρια στο raileurope.com.

Τα τρένα Frecce είναι τα ταχύτερα και τα πιο ακριβά, καθιστώντας το ταξίδι από τη Ρώμη στη Φλωρεντία τόσο μικρό όσο μία ώρα και τριάντα ένα λεπτά. Θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση σε κάθισμα σε αυτά τα τρένα. Οι λιγότερο δαπανηρές περιφερειακές αμαξοστοιχίες διαρκούν δύο με τέσσερις ώρες και δεν έχουν εφεδρικές θέσεις. Τα τρένα αναχωρούν από το πρωί μέχρι τις 9 μ.μ., με αρκετές επιλογές τρένων ανά ώρα.

Η ιδιωτική σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας της Ιταλίας, Italo , διαθέτει επίσης γρήγορες αμαξοστοιχίες μεταξύ των σταθμών Ostiense και Tiburtina της Ρώμης (όχι της Termini) και του σταθμού Santa Maria Novella της Φλωρεντίας. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια τρένων Italo σε δολάρια ΗΠΑ online μέσω της Select Italy, επίσης.

Διαβάστε περισσότερα για το ταξίδι με τρένα στην Ιταλία

Πώς να φτάσετε από το σιδηροδρομικό σταθμό της Φλωρεντίας στη Φλωρεντία

Τοπικά λεωφορεία συνδέουν το σιδηροδρομικό σταθμό με άλλα μέρη της Φλωρεντίας και τα περίχωρα της πόλης.

Το ιστορικό κέντρο και τα κύρια αξιοθέατα της Φλωρεντίας είναι εύκολα προσβάσιμα από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Πώς να φτάσετε από τη Ρώμη στη Φλωρεντία με αυτοκίνητο

Παρόλο που δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο στη Φλωρεντία (και δεν μπορείτε να οδηγήσετε στο ιστορικό κέντρο), ίσως να θέλετε να εξερευνήσετε την Τοσκάνη με το αυτοκίνητο. Η λεωφόρος A1 Autostrada (οδός διοδίων) συνδέει τη Ρώμη με τη Φλωρεντία.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων διατίθενται στη Φλωρεντία αν προτιμάτε να πάρετε το τρένο και να πάρετε ένα αυτοκίνητο αργότερα.

Πετώντας στη Φλωρεντία

Η Φλωρεντία διαθέτει αεροδρόμιο με πτήσεις από άλλες ιταλικές πόλεις, την Ευρώπη και τη Μεγάλη Βρετανία. Το αεροδρόμιο είναι αρκετά κοντά στην πόλη και συνδέεται με το σιδηροδρομικό σταθμό με το λεωφορείο.

Βρείτε πτήσεις προς Φλωρεντία ή Ρώμη για TripAdvisor

Πού να μείνετε στη Φλωρεντία:

Επισκεφτείτε τη Φλωρεντία

Πού να μείνετε στη Ρώμη:

Περισσότερες μεταφορές της Ρώμης - Πώς θα φτάσετε από τη Ρώμη στο Civitivecchia, τα αεροδρόμια της Ρώμης και άλλες πόλεις της Ιταλίας.

Χάρτης Μετρό της Ρώμης με τουριστικές τοποθεσίες