Έτος του μαϊμού

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια του έτους του μαϊμού

Τι σημαίνει το Έτος των Μαϊμού; Μετά το Κινεζικό Νέο Έτος στις 8 Φεβρουαρίου , το έτος του (φωτιάς) μαϊμού αρχίζει το 2016. Ακούγεται δυσοίωνο, αλλά μην ανησυχείτε - δεν χρειάζεται να οπλιστείτε.

Σύμφωνα με τον κινεζικό ζωδιακό, οι περισσότεροι από εμάς θα ζήσουν ένα χρόνο ενθουσιασμού και νοημοσύνης. Αλλά για όσους γεννήθηκαν με το σύμβολο Monkey, θα πρέπει να τηρούνται ειδικές προφυλάξεις για να αποφευχθεί τυχόν κακή τύχη.

Το 2015, το έτος 2015 του μαϊμού - ένας πιθήκων πυρκαγιάς, αναμένεται να αναστατώσει τα πράγματα.

Σχετικά με το σήμα πιθήκων

Ο πίθηκος βρίσκεται στην ένατη θέση του κινεζικού ζωδιακού κύκλου και θεωρείται ζώο "γιανγκ". Το στοιχείο feng shui είναι φωτιά, καθιστώντας τα κόκκινα και ζωντανά χρώματα ακόμα πιο ευοίωνες από το συνηθισμένο.

Οι πίθηκοι θεωρούνται φλογεροί και παθιασμένοι τόσο με το ρομαντισμό όσο και με τις επιχειρήσεις, ωστόσο τείνουν να φέρουν εύκολα και να κινούνται πολύ γρήγορα στο επόμενο μεγάλο πράγμα. Πολλοί διάσημοι συγγραφείς, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και εφευρέτες γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του Έτους του Μαϊμού.

Ορισμένα χαρακτηριστικά μαϊμού θεωρούνται θετικά:

Ορισμένα χαρακτηριστικά μαϊμού θεωρούνται αρνητικά:

Σχετικά με τον Κινέζο Ζωδιακό

Αν έχετε φάει σε αμερικανικά κινέζικα εστιατόρια , ίσως έχετε δει τα χαρτοπωλεία με 12 ζωικά σήματα που αντιστοιχούν σε χρόνια γέννησης. Ο καθένας θέλει να είναι Δράκος ή Τίγρης. συνήθως λίγοι στο τραπέζι θέλουν να είναι ένα από τα λιγότερο δημοφιλή ζώα όπως ο αρουραίος, το φίδι ή το χοίρο.

Αλλά κάθε ζώο σημάδι έχει τόσο καλά και κακά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Αυτά τα χαρακτηριστικά επηρεάζονται περαιτέρω από το ποιο στοιχείο στοιχειοθετείται σε κάθε έτος γέννησης.

Αν και κάθε ζώο σημάδι έρχεται γύρω από κάθε 12 χρόνια, ολόκληρο το ζώδιο λειτουργεί σε ένα κύκλο 60 ετών. Κάθε έτος γέννησης ταιριάζει με ένα ζώο και ένα από τα πέντε στοιχεία: νερό, ξύλο, φωτιά, γη ή μέταλλο.

Αυτά είναι τότε αποφασισμένα να είναι είτε yin ή yang.

Ο κινεζικός ζωδιακός κύκλος είναι εξαιρετικά δημοφιλής, ίσως ακόμη περισσότερο από τον γνωστό μας ζωδιακό. Αν και λίγες δυτικές εταιρείες θα συμβουλεύονταν έναν ζωδιακό σύμβολο για να καθορίσουν ευνοϊκές ημερομηνίες για μεγάλες συμφωνίες και συγχωνεύσεις, ορισμένες σύγχρονες ασιατικές εταιρείες κάνουν! Ακόμη και οι γάμοι και οι εγκυμοσύνες συχνά χρονολογούνται τυχαία ως ένα νεύμα για την παράδοση και ένα επακριβές μάτι στην δεισιδαιμονία.

Ο κινεζικός ζωδιακός κύκλος παρατηρείται σε όλη την Ασία, ωστόσο, ορισμένες χώρες έχουν κάνει μικρές τροποποιήσεις. Για παράδειγμα, το Βιετναμέζικο Tet συμπίπτει με το κινεζικό νέο έτος, ωστόσο, ο ζωδιακός κώδικας του Βιετνάμ έχει μια γάτα αντί για το κουνέλι. Το Ιαπωνικό Νέο Έτος άλλαξε την 1η Ιανουαρίου για να συμπέσει με το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Το Songkran, το Ταϊλανδικό Νέο Έτος , αρχίζει στα μέσα Απριλίου.

Σημείωση: Επειδή το κινεζικό νέο έτος βασίζεται σε ένα ημερολογιακό ημερολόγιο παρά στο γρηγοριανό μας, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο πρέπει να δουν αν τα γενέθλιά τους ήταν πριν ή μετά την κινεζική Πρωτοχρονιά εκείνη τη χρονιά για να καθορίσουν το ζωδιακό τους ζώο.

Είσαι Έτος του Πιθήκου;

Για να είναι πιθήκους, ένα άτομο πρέπει να γεννήθηκε μετά από το Κινεζικό Νέο Έτος (Ιανουάριος ή Φεβρουάριος, ανάλογα με το έτος) σε ένα από αυτά τα χρόνια:

Ορισμένοι διάσημοι άνθρωποι που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του Έτους των Μαϊμού, περιλαμβάνουν τον Leonardo da Vinci, τον Sir Isaac Newton, τον Λόρδο Byron, τον Χάρι Χουντίνι, τον Johnny Cash, τον Tom Hanks και τον Hugh Jackman.

Για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν στο έτος του μαϊμού

Εάν γεννηθήκατε μετά από την Κινεζική Πρωτοχρονιά σε ένα από τα προηγούμενα χρόνια, τότε συγχαρητήρια: είστε ένας Μαϊμού! Στην κινεζική μυθολογία, το 2016 είναι το έτος της γέννησής σας. Σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, το έτος του ζωδιακού κύκλου σας δεν είναι στην πραγματικότητα ένα ευοίωνο έτος για μεγάλες αλλαγές στη ζωή. Σύμφωνα με την πεποίθηση, πρέπει να περάσετε προσεκτικά για να αποφύγετε τυχαία προσβολή του Tai Sui, του κινεζικού θεού της ηλικίας, και στη συνέχεια να λάβετε κακή τύχη.

Για το 2016, οι άνθρωποι των πιθήκων θα πρέπει να καθυστερούν τις μεγάλες προσπάθειες όπως ο γάμος ή η έναρξη μιας επιχείρησης.

Εξετάστε την προσαρμογή του feng shui στο σπίτι και στο γραφείο σας. οι κατευθυντήριες οδηγίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Για να αναγνωρίσουμε το έτος, ορισμένοι Κινέζοι επιλέγουν να φορούν κάτι κόκκινο σε όλο τον κόσμο για να αποτρέψουν πιθανώς κακή τύχη. Οι επιλογές για το κόκκινο μπορεί να περιλαμβάνουν κοσμήματα (ειδικά βραχιόλια), κάλτσες, εσώρουχα, κασκόλ ή απλά μια κόκκινη κορδέλα δεμένη πάνω σε κάτι. Για μέγιστο όφελος από τα κόκκινα εξαρτήματα, θα πρέπει να αγοράζονται από κάποιον άλλο και να σας δοθούν.

Το κόκκινο θεωρείται συνήθως το πιο ευοίωνο χρώμα για σχεδόν κάθε περίσταση, επειδή η λέξη για το κόκκινο στα κινέζικα (hong) ακούγεται παρόμοια με μια λέξη για ευημερούσα (hēng). Επίσης, το nian , ένα επικίνδυνο κτήνος στην κινεζική μυθολογία, πιστεύεται ότι φοβάται το κόκκινο χρώμα.

Οι άνθρωποι που γεννιούνται στο Έτος των Μαϊμού μπορούν επίσης να επιλέξουν να φορούν κομμάτι κόσμημα νεφρίτη για καλύτερη τύχη κατά τη διάρκεια του ζωδιακού έτους.