Αγοράζοντας βιολογικά τρόφιμα ενώ ταξιδεύετε στην Κίνα

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι επισκέπτες σχετικά με τη διαθεσιμότητα βιολογικών τροφίμων στην Κίνα . Η απάντηση είναι περίπλοκη και όλα καταλήγουν σε αυτό που η τελική φιλοσοφία του επισκέπτη είναι στα «βιολογικά» τρόφιμα και το επίπεδο εμπιστοσύνης τους.

Τα νέα σκάνδαλα φαγητού φαίνεται να είναι ένα εβδομαδιαίο περιστατικό - το πιο γνωστό από τα οποία ήταν το γάλα και το μωρό που είχαν μολυνθεί από μελαμίνη. Αλλά πρόσφατα, τα καταστήματα της Walmart στο Chongqing έκλεισαν προσωρινά για να πουλήσουν το συνηθισμένο χοιρινό κρέας ως βιολογικό.

Η κατώτατη γραμμή είναι, μπορείτε να βρείτε πολλά τρόφιμα στην Κίνα που ισχυρίζεται ότι είναι βιολογικά, αλλά τελικά μπορεί να μην είναι αυτό που εσείς (ή οποιοσδήποτε) θα θεωρούσατε οργανικό. Τούτου λεχθέντος, οι Κινέζοι που έχουν τα μέσα ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο και γνωρίζουν την ασφάλεια των τροφίμων.

Πώς λέτε βιολογικά;

Η λέξη για τα βιολογικά στην κινεζική κινεζική γλώσσα είναι youji , προφέρεται "yoh gee". Οι χαρακτήρες είναι 有机.

Αν θέλετε να ρωτήσετε αν κάτι είναι βιολογικό μπορείτε να πείτε "zhe ge shi youji ma? Αυτή η φράση λέγεται "juh geh sheh yoh gee ma?"

Εναλλακτικά, μπορείτε να δείτε τους χαρακτήρες: 这个 是 有机 吗;

Καλλιέργεια βιολογικών τροφίμων στην Κίνα

Ενώ η Κίνα αυξάνεται ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς βιολογικών λαχανικών για εξαγωγή, το «βιολογικό» τρόφιμο που πωλείται στην εγχώρια αγορά είναι ύποπτο. Τα οργανικά προϊόντα ποιότητας εξαγωγής υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους και επιθεωρήσεις προτού αποσταλούν στο εξωτερικό, διότι εμπίπτουν στον έλεγχο της χώρας εισαγωγής (συχνά στον Καναδά και στις ΗΠΑ) όπου τα κριτήρια είναι άκαμπτα.

Ωστόσο, τα τρόφιμα για την εγχώρια αγορά δεν υπόκεινται σε τέτοιο έλεγχο. Ενώ οι έλεγχοι μπορεί να υπάρχουν ονομαστικά, η διαφθορά αφθονούν. Οι οργανικές ετικέτες μπορούν εύκολα να κατασκευαστούν.

Αγοράζοντας βιολογικά τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ

Στις μεγαλύτερες πόλεις, υπάρχουν σούπερ μάρκετ που φέρουν βιολογικά εμπορικά σήματα εισαγόμενων ξηρών προϊόντων, όπως σταφίδες, αλεύρι, κροτίδες κλπ.

Υπάρχει περιορισμένη προσφορά οργανικών ξηρών προϊόντων από την Κίνα.

Αν δεν είστε χορτοφάγοι, η ζωή σας μπορεί να είναι πιο δύσκολη. Έχω δει σπάνια "οργανικά" κρέατα ή ψάρια, αν και πρόσφατα είδα χοιρινό με την ονομασία "οικολογικό χοιρινό" από την Κίνα. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτή η ετικέτα.

Τα τοπικά "βιολογικά" λαχανικά διατίθενται σε πολυτελή σουπερμάρκετ. ενώ τα βιολογικά φρούτα είναι πιο δύσκολα. Αυτά τα λαχανικά, ενώ ισχυρίζονται ότι είναι βιολογικά, συχνά καλλιεργούνται σε εδάφη που δεν πληρούν τα διεθνή πρότυπα για τα βιολογικά προϊόντα. Επομένως, παρόλο που δεν μπορούν να έχουν φυτοφάρμακα ή ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, είναι πιθανό να καλλιεργούνται σε έδαφος που δεν είναι πολύ καθαρό και ποτίζεται με νερό που είναι επίσης πολύ μολυσμένο.

Παραγγελία βιολογικών τροφίμων για την παράδοση στο σπίτι

Στις μεγαλύτερες πόλεις υπάρχει αυξημένη υπηρεσία παράδοσης στο σπίτι και online διαταγή διαθεσιμότητας βιολογικών τροφίμων. Ένας τέτοιος προμηθευτής στη Σαγκάη είναι μια εταιρεία που ονομάζεται Fields. Αν και δεν είναι όλα τα προϊόντα που πωλούν είναι βιολογικά, οι εταιρείες αυτές τείνουν να προσπαθούν να αποκομίσουν την υψηλότερη ποιότητα που μπορούν. Ειδικές εταιρείες εργάζονται επίσης στην παράδοση στο σπίτι βιολογικού γάλακτος και γιαούρτι.

Αν είστε στην Κίνα για μια μακρά διαμονή, ίσως θελήσετε να εξετάσετε την παράδοση στο σπίτι για πολλές από τις οργανικές ανάγκες σας.

Εστιατόριο Δείπνο

Η κατανάλωση φαγητού είναι δύσκολη. Μπορούν να διαφημίσουν το φαγητό ως βιολογικό, αλλά ποιος ξέρει. Μπορείτε να ρωτήσετε "Είναι αυτό το βιολογικό;" και η απάντηση θα είναι ένα ενθουσιασμό "ναι!" Στη συνέχεια, μπορείτε να πείτε σε άλλο διακομιστή "αυτό δεν είναι οργανικό, έτσι;" και θα απαντήσουν εξίσου με ενθουσιασμό "όχι".

Ενώ το ενδιαφέρον και η διαθεσιμότητα των βιολογικών τροφίμων στην Κίνα αυξάνεται, δεν βρίσκεται κοντά στα πρότυπα της Ευρώπης / Αυστραλίας / Βόρειας Αμερικής. Έτσι, εάν είστε σοβαροί για τη συνέχιση της βιολογικής σας ζωής στην Κίνα, τότε θα πρότεινα να σκέφτεστε σαν ένα σκίουρο και να συσκευάσετε αρκετά καρύδια, σπόρους και αποξηραμένα φρούτα για να σας περάσω τον χειμώνα.