Ο βασικός οδηγός για το κάστρο Dunguaire, Ιρλανδία

Το πιο φωτογραφικό κάστρο της Ιρλανδίας

Σκαρφαλωμένο στις όχθες του κόλπου του Galway, το κάστρο Dunguaire είναι ένα από τα ομορφότερα φρούρια στην Ιρλανδία. Το πέτρινο σπίτι του πύργου έχει μια μακρά ιστορία που εκτείνεται μέχρι τα μεσαιωνικά χρόνια και έχει εμπνεύσει μερικούς από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Ιρλανδίας.

Πεζοπορία στην περιοχή, επισκεφθείτε το μουσείο ή ντύστε για ένα θεματικό δείπνο - εδώ είναι τα πάντα για να κάνετε την επίσκεψή σας στο κάστρο Dunguiare:

Ιστορία

Το κάστρο Dunguaire χτίστηκε το 1520 ως πύργος με οχυρωματικά τείχη κατά μήκος των ακτών του κόλπου του Galway.

Το κάστρο κατασκευάστηκε από τη φυλή Hynes που ήταν απόγονοι του Guaire, του βασιλιά της Connacht που πέθανε το 663. Το κάστρο παίρνει το όνομά του από αυτή τη θρυλική οικογενειακή σύνδεση, με dun που σημαίνει "φρούριο" στα ιρλανδικά.

Τον 16ο αιώνα, η οικογένεια Martyn πήρε την κυριότητα του κάστρου και έμεινε εκεί μέχρι που πωλήθηκε στον Oliver St. John Gogarty το 1924. Ο Gogarty εκπαιδεύτηκε ως γιατρός και επίσης υπηρέτησε ως γερουσιαστής, αλλά το πάθος του για την πραγματική ζωή ήταν για την ποίηση . Μετά την αποκατάσταση του πύργου των 75 ποδιών και των γύρω τειχών, το κάστρο Dunguaire έγινε γνωστό μέρος συγκέντρωσης της ιρλανδικής λογοτεχνικής κοινωνίας. Οι λογοτέχνες του Δουβλίνου, συμπεριλαμβανομένων των WB Yeats, George Bernard Shaw και JM Synge, ήρθαν στο πρώην οχυρό για να απολαύσουν μια υποχώρηση της χώρας και να αγωνιστούν με το θρυλικό πνεύμα του Gogarty. Αυτοί οι συγγραφείς συνέχισαν να αποθανατίζουν το κάστρο στο έργο τους και ο Yeats αναφέρει ειδικότερα τον βασιλιά Γουάιρ σε πολλά από τα ποιήματά του.

Η Lady Ampthill αγόρασε το Dunguaire το 1954 και ολοκλήρωσε την αποκατάσταση. Σήμερα, το κάστρο είναι ένα δημοφιλές ιστορικό και ψυχαγωγικό αξιοθέατο που ανήκει στην Shannon Heritage.

Τι να κάνετε στο Dunguaire

Το κάστρο Dunguaire είναι ένα από τα πιο φωτογραφικά κάστρα στην Ιρλανδία για καλό λόγο - σε σχέση με τον κόλπο του Galway, το τοπίο του λαμπερού νερού και των χαμηλών λόφων προσφέρει ένα αξέχαστο σκηνικό για τον ιστορικό και γοητευτικό πύργο.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ανεβείτε στην κορυφή και να θαυμάσετε το τοπίο, ακόμα και πριν μπείτε μέσα.

Το ίδιο το κάστρο έχει ανακαινιστεί και μετατραπεί σε μικρό μουσείο. Είναι δυνατόν να ανεβείτε στον πύργο και να μάθετε για την ιστορία της δομής. Στην πραγματικότητα, κάθε όροφος του μουσείου έχει σχέδια και εκθέματα για να δείξει ποια θα ήταν η ζωή στο Dunguaire σε διάφορες χρονικές περιόδους. Αυτό το τμήμα του κάστρου είναι ανοικτό για επισκέψεις από τον Απρίλιο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ.

Παρόλο που είναι πάντα μια υπέροχη στάση κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Dunguaire είναι πιο δημοφιλές τη νύχτα όταν ένα μεσαιωνικό συμπόσιο οργανώνεται μέσα στους οχυρωμένους τοίχους. Οι ζωντανοί καλλιτέχνες προσφέρουν ψυχαγωγία, μοιράζονται ιστορίες και τραγούδια, καθώς και έτοιμη ποίηση από τους λογοτέχνες μεγάλους που κάποτε συγκεντρώθηκαν μέσα στα ίδια τείχη του κάστρου.

Κανένα συμπόσιο δεν θα ήταν πλήρες χωρίς φαγητό. Το βράδυ ξεκινάει με ένα ποτήρι μελιού, προτού προχωρήσουμε σε ένα πλούσιο δείπνο που σερβίρεται στο φως του φως των κεριών. (Αλλά ενώ τα κοστούμια φτάνουν πίσω στο Μεσαίωνα, το φαγητό είναι χαρακτηριστικό ιρλανδικό φαγητό από σούπα λαχανικών, κοτόπουλο σε σάλτσα μανιταριών και μήλο πίτα). Το πανηγύρι λειτουργεί όλο το χρόνο στις 5:30 μ.μ. και 8:45 μ.μ. και απαιτούνται κρατήσεις.

Ανεξάρτητα από το αν μένετε για μια μεγάλη επίσκεψη ή απλά σταματήσετε να πάρετε μερικές φωτογραφίες, μπορείτε πάντα να συμμετέχετε σε ένα τοπικό λαμπερό παραμύθι.

Ο βασιλιάς Γκουάιρ ήταν γνωστός για τη γενναιοδωρία του, η οποία φημολογείται ότι θα συνεχιστεί ακόμα και τώρα, περισσότερο από 1.000 χρόνια μετά το θάνατό του. Ο δημοφιλής θρύλος λέει ότι εάν στέκεστε στην πύλη του κάστρου και θέσετε μια ερώτηση, θα έχετε την απάντησή σας μέχρι το τέλος της ημέρας.

Πώς να φτάσετε στο Dunguaire

Το κάστρο βρίσκεται κατά μήκος της άγριας ατλαντικής οδού, λίγο έξω από το χωριό Kinvara κατά μήκος των ακτών του κόλπου Galway. Ο καλύτερος τρόπος να το φτάσετε είναι με αυτοκίνητο κατά την οδήγηση κατά μήκος του δρόμου προς το Galway. Μόλις περάσετε το κάστρο, μπορείτε να τραβήξετε έξω για να παρκάρετε στην πλευρά του δρόμου (δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης).

Μπορείτε επίσης να πάρετε το λεωφορείο Eireann στο Kinvara και να κλείσετε ένα τοπικό ταξί για να σας μεταφέρουμε στο υπόλοιπο της διαδρομής ή να περπατήσετε τη λεγόμενη κόκκινη διαδρομή από την αποβάθρα στο κάστρο Dunguaire.

Τι άλλο να κάνετε κοντά

Μέρος της ομορφιάς του Κάστρου Dunguaire είναι το ανέγγιχτο τοπίο που το περιβάλλει, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο δίπλα στο κάστρο.

Ωστόσο, το τέλειο χωριό Kinvara της καρτ-ποστάλ βρίσκεται λιγότερο από ένα μίλι μακριά. Εδώ θα βρείτε μικρά καταστήματα, παραδοσιακές παμπ και εστιατόρια, καθώς και ιστορικά σπίτια με οροφή.

Για μια ήσυχη απόδραση κοντά, σταματήστε στην απομονωμένη παραλία Trácht για γαλήνια θέα στον κόλπο του Galway.

Το κάστρο απέχει επίσης 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Εθνικό Πάρκο Burren . Η περιοχή είναι γνωστή για το αλμυρό τοπίο της που μοιάζει περισσότερο με την επιφάνεια του φεγγαριού από το Σμαραγδένιο Νησί. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας που οδηγούν μέσα από το φυσικό καταφύγιο όπου μπορείτε να παρατηρήσετε τους μοναδικούς ασβεστολιθικούς σχηματισμούς, καθώς και την άγρια ​​φύση του τόπου κατά μήκος των μονοπατιών.